Online nakupování zn. Next z Anglie, máte zkušenost?

1kacaba1
1. říj 2014

Mám dotaz: Nemáte někdo zkušenost s online nakupováním věcí zn. Next přímo z Anglie? Nevím, jaké by bylo poštovné a zda se platí nějaké clo, ale když si to člověk přepočítá, vyjde to odtamtud levněji než z obchodů od nás. Chtěla jsem si něco koupit, ale zlobila mě tam registrace. Děkuji za odpovědi.

evaamy
1. říj 2014

Já slyšela, že ti to sice z Anglie do Čech pošlou, ale za stejnou cenu jako v Česku.

arrowka
1. říj 2014

@1kacaba1 Z anglického Nextu do ČR neposílají, musela bys mít bydliště v UK, proto tě zlobila registrace. Nakoupit se dá za české ceny na www.nextdirect.com nebo přes někoho, kdo se tím zabývá, nejčastěji na mimibazaru.

1kacaba1
autor
1. říj 2014

@arrowka Děkuji moc! To je škoda, ale holt aspoň že kvůli tomu nemusím do Prahy 🙂

1kacaba1
autor
1. říj 2014

@arrowka Ještě jeden dotaz: Jak dlouho to tak trvá, než přijde balíček?

arrowka
1. říj 2014

@1kacaba1 Asi tři dny, je to super. 🙂

ija1
1. říj 2014

@arrowka uprimne ten Next direct vyjde levnejs nez od nekoho z UK, nakupuiju tak pravidelne a kdyz maji mamky kurz 36,37 Kč tak v prepoctu s tim obchodem to vyjde stejne draho jako od nejake maminky s postovnym po CR..............

kvietorka
1. říj 2014

Nakupujem pravidelne na Nextdirect.com
Maji mnohem lepsi vyber nez v obchode, dodani do 3 dnu a postovne do CR nad nakup v hodnote 500kc zdarma. Balicek ti doveze az domu DHL.
Nakupovani s pomoci nejake maminky na MMB se nevyplati.

arrowka
1. říj 2014

@ija1 To je pravda. Navíc mají od 500 Kč poštovné zdarma, takže když potřebuju jen jednu věc, tak je volba jasná. Když kupuju od někoho jiného, tak už kalkuluju, že toho musím vzít víc, aby se mi to jakože vyplatilo a nakonec utratím víc, než jsem chtěla. 🙂

ija1
1. říj 2014

@arrowka ja uz od maminek na MMB nakupuju jen HM, bohuzel britske hm ma vetsi vyber a sirsi sortiment nez ceske, takze uz vzhledem k variabilite a dostupnosti a i cenam musim nakupovat pres nekoho, kdo tam primo zije..........

smardik
1. říj 2014

já kupuju přes kamarádku v Anglii, to je nej, koupí mi a bud pošle poštou nebo vezme jak tu letí-lepší možnost, je to asi nejlepší takhle 🙂

1kacaba1
autor
1. říj 2014

Jéé, super, děkuju🙂

1kacaba1
autor
1. říj 2014

@arrowka Pro začátek jsem malé koupila punčošky a tričko, dostane to k Vánocům...🙂 Uvidíme, když se to osvědčí, tak takhle budu nakupovat častěji. Jen mě mrzí, že je hodně věcí, co jsem chtěla, vyprodáno ☹

arrowka
1. říj 2014

@1kacaba1 Nojo...budou zase jiné věci. 🙂

kamilka007
4. říj 2014

@1kacaba1 Oni na nextdirectu doplnuji - taky jsem nedavno chtela cepku s hvezdou a nebyla, a v patek uz ji zrovna v nasi velikosti doskladnili. 🙂

1kacaba1
autor
5. říj 2014

@kamilka007
Aha. a dá se ta objednávka nějak pozdržet a dokončit ji později, až naskladní?

kamilka007
5. říj 2014

@1kacaba1 To neda, naopak maji kosik dost kratky a casto mi z nej veci pri "odskoku" na kojeni uplne zmizely, takze jsem je hledala nanovo. Ale tim, ze maji dopravu nad 500 zdarma, vyplati se vetsinou objednat jen cast a na zbyle cihat. 🙂

1kacaba1
autor
5. říj 2014

@kamilka007
Jojo, pravda...🙂 Vlastně o nic nejde...už mi jede první balíček, je v Lipsku, tak se moc těším.

nordjane
5. říj 2014

můžu se zeptat jak funguje na nextdirect platba? musím mít povolené nějaké ty služby navíc? děkuji 🙂

kamilka007
5. říj 2014

@nordjane Je to pres udaje na platebni karte, takze myslim, ze staci jen klasicka registrace jmena, adresy. Myslim - uz jsem tam strasne dlouho, takze nevim presne, ale kdyz jsem to zvladla ja, blondyna.. 🙂

1kacaba1
autor
6. říj 2014

@nordjane Platba probíhá přes kartu úplně stejně jako v ČR. Zadáš číslo karty, datum expirace a bezpečnostní kód.

nordjane
6. říj 2014

@1kacaba1 Děkuji 🙂 Ale tuto funkci si asi musím nechat povolit v bance nebo stačí když mám povolen internet banking? Chtěla jsem jednou platit, ještě jsem ho tedy neměla a napsalo mi že má karta není k tomuto oprávněna ☹

1kacaba1
autor
6. říj 2014

@nordjane Ne, internetové bankovnictví nestačí. Je k tomu třeba karta, kterou se dá platit přes net. Takže asi to chce zajít do té banky.

barborrka
11. črc 2016

@smardik na kolik vyjde, kdyz vam to kamaradka z Uk posle, prosim?

taboraci
14. říj 2016

@ija1 Ahoj, uz je to sice hodne stary komentar, ale pises, ze nakupujes HM z Anglie prez nekoho z MMB. Resim ted stejny problem, chtela bych objednat, ale postovne drahe a na MMB jsem nasla jen dost vysoke kurzy...dekuju moc!

pernicek1
26. únor 2021

Holky oživuju diskuzi. Nevíte jak je to s objednávkami z anglie teď po brexitu? Platí se clo a DPH nebo je něco z toho započítané už v ceně těch věcí?