Oblékání x kousků oblečků - otrava

radka_alice
28. lis 2016

Ahoj,
mám čtyřměsíční holčičku a otravuje mě (a myslím, že i jí), když jí oblékám ponožky, kalhoty, tílko... a pak při přebalení zase částečně odsvléknout... To mě vážně nebaví 😒 a radši bych si s ní ten čas užila jinak. Našla jsem body v jednom díle, ale nemají žádné zajímavé. Jaké máte zkušenosti, baví vás tohle oblékání, nebo našli jste něco, co vypadá hodně dobře, jako "oblečení", ale je s tím minimum práce?
Díky za doporučení!

liynks
28. lis 2016

A co třeba bodynko s dlouhým rukávem, teplá mikinka a polodupačky, případně ještě ponožky? Malému to takhle stačí, má jen slabou mikču nebo Tenký svetr a zima mu není (máme 20 st)

ninive211
28. lis 2016

Overaly? Polodupačky (bez nutnosti ponožek, které věčně padají)?

radka_alice
autor
28. lis 2016

Mám plnou skříňku overalů (1 ks na zapínání), ale nelíbí se mí, že nevypadají "elegantně" 🙂, jako oblečky... Ale ano, je to pohodlné... Vás to baví navlékat mrňouska do všech těch věciček?

andelka
28. lis 2016

U miminka jsem řešila pohodlnost a praktičnost,ne jestli je to in,cool,nebo co si vlastně představuješ pod pojmem " oblečení". Dávala jsem v tuto dobu overal s průběžným zapínáním,ne přes hlavu,na to kombinézu,cepici,rukavice a hotovo. S sebou pro případ vyslekani a že by jen overal nestačil tak kabátek zavinovací a ponožky. Často jsem dávala i body a poodupacky se širokým měkkým pasem.
U miminka bych neřešila eleganci a outfity ale jednoduchost,pohodlnost. Jo,mam kluky,ale u holky bych to měla stejně,jen by ty overalky měly jiné barvy.

sonjuletka
28. lis 2016

A co ji pri prebaleni svlikas? Staci jen stahnout gate ne? Popr. Puncochy a kalhoty, a rozepnout bodycko. Kdyz budes mit overal, naopak dle meho si pridelas praci- musis vyndat nohy z nohavic a to je vetsi otrava 🙂

ninive211
28. lis 2016

@radka_alice Jestli to bylo na mě..momentálně mám doma dvouleťačku, se kterou bojuju s oblíkáním zejména spodních svršků (kalhotky, kalhoty), hlavně po vykonání potřeby 😀 někdy je to fakt o nervy a půlhodinové honění kolem stolu. Takže s nostalgií vzpomínám na to zlaté miminko, kterému bylo jedno, co jsem na ni oblékla...a mně to nikdy teda nevadilo oblíkat, mám říjňátko, takže hned odmala taky navlíkat, v podstatě první půlrok do několika vrstev. Kupodivu jsem neměla už od porodnice vůbec problém s bodyčkama přes hlavičku, jak má někdo strach, oblékaly se mi daleko lépe než ty zavinovací a zapínací vepředu 😀
No a jestli se ti nelíbí oblékat overaly, protože jsou na oblékání nejrychlejší, tak holt ti nezbývá, než oblíkat do více kousků. Můžu tě ujistit, že bude hůř 😉 Až se dítě začne otáčet na bříško i záda, lozit, stavět se, chodit a neposedí na místě...budeš vzpomínat na ležící miminko 😀

japona
28. lis 2016

Taky me oblékání štvalo, takze první půlrok mimino strávilo v overalu🙂 Plenka a overal. Pokud byla extra zima, celé šup do kombinézy. Kalhoty, svetříky, bundičky (a hlavně stale slezajici ponožky!🙂) dostalo oblecene jen při zvláštních příležitostech🙂

lv
28. lis 2016

Tak buď chceš mít miminko vystajlované, elegantní (to mě přijde legrační) = baví tě to, nebo ne a vyuziješ praktické overaly. Já jsem je obě měla často v overalech, nebo body s polodupačkami, ven na to teplý overal "chlupatku" a i obyčejné dupačky. Tilko nenosili, pokud není jako body, akorát se zhrnuje, to samý tričko (v létě jo). Treba jeansy, to je fakt kravina pro mimino (pokud nejsou extra měkké) podle mého, i slimky pro batole. Pár jo módních kousků jsem oblikala do poradny.

