Plenky pro novorozence ☺️. Doporučíte, prosím?

monn_k
23. zář 2023

Vaše zkušenosti, cena a kolik jich budu asi potřebovat 😀 díky

veronicka89
23. zář 2023

Kup si pár balíčku z různých firem ...nebo dokonce i klidně jednu plenky z více firem

Mě vyhovovalo na každé dítě jiné ( jiná stavba těla)

Fajn je když mají v zadu gumičku
Vepředu jsou úplně úzké
Mají indikátor čůrání
Jsou aspoň bez chloru a bělidel...

veronicka89
23. zář 2023

Plenky seženeš všude takže bych moc dopředu nekupovala . Nemusí dítěti sedět jak tvarově tak chemicky

mama_mila
23. zář 2023

Pokaždé jsem koupila do porodnice velikost jedna, třeba dva tři balíčky různé (např huggies, babylove, Pampers). U každého dítěte jsem nakonec používala jiné, takže to chce vyzkoušet. Počítej s tím, že pokud nebudeš mít dítě kolem 4kg, ale menší, tak těch jedniček třeba 5 balíků spotřebuješ, ale to pak dokoupíš v pohodě podle toho, co bude vyhovovat 🙂

vanea
23. zář 2023

U minulého i aktuálně sedí plenky pampers premium care, prvních 14 dní jí byly jedničky velké (3kg a 48cm porodní míry) a teď má měsíc a jsou jí akorát. Spotřebovala jsem od začátku 4x72, ten poslední 4 balík dojedem a přejdeme na dvojky.

lenerka1
23. zář 2023

Já měla do porodnice jeden balík Monperi bomboo a doma ze vzorkyplenek asi 10 značek ecoplen po 5 ks, abychom zjistili, které budou miminku vyhovovat. První nám vyrostl na Naty, druhé na Monperi eco a třetí jsme začínali na Bobilo a přešli pak také na Monperi eco. Na hodně značek reagovali opruzeninami, tak jsem byla ráda, že jsem nekřečkovala zásoby jedné značky.

veronicka89
23. zář 2023

* vepredu jsou nizke

sigyn
23. zář 2023

Nám skvěle vyhovovaly Babylove z DM drogerie. Do porodnice stačí dvě balení, na ty tři dny je to tak akorát. Do zásoby nemá cenu kupovat, může stát, že mimču nebudou vyhovovat, a pak nebude vědět, co s tím.

journals
23. zář 2023

Za moje dva syny jsou nej Muumi baby

zelenaesmolda
23. zář 2023

Ja mit druhe dite tak latkuju.

chlapecektehu
23. zář 2023

Já zkoušela různý značky, dada, Bella happy, dm, albert, kolorky a nejvíc se mi osvědčili Pampers premium care. Mám u nich jistotu že vydrží celou noc a používám je do teď (syn rok a osm měsíců)

veronicka89
23. zář 2023

@zelenaesmolda i pampers uz nabizi ten latkovy system 🙂

optimistic
24. zář 2023

@veronicka89 opravdu? To slyším prvně, kouknu na to 🙂

optimistic
24. zář 2023

@lenerka1 Toto je skvělý typ. Vzorkyplenek jsem neznala, kdybych znovu rodila, udělám to stejně. Malému taky nejvíc vyhovuje Naty. Jen ty větší velikosti mu už tolik nesedí, jsou ty Monperi srovnatelné s Naty?

cekamnazazrak
24. zář 2023

@monn_k ja mela koupene babylove z dm, bezvaplenky a z lidlu, v porodnici jsme dostali v balicku asi 3 kolorky… nejvic male vyhovovaly babylove, protoze byly nejuzsi mezi nozickama… ty z lidlu byly extra siroky a i hodne vysoky, mela je pomalu az pod ramena, coz mi prislo vtipny, protoze tam by z vyroby vykroj na pupik…. 🙈😂 mala mela 49cm a 3.130g…. Z babylove jsme pak presli ve vetsi velikosti na bezvaplenky a pak na moltex, ty pouzivame do ted (mala 14mesicu) ted uz skoro 5 mesicu ty natahovaci… zkusila jsem jeste huggies, kdyz se zasekla plenova zasilka (nic jineho jsem tu nesehnala) a to teda byla katastrofa - mala vubec netrpela na opruzeniny nebo tak, ale v tech se mi osypala hned… 🤷🏻‍♀️

veronicka89
24. zář 2023

@cekamnazazrak nam hugies nevadily a prisly mi vymakane a hezke 🙂

Ja od cca 3 nesicu vzala jakekoliv plinky co kde byly...meli jsme vse snad

lenerka1
24. zář 2023

@optimistic Složením budou Naty asi víc nontoxic, uživatelsky jsou srovnatelné. Ale mezi 1.a 3. dítětem mám 6 let rozdíl, tak jestli neporovnavam neporovnatelné 🙂

marioneta246
24. zář 2023

Cenově nejlepší jsou z DM a střídám s Lidlem, ale používala jsem až dvojky, dobrý je určitě indikátor vlhkosti. Jako jedničky byly nejlepší i cenově Happy, taky byly tvrdší a to je pro mimi podle mě lepší, s větším pohybem jsou pak už lepší ty tenčí. Záleží na porodnici, ale nám plenky dali. A na první dny byla spotřeba 10 kusů denně. Každá počůraná i pokakaná současně.

eniripsa
4. lis 2023

Nejlepsi je vyzkouset vice znacek a uvidite co sedne nejlepe🙂
Synovi sedly Pampers premium care a doufam, ze i druhemu mimcu sednou take🙂