Ahoj, přemýšlím nad koupí péřové zavinovačky, ale napadlo mě, jak ji vlastně prát / čistit?
Koupila jsem perovou zavinovacku z druhe ruky od maminky kterou osobne znam. Ta maminka ji usila podle principu e. Kiedronove. Je po jednom diteti. Myslite ze ji mam dat do cistirny nebo staci oprat a dat do susicky s tenisakama?
@812014 muzu se zeptat jak jste to nakonec resila? Myslim to praní? Prave resim to samé, jestli hodit do pracky a susicky s tenisaky, nebo do cistirny, ale tam by mi asi sypovinu udelali novou a to mi prijde zbytečné, stacilo vy to jen vyprat...
@verunka_korunka Dobrý den, vyprala jsem ji doma a pak s tenisákama do sušičky.
@812014 a sušičku jsi měla na jaký program? A 4 tenisaky jak všude píší, nebo stačí 3? Ono sady levných tenisaku jsou jen po 3 :(
@verunka_korunka jeda to už si přesně nepamatuju, ale myslím, že jsem to tehdy dávala na ruční praní. tenisáky byly 4.
Tak pro nekoho dalšího kdo bude hledat info...
Polovysypanou péřovou zavinovacku jsem vyprala v pračce na program jemné pradlo na 30°C a bez ždímání aby se neponicilo peří. Praci prášek jsme koupili v DM tekutý kde je uvedeno že je i na peří.
Sušení bez sušičky bych si netroufla. Peřinku jsem nejdriv nechala asi hodinu okapat a lehce ji promackala at v ni neni tolik vody. Malá spala, tak jsem nechtela pouštět susicku. Susila jsem tedy na slunicku na balkone a co 20 minut ji otocila a protrepala, coz moc nešlo. Byly tam chuchvalce peří. Az se dcera vzbudila dala jsem to do susicky na jemne pradlo (ma se peri susit na nizkou teplotu) a se 3 tenisaky. Tenisaky mlatily neskutečně. Po vic jak 2 hodinach, misto po hodině co mel program jet, susicka dosusila. Ovsem perinka byla vevnitr vlhka a švy byly taky mokré. Pak zase slunicko s obracenim at si susicka odpocine... perinka vypadala ze ji zmizelo peří a ze tam zustala tak s bidou čtvrtina. Takze znovu susicka ale uz bez tenisaku kvuli spanku dcery, po 20 minutach konec a perinka vypadala o dost lepe. Takze jsme to pustili jeste 3x to uz jelo tak 5 minut a najednou byla peřinka plna... pres noc jsem ji nechala na roštu a je ok. Takze oprat a vysusit se dá, ale je to docela boj 😉
no jedine do cistirny 🙂 ja teda mam zdedene a neresila jsem to, proste jsem je jen vyvetrala a pouzivala dal (a potahy samozrejme prala dle potreby). deti jsou bez alergie a peri pro novorozence je bajecne, pro me nenahraditelne 🙂 rychlozavinovacka o nicem...