Čekáme miminko a já přemýšlím jaké jednorázové plenky pro něj zvolit? Cena,kvalita,ekologie? Je jich tolik na výběr,že vůbec nevím,které zvolit,poradíte?
@malinovastava ahoj. Ano,plenky jsou různé,ale taky každému pasují úplně jiné. Nejstarší syn byl na plenkách z DM a šmoulí plenky z Albertu, prostření měl Pampers a nejmladší měl DM a Dada. Chvíli jsme měli i Lidl. Teď bych Albert a Lidl už nebrala, něco se změnilo ve složení a už jsme nebyli tak spokojeni. DM si drží svou kvalitu stále stejně. Dada nevyhovují každému a Pampers také musel udělat nějakou změnu ve složení, nejmladší syn byl celý opruzeny. Ale my jsme rodina alergiků, takže nám taky kde co nesedne
Každému miminku můžou vyhovovat jiné, takže nedoporučuji dělat zásoby před narozením miminka. Já objednala ze vzorkyplenek balíčky po 5 ks různých značek + jeden balík do porodnice a zkoušeli jsme, které budou vyhovovat. Nejstarší snesl jen Naty, prostřední i levnější Monperi eco a nejmladší nejdřív Bobila, ale pak přestaly sedět, tak jsme přešli zase na Monperi eco.
Já jsem nějakou velkou zásobu nedělala. U nás v rodině frčeli pampersky a všichni je chválili tak že jsem si koupila jeden velkej balík pak jsem ještě koupila jeden balík dada plenek a k tomu ještě Bella happy. Pár kusů od každýho jsem si vzala do porodnice a to co nám vyhovovalo nejvíc tak jsme pak nakoupili a zůstali u toho. Zvítězili pampersky
@malinovastava doporučuju nejdřív vyzkoušet na mimču co mu sedne. Já dostávala do kouta různé balíky plen a stejně malému seděli cca do půl roku jenom pampers, z ostatních se hned oprudil. Teď to střídat s babylove z penny a na spaní pampers
jak pisi maminky kazdemu vyhovuje neco jineho.
mame tez odzkousene snad vsechny na trech detech.
u nas se treba osvedcily dada a co zase vubec tak pampersky.
Vyzkoušeli jsme pampers, lidl, dada, tesco a skončili jsme u dada. Z pampers se malý oprudil. Tesco mu protekli. Dada má přes den a na noc lidl a vse v pořádku. Je tedy pravda , že dada i lidl kupuji v Polsku 😊. Ale každé mimco je jiné.
@alpakovo me pampers smrdí když se do nich trosku čurkne😂
@malinovastava za me pampers premium, dm plenky(mají i eko řadu), a nějaký happy z Albertu, i kolorky jsou fajn - ale za me zbytečná designovka… lidl a dada za me hruza …
@teenyel jak prosím cca vychází ty co mate na test ? Velikost a cena za ks? Jinak pampers a dm jsou posunuty o cislo, jednicky pampers jsou stejně veliký jak dm velikost 2 😂
@janule0123 jojo, presne tak to s tou velikosti je u Pampers a Babylove z DMka je (a dost obdobne mi to prislo u Dady). Tyhle co mame jsou velikost S (od 4 kg) a maly ma 4,6 kg a je podle me na spodni hrane s velikosti. Jsou delsi i sirsi, nez Pampers tak o 1,5-2 cm. Ale zatim neprotekly nikudy, takze asi to je kvuli pohodli, nebo nevim. Je fakt, ze nema takove otlaky, jako od Pampersek. Co jsem koukala, tak ty zakladnejsi Moony se daji sehnat 70 ks za 650,-, ty premiove (ale tam uz takovy rozdil nepozoruji, jsou na dotek trochu hladsi a udajne maji mit slozku bavlny. Ale pri pouzivani mi to prijde podobne, maly je stejne spokojeny i v tech zakladnejsich a vydrzi to taky stejne. Takze to si myslim, ze je asi pro jeste citlivejsi dite, nez mame my. Nam budou stacit pak ty zakladnejsi) vyjdou asi na 700-800 za balik asi 50 ks. To bych kecala, mrkni na zdravaplena.cz, tam je prodavaji, odtud planuji pak objednat dalsi (maji tam lepsi cenu, nez kde jsem je nasla jinde). 🙂
Kup par balíků a uvidíš, každému sedne něco jiného. Mám tři děti a každé mělo pleny jiné, jednomu seděly v pohodě, druhému protekaly nebo se v nich opruzoval a naopak. Pro úplná miminka sem brala huggies, dada, ty mi poslední dobou přijdou nejlepší, pro větší lupilu nebo z dm (ty mi přijdou takové horší v těch malých velikostech). Každé dítě jinak no, u prvního sem brala nejvíc sovicky z tesca nebo z alberta, druhymu nesedlo skoro nic a byl pak z většiny na latkovych. Jedine co mají společné je to, ze ani jednomu dítěti nesedly pampersky, to je za mě nejhorší značka :D
@malinovastava Synovi vyhovuji jedine plenky z DM (Babylove). Už máme číslo 5 a jsem fakt spokojena. Kupuju ten velký box. Nikdy mu neprotekly, jsou tenké (nemá na zadku zadnou bouli), jako jedny z malá mi vůbec nesmrdi (treba pampers mi strašně smrdí už jen při otevření balíku). Ale tezko říct, chce to zkusit. Starší nosila z Alberty ty levnější a bylo to ok, začínala na Happy, občas Tesco. Nikdy neměla moc problém, kromě Pampers.
