Ahoj holky, zajímalo by mě kolik jste cca zaplatili za oblečení pro miminko při chystání vybavicky 😊
Jen za oblečení cca 2000 a to jsem nekupovala vetsi velikosti nez 62. A taky jsem mela spoustu pletenych svetriku od mamky. 😊
Nic moc, většinu jsem podědila, spoustu dostala dcerka jako dárek k narození... ALE! Měla jsem málo ve velikosti 50, neboť mi bylo tvrzeno, že je to úplně zbytečná velikost, ze které dítě během týdne vyroste! Realita: pomohla sousedka (půjčila oblečky) a dcera 50/56 nosila celé šestinedělí!
Nic, vše jsme podědili, nebo dostali darem. Stejně z toho hrozně rychle vyrostli. 56 jsme používaly asi týden až dva.
Oblečení max do 1000, nedědili sme, něco z druhé ruky, něco nové, něco sme dostali, přes 1000 kč sme nechali v lékarne, 1000 myslím v Pepcu dudlíky, plenky, bryndáky, přebalovaci podložky už ani nevim co všechno sme tam brali.do 1000 asi věci z drogerie jako pleny, ubrousky a kosmetika
Za obleceni tak max.500.dedila jsem a zbytek mam z bazaru.dokud nechodi do skolky treba tak je to uplne zbytecne,je jedno co maji a kazda mame vzdy par fesackych kousku na navstevu.mam treba i par ruzovych body a davam je klukovi a je mu to fakt uplne jedno🙂
Já jsem nemocná🤣🤣🤣 částku radši snad ani psát nebudu nebo dostanu sodu, že to je zbytečný 🤣🤣🤣 Ale pár tisíců😀
Hodne moc. Synovo oblikani si uzivam 😊
Nula nula prd 😂😂 nevím, v řádech stokorun, kupovala jsem hlavně z druhé ruky, v obchodě jen pár kousků. Já neměla představu, jak rychle dítě roste takže jsem nakupovala až do velikosti 80. Oblečení mi přišlo zbytečné kupovat nové a drahé. Investovala jsem radši do kvalitního vajíčka, nosítka apod. A z druhé ruky budu pořizovat i dál, máme ve městě fajn sekáč. Horší to bude, až přijdou na řadu boty 😂😂😂
@kafr mě naštěstí něco osvitilo a těsně před porodem jsem velikost 50 ještě dokoupila. No díky bohu, narodil se mi předčasně malej skřítek, velikost 50 se u nás ohrala dlouho a ještě mi mamka sháněla něco menšího 😂😂
Za oblečení pěknou nulu, všechno jsme dostali a podědili. Stejně jsem převlíkala stokrát denně a novošovi je fuk, jestli pobliká body ze sekáče nebo z primigi.
@malinkaelinka a to já rodila v termínu (4dny po), ale já jsem malá a holčičky mají jiný růstový graf než kluci (dobré rady jisté zkušené matky 2 kluků 😂). Dcera měla 47cm, 2,9kg (a to zhubla na 2,6kg). Váhový odhad měla 3,1kg. Zlatá vel.50 🙈
Několik tisíc, vše jsem kupovala nové.. nebylo po kom dědit a měla jsem i lepší pocit, že bude mít nové neotahané oblečení. Druhá dcera (pokud to nakonec nebude kluk 😄) bude nosit tohle zděděné (stejný termín porodu) + samozřejmě pár nových kousků pro parádu zase přibyde 🙂
@kafr já měla spoustu 56-60 s tím,že kluk bude po mě,když jsem se narodila,měla jsem 3,95 a 53cm,jeho taťka 3,60 a 50cm. Celé těhotenství ukázkově nabiral a já s ním😂. Když jsem se na kontrole ptala,jak je velký,doktor řekl,že prý akorát. Rodila jsem 38+6 a měl jen 2,66 a 46cm 😣
Hodně. Neměli jsme po kom dědit, něco jsme dostali, ale naprostou většinu jsem kupovala. Vše nové. Bylo to určitě několik tisícovek, nepočítala jsem to. Celkově jsme za synovou výbavu dali asi 70k (komplet za vše).
Holky tak některé jste mě uklidnili 😂 taky nemáme po kom dědit ,tak už sme za oblečení dali pár tisíců 😣😂
@malinkaelinka Uplně stejně, akorát já náhodou beru od jiné maminky, jakmile jí malá z toho vyroste , putuje to ke mě . Je fakt zbytečné kupovat nové, když si vezmu kolikrát to prosere a vezme si to na sebe jen párkrát
@zuzineckah ty jo tak to je slušná pálka, to by mi muj řekl, že si radši koupí nové auto 😀
Za oblečení přesně netuším, ale tak 10tis., celkově jsme zatím na 60tis včetně kočárku.
Kupuju vse nove, nemam rada obleceni po cizich lidech. Takze radeji mensi mnozstvi a univerzalni barvy. Syn dedi po dcerce. Samozrejme od babicek dcerka dostavala ruzove a jinak holcici, ale lezi to ve skrini, protoze je mi hloupe to nekomu dat, kdyz to ona dostala darem.
Pouze oblečení cca do 500. Kupovala jsem z druhé ruky, dědila. Je zbytečné kupovat nové, to jsem nechala babickam a těm, co chtěli darovat. Dítě to ani neunosi, vše má jen chvilku.
Do nového investuji raději teď, co je starší.
@eithelwing Takový plán máme i my 🙂
Kupovali jsme všechno nové, takže cca 10000. Nemám rada použité věci, někomu to nevadí, mně ano, měla bych z nich divný pocit. Věřím, že na věcech zůstává energie předchozích majitelů, asi jsem divná😊. V případě špatné finanční situaci nic jiného by nezbylo, ale zatím taková situace nenastala. Ale nikdy neříkej nikdy 🙂.
To co jsem zdedila, bylo v tak ubohem stavu, ze jsem vse vyhazela 😀 Obnosene, zaprane, sam zmolek, fleky i po vyprani. Nakupovala jsem z bazarku z druhe ruky, protoze mi bylo lito vyhodit tolik penez za par hadriku, ze kterych do 14 dni vyroste. Mnohdy to bylo pouze vyprane bez sebemensi znamky noseni.
@raffal12 asi 500,-
Já spoustu věcí zdědila, dokonce jsem zakázala kupovat nové,páč to do skříně ani nenarvu a malý kolikrát má na sobě něco jen 2x a mě je to pak líto. Plus mi mamka upletla ...