Postýlka a 3 polohy roštu. Je důležitá stahovatelná bočnice a vytahovací tyčky?

revmelin
20. zář 2019

Ahoj holky, prosím vás o radu ohledně postýlky. Nevím jakou pořídit, teda spíše zda je stahovatelná bočnice moc důležitá? Vím, že chci 3 polohy roštu, rozměr 120x60 cm, ale co stahovací bočnice a vytahovací tyčky z bočnice? Díky za rady

sudylichozrout
20. zář 2019

@revmelin Mam klasickeho Gulivera z IKEA. Ma tri polohy, ale bocnici lze sundat az u te posledni, tedy kdyz je matrace kousek nad zemi a postylka uz neni jako ohradka. Sundavaci bocnici v ostatnich polohach vyuzijes podle me hlavne tehdy, kdyz budes chtit mit postylku prirazenou ke sve, abyste mohli s miminkem mazlit a mohla jsi ve spanku kojit bez zvedani se. Ja mam postylku sice take u postele, ale celem u hlavy (jako do L), jinak to neslo, takze jsem ani stahovaci bocnice nepotrebovala.

emamaira
20. zář 2019

Vytahovaci bocnice jsem nepouzila, ale vyndavaci tyčky používáme. Od roku a půl spí prcek ve svém pokoji, ale každou noc, když se vzbudí, tak proleze tou dirou a sam přijde k nám do postele. V klidu, bez breku, jinak by zacal rvat a ja jsem pro nej musela jit, takhle je to pro oba příjemnější 😁

jipe
20. zář 2019

vyndávací tyčky jsem neměla, stahovací bočnici jsem nevyužívala, ani když jsem měla postýlku klasicky, většinu času jsem ale měla celou tu jednu bočnici odmontovanou a postýlku přiraženou k mé posteli jako balkonek

vita_
20. zář 2019

Máme stahovací bočnici, jde sundat zhruba za rovno s matrací v 1. poloze roštu. Za mě top věc, když jsme postýlku pořizovali, všude se psalo, že to je zbytečnost, ještěže jsem dala na sebe a vzala s bočnicí. Když byl syn větší, zhruba od 1 měsíce, už mě nebavilo tahat ho na přebalovací komodu, sundala jsem bočnici přebalila tam, nakrmila z lahvičky tam, aniž bych musela stát nebo sedět a vylamovat si ruku, pěkně pohodlně napřímo se staženou bočnicí. Bočnici jsem stahovala jen povytáhnutím nahoru, přimáčknout nohou a stáhnout-vteřina. Když jsem ho brala z postýlky, stáhneš, vemeš, pak vrátíš, vytáhneš, pohoda. Při uspávání, stačilo si k postýlce přitáhnout židli (jako u krmení), sundat bočnici, hladit, zpívat, zas nemusíš stát nebo vylamovat ruku. Jak si začal sedat, a putoval rošt o polohu niž, pořád jsem bočnici sundávala, nejde už zarovno s matrací, ale pořád je to pomoc, když zvedáš třeba 8 kg dítě, nemusíš se tolik předklánět. Jak je rošt dole, už bočnici nestahujem, na vyndání si malej už stoupne. Na druhou stranu, až bude umět chodit a slízat z postýlky možná se budou hodit vytahovací šprušle, ale za nás min. do roka a půl stahovací bočnice nejlepší věc 🙂

fandysek_1
20. zář 2019

@revmelin stahovaci bocnici nemame, ale vyndavaci tycky jsou super. Maly si vyleza jak potrebuje.

revmelin
autor
20. zář 2019

@vita_ přesně tohle mi říkala mamka, že postýlku jen se stahovací bočnicí. Ptám se, protože většina postýlek ji nemá a uvažovala jsem jestli třeba není zbytečná. Moc děkuji za reakci

revmelin
autor
20. zář 2019

A ještě jeden dotaz- jaký máte názor na bazarovou postýlku X novou? Na co si dát u bazarové pozor?

