Ahojky, všimla jsem si, že oblečení v pepcu, CA i HM stojí par korun, není drahé. Když se chytnou nějaký slevy nebo výprodeje. Zároveň mi třeba už par lidi řeklo, ze se ji. Oblečení prodává blbě, ze to nikdo skoro nechce. No já co jsem likvidovala jsem dala zdarma plus nabídla i odvoz, abych se toho zbavila.
Jo a jen tak pro příklad včera jsem koupila bodycko v pepcu za 59 Kč a někdo prodávala bodycko na Vinted taky značka Pepco jen teda nejaKy jiný za 150,- ks a to už bylo nošeny.
Tak nošené body za 150 bych nebrala, to je přehnaně drahé. Já mám mix nového a z druhé ruky, možná trochu víc z druhé ruky a za mě spokojenost. První tři velikosti jsem měla skoro všechno nové, protože jsme si říkala, moje mimčo si zaslouží to nejlepší, a pak jsem to dvakrát použila a bylo to malé. Poučená jsem pak brala balíčky na fb, kdy jsem pokaždé za maminkou osobně zajela a vybrala si nejhezčí oblečky, a za mě obrovská spokojenost. Některé kousky stály jen 10 Kč, max, co jsem dala za jeden kus, bylo 50 Kč. A všechno jak nové nebo skoro jak nové.
Taky dodám, že skvělý benefit věcí z druhé ruky je, že člověk jich může mít víc, než kdyby všechno bral třeba z Lindexu (mají nádherné oblečky a teď jsem nějaké kupovala, ale ty ceny... Celou vybavicku bych tam fakt nekupovala, to bych se nedoplatila). Já mám takto fakt hodně věcí ze současné velikosti 68 a můžu je všemožně kombinovat. Kdybych měla drahé oblečení, musela bych točit méně kusů a to by nebylo tak zajímavé 🙂
@95newmommy2020 Ja kupuju hodně z druhé ruky a jsem moc spokojena. Za par korun a věci jsou jak nové.
Já mám pro malého spoustu oblečení ze sekáče 🙂 Mamka jezdí někam, kde se prodávají kousky za 10-20 Kč a některé kusy jsou dokonce nové s cedulkou 😇
Občas jsem koupila něco z Pepca, ale rychle se věci sráží. A potom miluji Lidl, cena je skvělá, vše dlouho vydrží 🙂 Ale už tu mám také pěknou hromadu 😂 Ale co malý leze, tak už to kolikrát ani nejde vyprat, takže to půjde nejspíše do koše až z toho vyroste. Chtěla jsem se nabídnout s oblečení, ale malý má v 8. měsících velikost v Lidlu 62-68 🙂
My 99 % oblečení dostává od příbuzných, kteří mají děti o rok starší. Vyměníme tak oblečení za nějaké ovocné kapsičky apod. Jen sem tam koupíme něco nového, ale to je vážně minimum, i tak to oblečení nestíháme nosit. V tomhle věku to moc nemá cenu, zvlášt když má dítko reflux. 😅
Já beru od jedné paní, takže má mix staršího, něco jako nové a něco koupím nové, takže takovej mix. Co je starší má na doma, hlavně nejednou se stalo, že si tak kákla, že flek jako kráva, tak se mi nechtělo aspon tak plakat. Ono se určitě najdou pak věci do kterých zainvestujeme daleko víc než oblečení, ze kterého mi do měsíce vyroste 🙂
@journals ja nenakupuji v pepcu, ale zrovna ten lindex jsem teď dostala od paní skoro nové body za 10 Kč. Použité oblečení nemá skoro žádnou hodnotu, i když je skoro nové, tak nevidím smysl platit plnou cenu. Taky mi to přijde ekologičtější než vše kupovat nové a pak to vyhazovat.
Jinak holky proč ne Pepco? Já mám odtam dupajdy, které jsem teda použila asi jednou, ale nezdá se mi to nějaké hrozné
@jjasmina Složení není úplně nejvhodnější pro děti s hodně citlivou pokožkou nebo atopickou dermatitidou. Ale hlavně se rychle sráží, tak nevydrží dlouho. Ze začátku jsem dávala malému především oblečení z Pepca, protože jsem nemusela tak často měnit. Ale co má malý příkrmy, tak převlíkám minimálně 3x denně a jedno oblečení projde několikrát pračkou než z něj vyroste. Takže z Pepca po pár praních mohu vyřadit jako malé (například oproti Lidlu).
