Jsem ve fázi vybírání chůvičky, chtěla bych aby byla obousměrná, ale narazila jsem na názory, že přenos zvuku není ideální a dítě spíš než uklidní tak buď rozdráždí nebo ze zvědavosti kouká a hledá odkud hlas jde. Potom by mě také zajímali zkušenosti s dalšími funkcemi, přehrávání ukolébavek, čí promítání hvězd. Má cenu si připlatit a koupit chůvičku s těmito funkcemi? Určitě myslím, že nevyužiji video.
Prosím o pomoc i za vaše tipy budu ráda, děkuji
slyšela jsem, že rodičovská jednotka je opravdu špatně slyšitelná, oproti ostatním je zvuk velmi slabý. Je to tak?
@mecki Mám chůvičku Tefal http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/03a/03aa77f... která má oboustranný přenos zvuku a za celou dobu (přes 2,5 roku) denního používání jsem to nepotřebovala. Jednou jsem zkoušela, jak to vůbec zní a opravdu si myslím, že by to dítě spíš vylekalo. 🙂 Taky má světýlko a pokud si syn zrovna nehraje s tlačítkama, taky jsem ho nikdy nezapnula.
Myslím, že promítání čehokoli v rámci chůvičky není nutné a počkala bych až po narození dítěte, co na něj bude působit. Třeba to bude spáč i bez těchto "vychytávek". Video hrozně žere baterku, takže to se mi zdá taky nanic. Nejdůležitější je dosah signálu v reálných podmínkách.
měla jsem a nevyužila - jak jsem do toho mluvila, dítě se leklo a bylo to ještě horší... Za mně nejvyužitelnější jsou ukolébavky :oD U nich usínají holky dotedka obě :oD
@anetka1701 a není potom lepší koupit obyč chůvičku a vybrat kolotoč s nějakýma hezkýma melodiema?
@mecki asi je :o) Taky jsme kolotoč měli... Problém je, že za a, když jsme mimo domov, kolotoč není a za b, dcery odrostou a co pak? :oD Jak říkám, moje dvouletá bez ukolébavek neusne a vyžaduje je i čtyřletá když je náhodou doma bez ségry :oD
pokud máte chytrý telefon, doporučuji si stáhnout aplikaci chůvička, mě se osvědčila. jeden telefon nechate u miminka a druhý(manželův) u sebe, pokud dítě začne plakat, telefon vám zavolá. nebo si tam můžete namluvit svůj hlas.
My máme od Aventu SCD580, hraje ukolébavky a má i promítací hvězdičky. Funkce jsou super, občas využíváme i obousměrný přenos zvuku, hlavně když kojím a potřebuji něco od přítele, který je vedle v pokoji a má tam rodičovskou jednotku. Zvuk je v pohodě.
Ale musíme ji reklamovat, protože nám začala zlobit rodičovská jednotka-nesvítí displej, téměř z ní už není slyšet nic z dětské jednotky a reproduktor praská.
Snad jsme měli jen smůlu na vadný kus, protože jinak je fakt super.
Máme tuto chůvičku - http://chuvicky.heureka.cz/philips-avent-chuvic... a jsem s ní velmi spokojená, přenos zvuku je kvalitní v obou směrech a navíc používám jen ukolébavku, teploměr a světlo.
Ahoj Mecki 🙂 Určitě je obousměrná dobrá volba! Mojí malou to skvělé uklidňovalo, protože ten přenos hlasu byl opravdu kvalitní.V té mojí chůvičce byly i ukolébavky a to se opravdu hodí, třeba když někam jedeš a podobně. Já měla tuhle: http://www.babymoov.cz/produkty/bezpeci/10. Vím, že jsi říkala, že nechceš videochůvičku, ale daleko víc tě to uklidní, to mi věř 🙂 Šťastný výběr! 🙂
moc děkuji za příspěvky hodně mi to pomáhá v rozhodování
My jsme chůvičku vybírali až po narození malého. Koupili jsme jednosměrnou, protože mu nestačí nás slyšet, ale chce nás hlavně vidět... 🙂
Ahoj, já mám chůvičku od aventu SCD 505 a je naprosto suprová,využivám nejvíc, ten svítící měsíc a bych v noci nemusela rozsvěcet, úplně stačí jako světýlko, ukolébavky nezabíraj 😀 spíš je zvědavá, co to je, obousměr občas využiju, když kňourá ze spaní