kami1984
28. lis 2016

Kluci byli buď v overalku, kde je nic netáhlo netlačilo anebo v bodynku a polodupkých s vyšším měkkým pasem. Miminku je jedno, zda je elegantní nebo ne🙂
Nevím, jak často převlíkáš, já měnila plínky v té době podle potřeby, cca co 3h a vždy přebalení byla otázka 5minut, takže toho času, co jsme zabili přebalením tolik zase nebylo.))
Jak byli starší, bylo to horší, už se vzpouzeli, že přebalit nee, že zase oblíct ne... 🙂) a teď je to ještě horší, vymýšlejí si, že to triko ne a ty gatě ne a nejlépe trenky z koše na praní🙂))

ninive211
28. lis 2016

No taky koukám, že čtyřměsíčnímu miminku, navíc v zimě, obléká tílko. Pokud má na mysli tílko a na to tričko s dl rukávem, tak OK, ale v tomto případě fakt nejjednodušší bodyčko s dlouhým rukávem a na nějaký tílka (byť ve formě bodyček) prdět. Já dávala buď body s krátkým a na to tričko s dlouhým anebo rovnou body s dlouhým, tak víc jak polovinu věcí na první půlrok jsem podědila po sestře a ta těch body s dlouhým moc neměla. Po svých zkušenostech na druhé budu pořizovat primárně bodyčka s dlouhým rukávem, ona se využijí i na začátku, pokud nebude víc jak 25 v létě, tak u novorozence ani delší prodyšný rukáv myslím nevadí (termín mám v červnu).

ninive211
28. lis 2016

@kami1984 Přesně, nostalgicky vzpomínám na doby, kdy jí bylo úplně jedno, co na ni oblíkám a hlavně to celé trvalo pět minut místo půl hodiny 😀 Výprava i ven do zimy trvala tak do deseti minut (pokud se mi teda těsně před tím zrovna nepros*ala 😀)

alcar
28. lis 2016

Ja davala male polodupacky (nesnasela jsem ponozky, ktere ji furt sjizdely), bodycko a kdyz bylo chladneji, tak navrch jeste mikinu nebo tricko.

alcar
28. lis 2016

@ninive211 Presne, to bylo bajo tehdy, jak jsem ji jen ve stramplikach soupla do fusaku, zadelala nanoznikem a slo se. Ted? To je jak na modni prehlidku, 15min oblikani. 😀

lilulilu
28. lis 2016

Jsi na materske a otravuje Te oblékat/svlékat/prevlekat 4 mesicni miminko? V overalu nevypada "dost dobre" a "elegantne"? Promin, ale podle resis kraviny...

lilulilu
28. lis 2016

Melo tam byt "podle me"...

kami1984
28. lis 2016

@ninive211 jak moc dobře Ti rozumím. U nás navíc starší se oblíkat, obouvat samozřejmě umí, ale vidí, že dělám servis i mladšímu, tak si občas postaví hlavu a chce servis taky.... a většinou když spěcháme na bus. Takže se slzou v oku vzpomínám na 6-8kg miminko, co zatím leželo, práskla jsem je do kombinézky, fusáku a jelo se. Teď už 15 a 20kg kluky nějak nemůžu přeprat.)))) Akorát jsem pak zpocená až na .....

babanci
28. lis 2016

My sice nakoupily hromady hezkého oblečení na prťata, ale nejčastěji oblíkáme body v létě s krátkým, v zimě s dlouhým rukávem a na zimu k tomu punčocháče nebo zateplené. měkké kalhoty, mikinu, chlupatou bundu. Nebo ten overal, který je nejpraktičtější. Hromadu triček a kalhot jsme ani nevytáhly. Já bych vnučku oblíkala ráda moderněji, máma pohodlněji. 🙂 Takže ...vyhrává máma.

petapetruska
28. lis 2016

@radka_alice já myslím,že miminko nemá vypadat "elegantně" ...má vypadat prostě jako miminko....v overálku,dupačkách nebo bodýčku,ještě před chvílí na sobě nemuselo mít nic tak si ted zasloží něco v čem mu bude pohodlně a krásně..... 🙂

babanci
28. lis 2016

Za nás mívalo miminko batistové košilky zavazovat na tkaničky na zádech, to asi nebylo zrovna pohodlné a většinou doma vyrobené svetříky a bavlněné dupačky. Plus přízové kabátky. Pokud jste měli obrovské štěstí, získali jste kabátek bavlněný ze zelenými či modrými kohouty. 🙂A samozřejmě krajková zavinovačka. Silonová byla něco extra. Tak takhle si to už nepředstavuji.🙂

j.a.n.i
28. lis 2016

@lv Ty módní kousky do poradny mě vždycky rozesmějou, když první půlku věcí člověk z toho mimina sundá ještě v čekárně a doktorky první věta po pozdravu je, že ho má člověk svléknout úplně 😀

A jinak moje děti nosily overal a na ven přes to buď druhý chlupatý, kombinezu nebo jsem jim jen narazila čepici a šoupla do fusaku - proto jsem ho tam taky měla až do pozdního jara.

lv
28. lis 2016

@j.a.n.i jo, je to jakýsi pozůstatek od maminek 80.let, hodobóžový oblečení a samozřejmě máš pravdu.
Lehce vulgárně řečeno, miminu je jedno, do čeho si ublinkne.

j.a.n.i
28. lis 2016

@lv Jojo, přesně tak 🙂