Jak spí vaše +- půlroční děti? Máte normální peřinky, hnízdečko, používáte spací pytel...?
To naše malé miminko už totiž pěkně povyrostlo a přemýšlím, jak to zařídit na další týdny a měsíce.
Z dětské peřiny mám trochu obavy, aby si to třeba nepřetáhl přes hlavu. Z hnízdečka nám už prakticky vyrostl, tak zvažuju, jestli pořídit větší, nebo jestli existuje něco šikovnějšího.
Spací pytel je fajn, ale s ohledem na noční kojení mi zatím přijde praktičtější sólo přikrývka.
Jenom upřesním, že přes den spí v naší posteli, stejně jako v noci po prvním nebo druhém kojení putuje do postele za mnou.
Ale velká peřina je těžká a zajištěná, takže tu si nikam nepřetáhne.
Děkuju za tipy a sdílení zkušeností.
taky normalne dekou, prip kdyz se moc odkopaval, dala jsem deku na sirku a rohy zastrcila pod matraci🙂
nedám dopustit na dětský spacáček. Hodně se v noci převaluje a peřinku si pořád odkopával..
Za mě spací pytel, kojit se může i v něm 🙂
@emamaira jako asi by se to dalo. Jak se rika, vsechno jde. :D Jenom me nejak neprirostl k srdci. Mam pak strach, aby ho nemel pod sebou nejak pomackanej a nespal na hrbolech. 😄 A taky se mi lip prituluje dite bez toho pytle.
Ale mozna na nejake to mezidobi by nebyl spatnou volbou, no. 🤷🏻♀️😀
Normální dětskou peřinu, rozhodně se spíš odkope, než přikryje hlavu. A těžká opravdu není.
Tak malá když je ve své postýlce,kde má hnízdo a spí v pytli,tak spí krásně,ale jakmile ji po prvním kojení nechám u sebe,tak pořád cestuje,že se nevyspim,ale když dám do postýlky,tak pláče. Takže za mě hnízdo dole rozvazat,pytel má pohodlný z fleecu a nejlépe kdyby si opět zvykla ne celoroční spaní v postýlce 😊
Malá má 4 měsíce a asi před měsícem jsme plynule přešly ze zavinovačky na minipeřinku - tenkou lehkou péřovou, dárek od tety. Taková polštářová velikost, cca 75x75 cm. Nejdřív jsem moc nechtěla, protože peřinka a k tomu peří, ale teď jí ji prakticky závidím, jak je to nadýchaný a měkký. V noci tak maximálně otočí hlavu zleva doprava (a taky je pravda, že ze začátku mě dost uklidnilo, že máme monitor dechu). A usne pod ní i v noci po kojení. Tak nějak mi prostě jednou po kojení usnula na posteli a už se mi ji nechtělo balit do zavinovačky, tak jsem ji přenesla a přikryla peřinkou. Udělala jsem to tak párkrát a pak pod ní začala sama večer usínat. Přes den spí na posteli, protože 1-2x za den usne při kojení a přenášet ji přes den je riskantní (poslední dobou když není tma občas buď neusne nebo jí to hrozně trvá).
Od porodnice do teď (skoro 7m) spí v hnízdě a zakrytý rozvazanou rychlozavinovackou. Hnízdo už má teda dávno dole rozvázane. 🙂 Ale asi brzo koupím peřinku, ty rychlozavinovacky začínají být krátký.
@me_druhe_ja to uplne presne nas pripad. Proto prave zvazuju, jak ted dal 😄
@beatty po tom, co se syn nevešel do zavinovačky. Asi tak ve 3 - 4 m, tak jsem ho přikrývala normálně dekou. Nikdy se mi nestalo, že by se do ní zamotal nebo si ji jen dal přes hlavu.