Obousměrná chůvička, využili jste ji?

mecki
10. srp 2015

Jsem ve fázi vybírání chůvičky, chtěla bych aby byla obousměrná, ale narazila jsem na názory, že přenos zvuku není ideální a dítě spíš než uklidní tak buď rozdráždí nebo ze zvědavosti kouká a hledá odkud hlas jde. Potom by mě také zajímali zkušenosti s dalšími funkcemi, přehrávání ukolébavek, čí promítání hvězd. Má cenu si připlatit a koupit chůvičku s těmito funkcemi? Určitě myslím, že nevyužiji video.
Prosím o pomoc i za vaše tipy budu ráda, děkuji

ev13inka
10. srp 2015

Ahoj, já mám chůvičku od aventu SCD 505 a je naprosto suprová,využivám nejvíc, ten svítící měsíc a bych v noci nemusela rozsvěcet, úplně stačí jako světýlko, ukolébavky nezabíraj 😀 spíš je zvědavá, co to je, obousměr občas využiju, když kňourá ze spaní

mecki
autor
10. srp 2015

slyšela jsem, že rodičovská jednotka je opravdu špatně slyšitelná, oproti ostatním je zvuk velmi slabý. Je to tak?

soleilll
10. srp 2015

@mecki Mám chůvičku Tefal http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/03a/03aa77f... která má oboustranný přenos zvuku a za celou dobu (přes 2,5 roku) denního používání jsem to nepotřebovala. Jednou jsem zkoušela, jak to vůbec zní a opravdu si myslím, že by to dítě spíš vylekalo. 🙂 Taky má světýlko a pokud si syn zrovna nehraje s tlačítkama, taky jsem ho nikdy nezapnula.
Myslím, že promítání čehokoli v rámci chůvičky není nutné a počkala bych až po narození dítěte, co na něj bude působit. Třeba to bude spáč i bez těchto "vychytávek". Video hrozně žere baterku, takže to se mi zdá taky nanic. Nejdůležitější je dosah signálu v reálných podmínkách.

anetka1701
10. srp 2015

měla jsem a nevyužila - jak jsem do toho mluvila, dítě se leklo a bylo to ještě horší... Za mně nejvyužitelnější jsou ukolébavky :oD U nich usínají holky dotedka obě :oD

mecki
autor
10. srp 2015

@anetka1701 a není potom lepší koupit obyč chůvičku a vybrat kolotoč s nějakýma hezkýma melodiema?

anetka1701
10. srp 2015

@mecki asi je :o) Taky jsme kolotoč měli... Problém je, že za a, když jsme mimo domov, kolotoč není a za b, dcery odrostou a co pak? :oD Jak říkám, moje dvouletá bez ukolébavek neusne a vyžaduje je i čtyřletá když je náhodou doma bez ségry :oD

pumeda
10. srp 2015

pokud máte chytrý telefon, doporučuji si stáhnout aplikaci chůvička, mě se osvědčila. jeden telefon nechate u miminka a druhý(manželův) u sebe, pokud dítě začne plakat, telefon vám zavolá. nebo si tam můžete namluvit svůj hlas.

pajdousekk
10. srp 2015

My máme od Aventu SCD580, hraje ukolébavky a má i promítací hvězdičky. Funkce jsou super, občas využíváme i obousměrný přenos zvuku, hlavně když kojím a potřebuji něco od přítele, který je vedle v pokoji a má tam rodičovskou jednotku. Zvuk je v pohodě.
Ale musíme ji reklamovat, protože nám začala zlobit rodičovská jednotka-nesvítí displej, téměř z ní už není slyšet nic z dětské jednotky a reproduktor praská.
Snad jsme měli jen smůlu na vadný kus, protože jinak je fakt super.

zanri
10. srp 2015

Máme tuto chůvičku - http://chuvicky.heureka.cz/philips-avent-chuvic... a jsem s ní velmi spokojená, přenos zvuku je kvalitní v obou směrech a navíc používám jen ukolébavku, teploměr a světlo.

lucinka_1984
11. srp 2015

Ahoj Mecki 🙂 Určitě je obousměrná dobrá volba! Mojí malou to skvělé uklidňovalo, protože ten přenos hlasu byl opravdu kvalitní.V té mojí chůvičce byly i ukolébavky a to se opravdu hodí, třeba když někam jedeš a podobně. Já měla tuhle: http://www.babymoov.cz/produkty/bezpeci/10. Vím, že jsi říkala, že nechceš videochůvičku, ale daleko víc tě to uklidní, to mi věř 🙂 Šťastný výběr! 🙂

mecki
autor
11. srp 2015

moc děkuji za příspěvky hodně mi to pomáhá v rozhodování

adji
12. srp 2015

My jsme chůvičku vybírali až po narození malého. Koupili jsme jednosměrnou, protože mu nestačí nás slyšet, ale chce nás hlavně vidět... 🙂