Pampers - kdy dáváte čistou? Čím prát dětské prádlo?

nugetka20
1. srp 2016

V porodnici nám říkali, že po každém krmení by mělo být mimino přebalené. Používám Pampers premiuim (bílé) a ty zelené, zatím vel. 1. Ty zelené mi přijdou lepší - líp drží u nožiček a neprotékají, bílé zase mají ten proužek. Takže kombinuji.

Problém vidím v tom, že malého krmím cca po 1,5 - 2 hodinách, mnohdy je plínka jen trošku počůraná. Pokud je nakadíno, tak to samozřejmě neřeším a měním za čistou. V tomto režimu je to tedy cca 10 - 14 plínek denně, což mi přijde moc. Jak často měníte vy a podle jakého ukazatele? Malý má 6 týdnů, cca 4,5kg.

A ještě podotek - jakým mýdlem perete žluté skvrny po stolici u plně kojeného prcka, když plínka proteče na zádíčka? Stalo se mi to několikrát u těch bílých plínek. Zatím používám Vanisch na skvrny, ale bohužel mi to nabatikovalo dupačky :(

Děkuju za reakce.

verka4d
1. srp 2016

@nugetka20 V porodnici toho navykládají... Měnila jsem vždy podle potřeby,ty jsi matka,poznáš to. Až 14 plínek mi taky přijde dost 🙂 Když něco přeteklo na oblečení,nejdřív jsem to přeprala v ruce v normálním mýdle,kdy většina skvrn hned zmizela a pak jsem hned dala do pračky na 60° a fleky byly pryč.

jipe
1. srp 2016

přebalovala jsem dle potřeby, ale malý se mi většinou u kojení nebo těsně po pokadil, tak to bylo dost často. Zlehka počuranou plenu jsem nechávala a přebalovala až třeba po 4 hodinách. Na skvrny je dobré žlučové mýdlo

valmat
1. srp 2016

15 plen je u takto malého miminka standard.
Prebaluji a prebalovala jsem často vzdy. I když bylo nepatrne nacurano.

cabo
1. srp 2016

Ja prebalovala ze zacatku take po kazdem krmeni a krmila jsem co dve hodiny. Kolik to bylo plin to uz nevim, ale 10 denne určitě.
Jinak na skvrny je úžasné zlucove mydlo z DM.

veraga
1. srp 2016

Když jsem krmila co 2h, taky jsem přebalovala pokaždé. Bylo už teplo a mě prostě přijde nechutné pařit jí zadek v moči. Kdykoli to jde, nechávám ji bez plíny na přebalovací podložce.
Žlučové mýdlo je na kakance super. 😉

alenka_p
2. srp 2016

Přebaluju před každým krmením (plus když se pokadí, tak i mimo) - ale je na UM a jí zhruba každé 3 hodiny už od narození, takže těch plínek není tolik

tahejhula
2. srp 2016

Prebalovala jsem casto. Jakmile jsem neco objevila, plena se vymenila. V teple jsem menila i plenu nepomocenou ale propocenou.

mau9
2. srp 2016

Přebaluji i málo počůranou plenu, na skrvny žlučové mýdlo.

kiki2
2. srp 2016

Tak spotreba je vporadku,ono az mimi povyroste,tek to bude mene,bude mit delsi pauzy mezi curanim,meli jsme to taky tak

marta88
2. srp 2016

Používám stejné pleny a přiznám se,že jedno počůrání neřeším,samozřejmě že pokud je to více tak přebaluji.Jednou jsem,jen tak pro zajímavost,zkoušela to,co dělají v reklamě - na celkem dost počůranou plenu jsem přitiskla papírový kapesník a sama jsem se divila,byl fakt suchý...Jinak na skvrny na oblečení se mi osvědčl i klasický Jar.

martinka_33
2. srp 2016

Pemprsky jsem nepřebalovala tak často, oni vydrží dlouho pocitově suché 🙂 třeba jsem nikdy nepřebalovala v noci, jen kakání a to bylo tak dvakrát třikrát do týdne, přebalováním se mi malá akorát víc probudila a bylo těžký jí zas uspat, takže byla v jedný pemprsce i 10h a nebyl to problém, oprudila se jen když jsem hned nevychytala hovňouse, z čůrání nikdy 🙂 přes den jsem pak používala látkovky a ty vyžadující přebalovat často

kocour1
3. srp 2016

Ahoj, také používám pampers a vždy přebaluji jen, když je bobek🙂...u miminek je to hodně často, u starších dětí už méně...samozřejmě dávám ráno a večer čistou, nebo když už je viditelně počůraná, ale rozhodně ne při každém krmení, nebo každé dvě hodiny...používám bepanthen, při každém přebalení omývám vodou a problémy s opruzeninami nemáme🙂

