Ahoj Maminky,jsem bezradná, koukám na postýlky a nevím kterou koupit, můžete mi poradit která pro vás byla lepší? Zda se stahovacími bočnicemi, nebo taková kde jde celý bok oddělat? Někde jdou oddělat jen šprušle apod..tak bych byla ráda za radu co jste opravdu využili. Děkuji 🙂
Nevím jaké máte plány, možnosti a preference, ale já dostala tip od kamarádky na postýlku Scarlett s rozměry 140x70 cm, která se dá předělat na malou postel, takže se další 4-6 let nemusí řešit jakou další postel pořídit (jestli ještě nějakou menší nebo rovnou velkou) Má tedy jen vyndavací šprušle, ale celý bok se dá odšroubovat, kdyby se chtěla přirazit k posteli.
Není to zrovna estetické, ale pro nás praktické... Za mě top cestovní postýlka, nemůže se udeřit, nemůže vylézt ven, když potřebujeme sbalíme k návštěvě a všude se vpohodě vyspí a starší na mladšího nemůže šahat. Jen jsme ještě koupili matraci a hnízdečko. První měla klasickou dřevěnou a lituji, že jsem ji kupovala, protože stejně jsme cestovní také museli pořídit.
@barunka2020 kdybych se rozhodovala znova vzala bych asi stahovaci. Mame Ikea s oddelavacim bokem coz bylo to super, kdyz se malej jeste nehybal. Pak byl docela problem, kdyz se bocnice vratila a matraci mel uplne nizko a ja se i s nim ohybala abych ho polozila. Zada trpely. Ale on tak ze 70% stejne spi s nami, tak to jde 🙂
@barunka2020 mám z Ikea původně šla dát matrace do dvou poloh a pak oddělat bočnice. Manžel do ní vyvrtal 4 díry a máme 3 polohy matrace. Využila jsem všechny polohy, včetně oddělené bočnice. Ač jsem původně chtěla bočnici posunovací, takhle to úplně stačilo.
@barunka2020 Mame Ikea postylku a ma sve pro i proti. Sundavaci bocnice je dobra u uplne maleho miminka, ale u nas byla vyskou matrace bud nad nebo pod urovni postele, takze jsem se k nemu stejne musela nahybat. U druheho uz jsme bocnici nesundavali, aby na nej starsi nemohl. Kdyz prcek povyrostl, tak jsme ji zase nesundavali, aby nam z postylky nezdrhal. Kdyz povyrostl, sel rovnou do detske postele. Kdybych kupovala ted, radsi koupim se stahovaci bocnici kvuli zadum, nebo s vyndavacima spruslema, aby si do ni pak mohl prcek sam vlezt.
My měli klasiku s vynadavacimi 3tyckami. Kluk je začal vyndavat,bylo mu nějakých 10měsíců a ještě nelezl,do toho se začal v postýlce točit jak vrtulník,takže co hodinu řev a narovnat. Měli jsme i ohrádku na hraní,z které se po úpravě stala postýlka 90x90cm a může se v noci točit horem dolem (prostě malý cestovatel) akorát z ní začíná vyrůstat,tak hledám alternativu
my jsme objednali odsud a poskojenost
https://www.babytip.cz/detail/detska-postylka-k...
Zadnou 🙂
Prvni miminko jsme meli v postylce, ale bez bocnice. Rost jsme prevrtali do takove vysky, abychom meli matrace stejne vysoko. Pak se tam uz bocnice nikdy nevracela.
Druhe miminko uz mam od narozeni u sebe v posteli, spime v ni vsichni spolu a nikdy nebyl problem, ze by spadl, nebo utikal.
Nejlepší máme postýlku Laura, která má stahovací bočnici, která jde zasunout i pod postýlku. Nemůžu si to vynachválit. Vyndávací šprušle mi postrádaly smysl, šikovnější dítě je pak už umí vyndat a to fakt nechci.
Pořídila jsem si rostoucí postylku Čilek Mocha. Lehka na složení, pevná a cca do 8 let mám klid.
My jsme do té doby, než se malá začala plazit, měli z postýlky sundanou bočnici a postýlka byla přiražená k naší posteli. Za mě to bylo dost praktické, takže bych určitě byla pro sundavací bočnici, ale každému vyhovuje něco jiného.