ahoj, moc se nevyznám v té záplavě značek oblečení , často vídám značky HM, Next, Lindex, FF; mohu poprosit o názor/zkušenost/, zda je některá z těchto značek kvalitnější, dá-li se to takto vůbec nazvat - mám dva kluky, mladší nosí oblečení po starším, ale věci dostávají zabrat častým praním, tak aby něco vydržely, hlavně co se týče tepláčků a triček moc děkuji
Mam teda zatim jen holky ale myslim ze je to jedno...ja mam oblibenou znacku Next, kvalita je super..ale mame i jine znacky. Obleceni peru a vzdy vse v pohode ...taky zalezi jak casto obleceni peres, v cem a na kolik atd...je fakt ze holky toho maji tolik, ze nemusim mesice prat a porad maji co nosit takze i tak se setri obleceni a mam 99% top stav...veci z Lidlu jak co neco je vice kvalitni neco mene...ale tak to je asi se vsim...ten Next je kvalita, i Lindex je super, HM, FF, a tak opet jak co...je fajn mit veci treba jen na doma, do skolky, na ven...
@sopoty72 Ahoj, mám skoro dvouletého syna. Nakupuji v NEXTu, F&F a Mothercare. Občas něco v Lindexu, třeba boží zimní bundu. NEXT má dobré akce na trička, taky tam kupuji kalhoty a džíny. F&F je cenově výhodné, kupovala jsem především balená body, ponožky a mikiny, při výprodeji se dostaneš na opravdu nízké ceny. Mothercare je asi nejdražší, ale pro miminka mají krásné věci, teď už se mi tam nic moc nelíbí, tak koupím sem tam tričko nebo pyžamka. Lindex má velmi příjemné materiály, ale často se mi tam věci nelíbí.
Co se týče praní, kromě F&F je vše i po x měsících praní jako nové.
A dražší značky, jako ZARA, GAP atd., klidně bych za to ty peníze dala ale nikdy jsem tam nic nenašla.
H&M a C&A nekupuji cca od 6m miminka, nic se mi tam nelíbí a nevyhovuje mi ani materiál.
Tak asi tolik k tématu 🙂
tak mi se zda nejlepsi lidl -i po castem prani dobry a taky me nemrzi, kdyz se znici - neni to tak drahe, jinak kupuji na sleve FaF - tam se to uz opere casteji, ale za me taky dobry, mam par veci z reserved a z lindexu -taky se mi zdaji, ze se operou, to same next, mam i z HaM, CA......a proto preferuji spis levnejsi znacky, kde mi neni lito penez (vetsinu nakupuji ve slevach), neco kupuji i Kiku nebo v Pepcu - opet mi to neni lito -nestoji to moc...
Záleží kolik jste ochotná investovat. Sama nejvíce nakupuji (už od narození) pro skoro 3leteho syna v Nextu, jsem s jejich oblečky spokojená. Peru, suším pořád a prakticky nemám žádný problém a prodávám dál, jakmile z toho vyroste. Taky mám ráda H&M, na mimčo jsem nakupovala také v Lindexu, nebo tepláky na doma 3 za cenu 2, kupuji dodnes. Když chci vyloženě triko na doma, kupuji i v Pepcu, super cena 'na zničení'. Zara je třeba super, ale na 3leťáky nic moc výběr, C&A se mi osvědčily pouze rifle, trika a body bývala hned opraná. Takže za mě jednoznačně Next.
Hodne mame z Lidlu a opravdu to drzi! A pak z Next.Hezke a opravdu levne ma i Pepco, a dokonce i obrazky drzi 🙂
moc děkuji všem za příspěvky, pomohly mi v rozhodování
@sopoty72 - mám téměř 8 letého syna a třeba trička s krátkým a dlouhým rukávem od začátku nejradši kupuju v CA, jsem s nimi moc spokojená, mívají veselé barvy i obrázky a vydrží fakt dlouho....tepláky a šusťáky kupuju nejradši u vietnamců, značku Kugo, ty vydržely veškerou námahu ve školce, i teď v družině.....jinak dřív jsme hodně triček mívali z Lidlu, taky držely perfektně barvu i obrázky, teď už v jeho velikosti nemají moc pěkné barvy a vzory, ale občas se taky dá něco najít....džíny kupujeme nejvíc v Kiku, bundu měl třeba naposledy taky z CA a vydržela mu 3 sezóny a pořád je téměř jako nová....třeba Pepco měl moc nenadchlo, na pohled mají sice někdy pěkné věci, ale ty materiály mi přijdou takové hodně umělé....
