Ahoj,
poradíte prosím? Potřebovala bych si utřídit, které jsou dobré neparfemované plenky. Vím o DM babylove, a které jsou neparfemované ty Tesco? Někdo doporučuje Tesco bílé, někdo zelené - jsou ale neparfemované?
Pampers prý více dráždí pokožku a bývají po nich opruzeniny (samozřejmě jak u koho), ale prý jsou nejlepší na noc, že neprotečou - nabízí Pampers i nějaké neparfemované? Našla jsem, že ubrousky Pampers sensitive neparfemované jsou, ale neparfemované pampersky nemohu dohledat..
Moc děkuji, mám v tom trochu zmatek a už bych se chtěla rozhodnout pro nějaké plenky pro začátek. 🙂
Pampers premium care používám na kluka od narození a nikdy opruzený nebyl. Jeden čas divně zapáchaly ( vel. 3 - ale jen jeden balík s něčím modrým místo síťky uvnitř ), ale teď už zase nic necítím ( vel. 4 ). Zpočátku jsem měla i DM babylove, ale bílé Pampers mu lépe seděly a byly příjemnější na dotek. Nevím, zda jsou neparfémované, ale nedá se to srovnat s Active baby, ty používá na mimčo známá a ta " vůně " je cítit hodně.
@bielanevesta Ráda bych se zeptala k těm Huggies, jsem velice spokojená s Huggies Disney, dovezla jsem si je ze zahraničí, a rozhodla jsem se, že bych je dál používala..ale nemohu je tady v ČR vůbec nikde sehnat, to je stáhli z prodeje? ☹
@saryana to bohužiaľ neviem. 😯 Už je to skoro 9 rokov, čo som ich používala na malú
Tesco zelené (se sovičkou) jsou také neparfémované. Jsem s nimi spokojená. Dcerka je má na noc, vydrží dost (ale Pampersky asi víc)
Většina plen je asi neparfemovaných, já používám Vibelle a Dada, jsou super, jsou měkkoučké, neparfemované. Z DM mi přišly šílené, tvrdé a moc igelitové. Tesco zelené sovičky někdy koupím, ale jsou taky trošku tvrdší asi jako šmoulí z Alberta, ale dají se. Prostě to střídáme, je to asi nejlepší.
@ivca2409 to si ma nepotešila. Chystala som sa na ne aj teraz pri druhom mimču
Používám Bella Panda - není uvedeno, že by byly bez parfemace, ale parfemované nejsou, nevoní ani nepáchnou jako např. Papmers. Sajou výborně a jsou velmi levné. Doporučuji. http://www.pilulka.cz/panda-mini-54-ks
@saryana ale je pravda, že jsem našla jen velikost 4
https://www.prodeti.cz/jednorazove-pleny/ultra-...
@marumarun Bambo Nature, ekologicke, levne a setrene. ale kupovat online....
@bielanevesta jj, taky mi to rozhodně neudělalo radost ☹ ale našla jsem pro malého plínečky, které se vyrábí v čechách - pro polský trh - jezdila jsem si pro ně do polska - Dada - pro nás super plínky za výbornou cenu 🙂
nejjistější jsou látkovky 🙂 u DM babylove mi přišly super 0, 1, další velikosti divně smrděly. A hlavně neměly oproti 0 popis složení. Stejně tak další pleny.Psala jsem i do redakce Dtestu, co má výrobce povinnost vše uvádět - u někt.plen není napsáno, že jsou dermatologicky testované, tak mě zajímalo,co to znamená. Odpověď mě moc nepotěšila. Jinak malá se mi po Babylove na dov oprudila šíleně, bílé Pampers mimina prý snáší nejlíp a ani jí nic neudělaly.Pak už jsem ani neřešila, co jsou Pampers zač, neopruzený zadek vyhrál. DADA jsou též dobré a nesmrdí, určitě bych šla spíš do nich (i finančně), než do Babylove. Ale látkovky jsou látkovky,pro zadeček mimi nejlepší, člověk mimčo častěji přebaluje než v jednorázovce...
jo a Pampers na noc provlhly, ale Dada vydržely 😉 takže za nás asi tak
parfémované neparfémované... uvidíš co dítku sedne... ja zkousela místo pampers vzít zelené tesco (sovičkové)... a tak se mi z nich malá oprudila ☹ ze jsem to musela lecit imazolem.
