Ahoj holky, vím, že takových diskuzí jsou tady mraky, ale pořád takový obecný. Možná Vám přijdu hloupá, ale už jsem ze sebe zoufalá a už mě moc nebaví se ptát... Proto Vás prosím o radu, co obléct miminku (co mít doma), které se narodí v zimě. Teď přichází ta hloupost - prosím Vás, všechno, co mu oblečete - doma, ven...
Dočetla jsem se, že mám to či ono, na zimu mikinu, fusak apod. Nicméně mám mít punčocháče, ponožky nebo prostě co mu obleču???
já mám první v březnu, a ted čekám na začátek ledna.takže mu budu oblékat bodýčko , punčošky, ponožky, mikinku, nějakou bundičku a do kočárku fusk/deku, záleží jestli budou mrazy nebo jaké bude počasí.
Nejsi hloupá 😉 Druhý syn se narodil v listopadu a treti miminko se narodí teď v prosinci. Pojedu více méně podle toho listopadového, tj. na doma: zavinovaci! bodycko s dlouhým rukávem, ponožky, polodupacky s pruznym lemem v pase (ten neskrti) a do zavinovacky...pokud by náhodou nesneslo zavinovacku, tak mám i poměrně velkou zásobu dek - bavlnenych, minky, pletenych, prostě do každé "teploty"...Na ven: body s dlouhým rukávem, puncosky, kalhoty, mikinu nebo svetrik, tepla kombineza! a fusak...plus samozřejmě klidně i pletena dečka, když bude opravdu zima! Korbicka je k tomu ještě zakryta nanoznikem a přemýšlím, že na prosteradlo na matraci do kočárku koupím ještě ovčí rouno, abych měla jistotu, že bude opravdu v teple...podle první procházky poznáš, jestli strojis moc nebo málo...kontrolovat teplotu bys měla spíše v zátylku než jestli má studené ručičky...jinak na ven samozřejmě rukavicky, pokud nemáš ty ohrnovaci v kombineze a teple capacky, pokud kombineza nemá tapky...pod teplou čepici jsem dávala ještě bavlnenou čepicku, aby sala případně pot a miminko nemělo vyrazku...nedoporucuji žádná trička, bundicky a všechno, kde se hned vyhrnou zadicka, tak jak jsem měla naivně nakoupeno u prvního syna...jakmile už bude sedět, tak ta bunda a trička už byly ok, ale do té doby úplně na nic...treba Ti někdo poradí další tipy, každému vyhovuje něco jiného, ale tohle se osvědčilo mě a u třetího už experimentovat nebudu a jedu na jistotu, co se osvědčilo😉
dneska už se teda tolik nenabaluje, záleží samozřejmě na počasí, ale dřív byly ty děcka nabalený, bylo jim akorát teplo. ono i v tom kočáru je teplo, pak dítě vyndáš a je zpocený.takže asi nic nepřehánět.doktorka vždycky říká, svlíknout a jednu vrstvu navíc co máš ty.
já třeba kombinézu ani nebudu kupovat, přijd mi to do kočáru a fusaku nanic.
Já mám první dítko listopadový a bez zimní kombinezy a zimního fusaku bych ho ven nevzala.... měl to co na doma body + dupačky, tenký semišový overálek a pak kombinézu, čepičku a fusak. Když fakt mrzlo, tak jsem ho přikryla ještě dekou.
Ale je to máma od mámy, dítko od dítěte. Jak holky píšou, dobrý zkontrolovat teplotu v zátylku a podle toho se řídit. My po 6-ti nedělí chodili i na hodinové procházky, mráz, sníh...
Mam prosincove dite...a kombinezu a fusak jsem pouzivala vzdy.... rozhodne mi to neprislo prehnane..kdyz venku mrzlo. Dite se v kocarku nehybe a nema vyvinutou termoregulaci....me tedy venku v zime zima je....uvidite samy...az zima nastane.
Doma mel polodupacky nebo dupacky...body s dlouhym rukavem. Ponozky a vetsinou byl zakryty nebo v zavinovacce. Nebo body s kratkym rukavem a bavlneny overalek. Zalezi..jak mate doma teplo.
Ahoj, my jsme měli ledňáčka a doma máme docela teplo, takže jsem dávala normálně punčocháče a body s dlouhým rukávem, ponožky.🙂
A venku na to takový overal jako kožíšek, rukavice, teplou čepičku a do fusaku. 🙂