Ja mam radeji mene kousku (na modu si moc nepotrpim, takze spis aby to bylo ucelne), ale vse nove. Jednou jsem zkusila koupit pouzite, vetsi mnozstvi od jedne pani a byla jsem hrozne zklamana. Urcite to neni vzdy tak hrozne, ale me to odradilo. Veci do zimy a deste beru vesmes v Tchibo, miminko ma Reimu, pak mam rada F&F, Lidl, Kik. Pepco na hroznou kvalitu, ale pri tech cenach se neni cemu divit. 18,- za body vydrzi dvoje vyprani.
Kupuji nové v akci a většinu prodám v pohodě dál. Pepco nekupuji na druhé už vůbec, kvalita hrozná a je to akorát na vyhození. Cokoliv dám na prodej z Lindex, Next, NEWBIE, Gap tak ten den je to prodaný. Takže má sice dražší kousky, ale ve finále vyjde oblečení levněji než Pepco, Lidl
@jjasmina byla jsi nekdy osobne v Pepcu? Me odrazuje uz jen ten umely cinsky smrad co v obchodu je. Diteti bych z nej nic nedala.
@inkheart tak treba zrovna Lindex se krasne proda dal za paradni cenu. A s tou ekologii - me prijde vic ekologicke kupovat pekne nove a kvalitni obleceni ktere odnosi i dalsi dite/deti. Nez kupovat za zlomek Pepco, ktere vydrzi mesic. A resi se to tu celkem casto. Maminky zde hodne pisou, ze za ty prachy veci radeji vyhodi a koupi nove. Ja je radeji schovam pro dalsi. Obleceni nevyhazuji, vzdy jsem vsechno vyprala a je jak nove. V naprosto top stavu
@journals ale v pohodě, jen nevím, proč mi stále píšeš o Pepcu, když já nemluvím o rozdílu Lindex vs. Pepco, ale třeba Lindex nový a použitý 😁 ale v pohodě. Ať si každý dělá, co chce. Já víc dětí planuji a mám mix nového a použitého, ale mám tolik věcí, že i to použité vypadá stále super a odkládám ho pro další děti.
Ja mam mix noveho a pouziteho, zasobuje me svagrova a obcas neco pekneho koupim na bazaru. Kupuju i v Pepcu a nemam s tim problem, ale sleduju slozeni, beru jen 100% bavlnu a ani kvalita mi neprijde uplne spatna, prohanim to prackou a susickou, nektere kousky dost casto a ani obrazky se jeste netrhaji 🤷♀️ Narozdil treba od Nextu, kde se mi obrazek z legin sloupal po tretim vyprani/suseni. Hlavne skoro na vsech bodyckach mame flek od jidla, coz me u bodycka z Pepca nemrzi, zatimco u Little angel za 300 bych vzdycky brecela
Si myslím, že tak do půl roku snad ani nemá cenu kupovat nový. Ty děti rostou tak rychle, že to oblečení klidně projde 3 děti a vypadá furt krásně. Navíc ještě není flekaty od přikrmu. 😀 já dostala/koupila za pár korun strašnou hromadu po půl roku. Kupovala jsem jen pár věcí, co mi chyběly. A to ani zdaleka nevynosil vše, takže některý věci předám dám jako nové a i nové.
Já třeba radši kupuju z druhé ruky lepší značky než nové levnější (myslím právě Pepco atd.) kvůli materiálu a ekologii. Např. Lindex, Marks&Spencer, vydrží pro více dětí jako nové, tak mi to připadá jako zbytečné plýtvání a vytváření odpadu....
Ono taky záleží, zda dítě není alergik a ekzematik. Bohužel spousta maminek pere v chemických srajdách, protože to pak přece voní čistotou.. Když takto něco koupim malýmu, musím to min. 5x vyprat, než mu to vůbec můžu dát. A nový věci, co jsem koupila v bio kvalitě (a samozřejmě za ni i připlatila) si už nikdo nechce koupit ani za 1/4 cenu.
Jo ještě mě napadlo, kdyby se tu našla nějaká dobra duše se starším chlapeckem, která by mi byla ochotna prodávat pravidelně věci dle toho jak by její ditko odrostlo a moje dorostlo, to by bylo úplně peckózni v lokalitě Praha. Teď nosime 74-80. V 5mesicich.