JInak na Babylove tu holky nadvají, a nebyla jsem jina. koupila jsem jednou v čechách a přišly mi děsné. Ale pak, kdyz jsem se prestehovala do DE, kde jsem zkousela nejdriv pampers (drahe jako das), pak z Muller (to se oprudila), tak jsem pak vyzkoušela znov babylove. Myslím velikost 3 nebo 4... a kupodivu za me super. Malé sedí a neprijdou mi umele. A to jsou paradoxne vyrabené v polsku, dle značení
@annettaine S látkovkama jsem začala, jak jsme dorazili z porodnice, byla jsem skálopevně přesvědčena, že budu jen látkovat, ale malý měl do 5ti měsíců koliky, zácpu..nemohl se v tom ranečku pořádně hýbat, takže jsem začala dávat jednorázovky. Zase jsem se chtěla k tomu vrátit, když už to bolení měl za sebou, ale právě to časté přebalování jsem viděla jako mínus, i když pro mimčo samozřejmě dobře.. ale to by člověk mohl přebalovat každých 10min... a na tohle jsem asi hodně pohodlná :(
no, my začali s látkovkami, když malá měla asi dva nebo tři měsíce, do té doby jí ty klasické látkovky byly velké a na pořizování speciálních novorozeneckých jsem neměla kapacitu.A jo, máte pravdu, velké fakt byly i pak, uznávám 🙂 Ale zase měla zajištěné široké balení a to se taky počítá ;) Čistě teoreticky by se dítě mělo přebalovat co dvě hodiny (nepočítám, když je pokakané). A to už je mi jedno, jestli přebaluju látkovku nebo jednorázovku 🙂 A čím je starší, tím je to jednodušší. Práce s tím je víc určitě, je to rozdíl, když jsme na dovolené a máme jen jednorázovky, je to podstatně větší veget. Neměnila bych, já byla na prášky, když jsem vyhazovala po pěti minutách pokaděnou nulku plenu z DM, která stála jedna šest korun, do toho furt plný koš, nemluvě později o opruzeném zadku. Ten nás ve větší či menší míře postihne na každé dovolené a to se s látkovkami fakt stát nemůže, tam to přeci jen luftuje. Každopádně už jsem mimo diskuzi, mně šlo jen o to, že už těch jednorázových plen stejně nevíte úplně na 100 %, co kupujete. Můžou být neparfemované, ale zase jsou třeba bělené nějakým sajrajtem a vyjde to na stejno. Plus to množství umělé hmoty kolem. A ty jóó eko bio plínky jednorázovky - to už je jiná cenová kategorie
@annettaine eko plenky musis hledat. Bambo Nature mam za 5.9kc, viz http://www.brnenskalekarna.cz/bambo-nature-maxi... 🙂, a ty pidi novorozenecke tam je vyber jeste vetsi (napr Naty, i v supermarketu sezenes i za 6kc) nebo https://www.rohlik.cz/c134833-bio-plenky-a-ubro... a to uz je srovantelne s ropackyma! proste ja si myslim, ze pkd jednorazovky tak nez dat 6kacek za pemprsku ropackou, tak radej jdu do tohodle i za cenu urcite investice do heldani na netu a vymysleni. Nekde na to mame diskuzi @marumarun. ne kazdy holt muze latkovat .... ja napr kdybych mela prostory a cas, latkuju, ale nemuzu....
@annaluciapetrzel 6 kč jsme za pampersku snad nikd nedala
@chris_n tak joo, no dobre :D... proste jsme chtela rict, ze se daji sehnat ekoplenky v rozumne cene, ok ;)? v UK jsem pouzivala Naty. Je skoda, ze je tak maly vyber. Latkovani neni pro kazdeho (ne zeny, neeeeeniiii fakt 🙂, ale za kazdeho latkovace su rada, ptze to JE nejlepsi), kdyby byly na trhu ekoplenky vice, bylo by to reseni...
Díky všem za odpovědi a diskuzi! Psala jsem dotaz přímo do Pampers a odpověděli, že celá řada Pampers Premium Care je neparfemovaná. Holt ty opruzeniny nebudou asi vždycky jen parfemací... 😕 🙂
Opruzeniny jsou myslím hlavně ze zapaření a podle mě k tomu některé děti prostě mají sklon a jiné se nezapaří ani za 8 hodin v jedné pleně v létě... parfemace tomu nepřidá, ale tam bych se spíš bála alergické reakce nebo ekzému, vyrážky.
Jinak my jsme měli jako první jedničkové pleny od narození z DMka Babylove Nature Newborn a jsou krásně měkké, neparfemované, výborné.
6 korun stály DM 🙂 Tak to je fajn, já když eko pleny sháněla, nenašla jsem nic z výše uvedeného 🙂 Ale je pravda,že jsem se nepídila nijak zevrubně, i proto,že jsem nakonec koupila látkovky a přestala to řešit. A jo, látkování asi není pro každého, souhlasím. Obzvlášť, když má dnes člověk na výběr.
@annaluciapetrzel teď jámě o tom dneska mluvili s kamarádkou. A prý ti někdo nedávno studoval, připočítávám a tak. Že i ty látka moc ekologictejsi není. Projedes spoustu voda a elektřiny a spol....
Myslím, že Huggies a Bella happy tiež nie sú parfémované 😉