já doporučuji Bobilo- české ekologické pleny, které jsou fakt skvělé, nesmrdí a neprotékají..špatné mi nepřišly ani baby charm..kolorky ušly, ale trochu mi smrděli. složení mají všechny dobré...pokud na složení tak moc nehledíš, tak dobré jsou babylove z Dmka..ale jasně že zaleží na konstituci a citlivosti dítka 🙂
@malinovastava Taky se připojil ke skupine “vyzkouset”. Z normální drogerky u nas vyhovovaly DM, Rossmann, obcas i Tesco, Pampers z Nemecka. Vyzkousela jsem tak 70% plenek a krome Dada (opruzeniny) vsechny nejak prosly. Nemecky Pampers jsou asi nejvetsi drzaci. A s ekologii je to slozitejsi, pokud to clovek mysli vazne… Je skvely koupit uplne nejvic ekologickou plenu, ale pokud se vyrabi v Číně (a nebude mi vrtat hlavou opravdicky kvalita), nejak to postrada tu eko stránku. Některé se ekologicky jen tvari. A skutečně kompostovatelne jsou snad tak dve, tri…
My sme vyskúšali veľa a najviac nám sadli chicco ale veľmi záleží od strihu plienky každému dieťaťu budú vyhovovať iné. A ked chces uplne eko tak najviac eko je lakovanie
@malinovastava Máme tři děti, vyzkoušeli jsme ledacos a nejlépe hodnotím DM Babylove Nature a Bamboo Nature.
Kdyz jsem cekala prvniho, nakoupila jsem male baleni Pampers premium care, pak jsem hodne cetla chvalu na Dada, takze jeden maly balik zlatych a mela jsem par vzorku od Bella Happy… Do porodnice jsem si vzala Pampers a Dady, plus jsme meli k dispozici jejich Tesco pleny… Dopadlo to tak, ze jeste v porodnici se mi maly po dadach a tesco plenach silene oprudil, takze zvitezily pampersky… doma jsem jeste zkousela Happy, ale take nic moc a synovi nesedly, takze jsme dlouhe mesice zustali u pampersek… az tak v pul roce jsem zkousela pleny z DM a ty nam porad protekaly. Takze opet zvitezily pampersky. Nevim jaka je kvalita co prodavaji v Cechach, ale pampersky kupujeme jedine v Nemecku, ted aktualne ty zelene baby dry (tusim ze v Cechach se jmenuji Active baby)… Proste nejdriv zkuste a pak uvidite… Ted cekam druhe a planuji opet pampers, kdyz se osvedcily u syna, ale pocitam i s tim, ze mimcu nemusi sednout
@malinovastava zkouseli jsme uz mnohe. Huggies se mi zda, ze v porovnani cena/kvalita nic moc. Neurazi, nenadchnou, ale za tu cenu podle nasi zkusenosti nestoji. Vsude oslavovane plenky Dada mi nesmi do baraku. Nic horsiho jsem v rukou uprimne nemela...syn po nich byl okamzite opruzely a nic nevydrzely. Babylove z DM - za tu cenu relativne ok, vydrz o trochu mensi, nez Pampers, jen tedy pozor na cislovani velikosti, jsou o dost mensi, nez treba stejna uvadena velikost od Pampersu. S Pamperskama jsme byli spokojeni, ale i tak jejich spotreba byla velka, protoze maly je hajsavka, co si trochu cvrkne a hned rev a menilo se (spotreba 9-10 plen za den jeste v 6 tydnech). Ted jsme tu vyhrali testovani plenek Moony a uprimne musim rict (a ne, nechci delat reklamu), ale zacinam byt presvedcena, ze na ne asi budu chtit prejit. Tam jsou velikosti naopak vetsi, jsou prijemnejsi na dotek, nesusti, vydrzi skoro 2x tolik a maly konecne nerve pri sebemensim ucurnuti. Pokud nema den, kdy by plinu xkrat pokadil, tak se nam o polivinu snizila denni spotreba, coz ve finale vychazi nejen ekologicteji, ale i lepe ekonomicky. Zkousela jsem i test, kde jsem do ruznych plenek nalila obarvenou vodu a tohle jedine bylo pri 100ml uplne suche (zkousela jsem to s pritisklym papirovym ubrouskem). Jedine co, tak kdyz se pocura hodne, on zustane v suchu uvnitr, ale zacnou byt vlhke zvenci. Coz je ale asi normalni, kdyz jsou prodysne a neni tam neprodysny igelit. Ale uprimne radeji ho v takove situaci prevlecu a vyperu, nez aby mel opruzeny zadek z mokra uvnitr pleny. 🙂