Ahojky vsem! Chtela jsem se zeptat, od kolika let jste prestali deti koupat s penou pro deti a zacaly davat penu, ktera je pro "dospele"? Dekuji. Lenka
Synovi je 10, dceři 7 s pořád jim kupuji dětské 🙂
Nikdy jsem nedávala pěnu, ani dětskou, ani dospěláckou. Nemyslím že by byla k něčemu dobrá, je to jen další mýdlo navíc, které vysušuje pokožku. To raději nějaký olejíček do koupele.
Pěna mi přijde spíš pro zábavu, než aby měla nějaký pozitivní vliv....když už, tak na přírodní bázi, nebo dětskou teda...ale stejnou službu udělá i dětskej sprcháč pod proud vody...
Deti jsem myla vzdy pouze v ciste vode. Spinave ruce ( kdyz uz si hraly na pisku...) nebo zadecek v mycim gelu Bioderma. Zadne olejicky, zadne kremy a jine sajrajty, ktere jen nici prirozene finkce kuze😉. Gel od Niodermy starsi pouzivala i jako penu asi od 4 let, ted uz ji to prestalo bavit- je ji 6. Jinak penu nekupujeme. Kdyby ji to popadlo, tak asi v 13-15 uz bych ji klidne dospelackou koupila.
Taky odmalička koupeme a sprchujeme jen v čisté vodě....občas jsme přidali olejíček do koupele od Weledy, ten měsíčkový, když se mi zdálo, že má sušší pleť....a i teď v 7 letech se koupe nebo sprchuje jen vodou, výjimečně, když je hodně zmazaný z venku, tak použijeme dětský šampon od Nivea - je to sprchový gel a šampon na vlasy v jednom....i vlásky myjeme v šamponu tak jednou za 14 dní, mezitím jen vodou....pokožku i vlasy má krásné, nikdy neměl ekzémy, vyrážky, vlásky má krásně lesklé, nemastí se mu... myslím, že čím méně kosmetiky, tím líp 🙂
Asi nejde tolik o to, zda pro dospělé, spíš jde o složení, na přírodní bázi klidně třeba od roka výš. Akorát bacha, obv. pěny vysušujou, pro sušší kůži může být lepší něco s olejem nebo tak.