linee
3. srp 2016

@nugetka20 to je zajimave. Nam rikali v porodnici, abych prebalovala PRED kazdym jidlem, protoze ani my bychom neradi jedli spinavi. Takze jsem opravdu prebalovala pred kazdym kojenim, ca. 10xdenne. Kdybych ji prebalila pote, tak se mi poblinka. Takto male miminko klidne i tak casto, jak uvadis. Pokud mela mala "velky byznys", tak hned pote. Ze zacatku, toho bylo vic, pak se to zlepsilo a prebalovala jsem 6-8x denne.
Co se tyce obleceni, prala jsem v ruce v zlucovem mydle z DM a pak vyprala v pracce. Ted jsem objevila sanytol proti skvrnam, je vhodny i pro miminka a zatim vypralo i to, co nevypralo zlucove, vanish a nebo dest.

jipe
3. srp 2016

@linee jjo to nám v porodnici taky říkali, že před krmením (zřejmě kvůli blinkání), ale mně prcek kadil až u krmení nebo těsně po a s blinkáním neměl problém, takže než přebalit před a pak znovu nebo ho nechat do dalšího krmění nepřebaléného, rychle jsem zavedla přebalování dle potřeby

nugetka20
autor
4. srp 2016

@linee No, zezačátku jsem taky přebalovala před krmením, po probuzení. Jenže malému v okamžiku přisátí k prsu doslova povolí svěrače a pustí vše, co má v sobě 🙂 Takže po několika dnech, kdy jsem defakto jen přebalovala a přebalovala, jsem zavedla opačný systém. Přebaluju tak až po krmení. O souvislosti blinkání se špinavou plínkou slyším prvně. Malej si ublinkne většinou jen když se přejí (když si žádá i druhé prso), což je tak 1-2x za den, cca polívkovou lžíci. Většinou si ale jen normálně odříhne. To by podle tvé teorie musel blinkat ve 100%.

alenka_p
4. srp 2016

@nugetka20 blinkani nema souvislost se spinavou plinkou, ale s manipulaci pri jeji vymene, mame to tak taky. Po jidle musi byt chvili uplne v klidu, jinak ublinkava...

alenka_p
4. srp 2016

Myslim tim samozrejme toho naseho kluka, ze musi byt v klidu 🙂 Neplati to obecne....

linee
4. srp 2016

@nugetka20 tak to muzes byt rada.Nase mala je rozeny blinkator,takze pokud bych ji prebalila po jidle,vyblinka vse.I kdybych cekala pul hodiny i kdybych manipulovala jemne.Proste mela silny reflux.Ale myslim,ze tazatelka si to udela po svem;)

linee
4. srp 2016

@jipe tak to poka* jsem ji nenechavala az do dalsiho kojeni.Prostr jak se prihodilo,prebalila jsem.Maly byznys jsem resila pred kojenim.

alboo
4. srp 2016

@nugetka20 prebalovala sem pokaždý kdyz sem zjistila ze je pocurana a byla vzhuru. V noci spala nonstop, takze rana plina des. Pres den babylove a na noc pamper premium care. V tehle vedrech bych ji ptes den nenechala v zbytecne v poruranym

nugetka20
autor
4. srp 2016

@alenka_p No, já ho taky nechávám chvilku po jídle ležet. On si většinou maličko dáchne (tak 2-3 minutky), tak ho hladím po bříšku a počkám, až si sám otevře oči. Pak beru na odříhnutí a přebalit. Když nejde odříhnout hned, tak ho netrápím, v klidu přebalím a zkusim odříhnout až potom. A to většinou nepustí ani kapičku, žrout jeden 🙂

Jinak teď v těch horkách přebaluju taky pořád .... časem se to snad ustálí a bude plínek míň. Prozatím má holt ty žlutý vajíčka z mlíčka - až bude mít bobečky, tak to třeba bude lepší. To bude až s příkrmem, nebo kdy?

linee
4. srp 2016

@nugetka20 ano,s prikrmy,u nas asi 10 dni po zavedeni zeleniny.

hanulka_es
10. říj 2016

taky používám pampers zelený a 14 plenek na 6 ti týdenního mrňouska mi přijde dost, nevím...taky nepřebaluju po každém kojení, malej má teď období, že by byl nejraději kojen non-stop, takže á2 hodiny fakt ne, kouknu bokem a když je uprdnuto tak to měním, ale čůrání zvládneme více. Mažu bepanthen care a zatím máme o prdelku dobře postaráno 😉 tudíž žádnou změnu neplánujeme.