tak pokud chceš, aby vám to více vydrželo, tak bych moc nekupovala FF a CA, ale spíše Lindex, Next, Cocodrilo, Topolino, Carters...jsou dražší, ale v akci jsou ceny dobré a rozhodně jsou kvalitnější a déle vydrží hezké. teď hodně maminky chválí pepco, s tím bohužel zatím nemám zkušenost, protože nemám žádné po ruce, ale jak se u nějakého vyskytnu, hned tam vlítnu 😀
@blahova_andrea - ono asi jak co, já jsem teď probírala synovo oblečení a některá trička z CA nosil pořád dokola dva roky a pořád jsou pěkná, neopraná, nesražená, obrázky drží.... a budu je posílat dál....jinak i kraťasy z CA jsme měli a stejná zkušenost....nosil je několik let a držely barvu i tvar (on je tedy hubeňourek, roste snad jen do výšky, takže když vyberu delší trika a kalhoty, tak mu to fakt vydrží pomalu věčně....v necelých 7 letech jsem vyřazovala několikery kraťasy velikosti 104 - v pase a přes zadek mu byly pořád stejně, jen nejdřív je měl pod kolena, potom ke kolenům a pak trošku nad kolena 😀 A právě to CA je dobré, že má většinou úzké a delší věci, takže pro nás ideální....
@krystalka souhlasím. dost záleží na konkrétním kousku i na stavbě dítěte, na četnosti nošení...taky máme z ca nebo tesca i pár věcí, které vypadají pořád dobře. taky mám teda vižlátka, takže ne všechno od všech značek sedí. třeba na dceru, co jsem tak různě dostala, tak nenosí skoro nic po jiných dětech, protože ona je prcek a holčičky, po kterých to zdědila byly spíš macaté 😅 no naštěstí žijeme v době, kdy je značek a střihů mraky a sežene každý. představa, že bych to dětem musela šít jako naše mámy a babičky...ta je příšerná! 😅
@blahova_andrea - co se týká četnosti nošení, tak syn většinou všechno oblečení točí pořád dokola, takže sotva to uschne, tak už si to pomalu zase bere....já udržuju většinou množství oblečení na minimu, protože on stejně i když jsme toho měli víc, tak si oblíbil 3-4 kousky a jiné nechtěl....což mi nijak nevadí, spíš naopak, čím míň, tím líp 😉
@krystalka tak to my máme všeho hodně, protože mi trvá než naplním obří pračku a taky u nás prádlo schne šíleně dlouho, takže my bychom s pár kousky nevyšly technicky. oblíbenost zatím řešit nemusím. obleče si, co mu dám 😅
@blahova_andrea - tak to jo, my máme běžnou pračku a když večer vyperu, tak mi to na sušáku v pokoji do druhého dne většinou všechno uschne....a my navíc skoro ani nežehlíme, takže sotva je oblíbené tričko suché, tak už jde zase do oběhu 🙂
@krystalka taky nežehlím, super věc, že? 🙂😉 no mít to tak, tak mi taky stačí půlka věcí, bylo by to super! u nás je problém jen s uskladněním. hodně oblečení dědíme, takže do peněz mi to až tak neleze, dokupuju jen, co chybí, ale jak je toho moc, tak to prostě není kam dávat. zlaté 4 věci na každé hromádce, závidím 🙂
@blahova_andrea - tak on zase taky od všeho nemá jen 4 kousky, to zase ne.....ale jasně vidím, že některé tam celý rok leží a jsou vlastně jen "do rezervy" - když je nějaká škola v přírodě, nebo dovolená, nebo prostě když nestačíme vyprat....ale v oběhu je pořád jen několik stejných kousků.....ale ono já to mám taky tak, oblíbím si nějakou věc a pak ji nosím do roztrhání....a pak bych nejlépe sehnala zase tu samou, jen novou 😀
Dobrý den,
my preferujeme Lindex - mám 2 syny, nosí po sobě a většinou i po tom druhém ještě za nějakou kačku prodám - vypadá pořád pěkně. Měli jsme pár věcí z CA, ty se vytahaly a šly do koše... Záleží ale hodně i na postavě dětí - naši kluci jsou štíhlí a vysocí, Lindex jim sedí. Kamarádka má baculaté (hodně) děti a Lindex je jim úzký a dlouhé nohavice- třeba džíny.
Něco kupujeme i v HM (třeba zrovna pyžama - klukům se líbí obrázky) a v Nextu - společenské (košile, vestičky, saka, bundy...)
Kupuji také v Marks and Spencer - tam jsme také spokojeni.
FF, CA - to se mi moc neosvědčilo.