nafreya
20. zář 2019

No kdyz se divam zpetne, tak my pouzivali postylku jen tak, ze jsme ji prirazili k posteli a delala zabranu, aby se deti nezkutalely, z postele. Jo a taky skladiste plysaku. 😀

iris92
20. zář 2019

My mame postylku se stahovaci bocnici a neumim si to bez mi predstavit. Prvni 3 mesice byla dole, maly spal v hnizdecku a mela jsem ho po ruce 😉 pak uz jsme zacali zvedat, ale bocnici mam stazenou i kdyz ho ukladam do postylky, je to pohodlnejsi.

vita_
20. zář 2019

@revmelin Jo vybrat postýlku s bočnicí nebylo nic jednoduchýho, zvlášť, když jsem chtěli bílou, s kolečkama a z druhé ruky.

xcassiopea
20. zář 2019

Ahoj, mám 3 děti, a jak novou postýlku tak i bazarovou, podle mně poslouží stejně, jen nesmí být rozklížená nebo rozbitá, trvala jsem při předání vidět složenou, což bych doporučovala protože může chybět nějaký šroub, nebo vrzat atd.

barumat
21. zář 2019

Mám postýlku vyrobenou v Polsku která umí všechno - bočnice se stahuje o 18 cm, tři vyndavací šprušle, tři polohy roštu. Spí v ní už druhé dítě, první skoro tři roky. Jestli chceš, pohledám odkaz. Jo a tehdy sežrala 1600.

barumat
21. zář 2019

Stála 😁

martiniquest
21. zář 2019

Meli jsme prehistorickou postylku po detech od kolegyne z prace. Jen matrace byla nova. Postylce vubec nic nebylo. Akorat jsem si ji natrela. Nema ani oddelatelne tycky a ani stahovaci bocnici. Pouzivali jsme ji cca do 7m pouze chvilkove, kdyz jsem potrebovala na wc a syn koukal na kolotoc. Pote jsme odmontovali cellou jednu stranu a asi rok meli z postylky balkonek k posteli, bychom meli vic mista na spani. Ja osobne postylku povazuji za zbytecnost, bez ktere se da lehce obejit. Mnohem dulezitejsi pro nas byla bocni zabrana na postel (maly spi od narozeni s nami), a pote treti postel prirazena k nasi.

barumat
21. zář 2019

@martiniquest No, ne každý ale chce spát pohromadě. Proto se asi ptá na postýlku.

martiniquest
21. zář 2019

@barumat Pouze nabizim svuj pohled. Ne kazdy vi, ze je mozno spat i pohromade.

revmelin
autor
21. zář 2019

@barumat to bys byla moc hodná, odkaz se hodí díky

barumat
21. zář 2019

@revmelin Už se stalo, je o kousek výš 😊

nazka
21. zář 2019

@revmelin já neměla stahování postýlky, ale šuplík pod ní a 3 vyndatelne příčky. Když byla malá už větší, tak jsem přes den ty příčky měla vyndane a lezla si ven i dovnitř, jak chtěla. Mame postýlku z depemo.cz

lolam10
21. zář 2019

My nemame sundavaci stranu ani sprusle,nase deti byli v postylce dokud jsme je sami nevyndali a problem to nedelalo...

astyna88
18. říj 2019

Mam krasnou postylku klups,stala asi kolem 1100, ma stahovaci bocnici (cili ji das uplne pryc v jakekoli poloze) a vyndavaci pricky a fakt to doporucim.

astyna88
18. říj 2019

@lolam10

Ty vyndavaci pricky jsou fajn v dobe,kdy dite uz kolem roku pak vyleze ven samo a nerve tam. Navic se nestane,ze by vypadlo,jak bude prelezat...A polohy rozhodne po porodu,kdy si nechces bricho prilisnym predklonem mackat. Navic si dite hezky prirazis k posteli a mas ho ve stejne vysce.