Must have pro zimní miminko. Nějaké další vychytávky?

niheb
8. srp 2021

Naše první dcerka je letní, takže teď řeším opačný úkol 🙂 Nechci nic hrotit, spoustu toho už mám, ale napadlo mě, že se zeptám - kdo máte zimní miminko, na jaké věci pro něj nedáte dopustit? Uvažuju, že k fusaku (úplně obyčejný) koupím ještě vlněnou deku - když nebude kočárkový typ, aspoň na přikrytí jinde. A merino oblečení i pro prcka - ať už do šátku nebo kočárku.
Napadají vás nějaké další vychytávky 🙂 ?

pipi_puncocha
8. srp 2021

Určitě merino kukla, využívala jsem jak do nosítka, tak do kočárku. 🙂 a pro rodiče rukávník na ruce na kočárek a držák na kafe.

zrzinda
8. srp 2021

Já nedám dopustit na plysakovej overal. Za mě lepší než svetry/mikiny. 😊

michaelarousova
8. srp 2021

@niheb chlupatej overal,teplejsi cepicku,teolouckej fusak,rukavnik,dezak na caj ..nic jineho nebylo potreba☺️

hortenziaa
8. srp 2021

Ja sa pripínam, dcéra je letná, druhé dieťa bude v zime a tiež úplne neviem čo zaobstarať. Celkom sympatická mi pripadá pérová zavinovačka, použijem do kočiara do väčšej zimy do fusaku a na zakrytie do postieľky. Inak ako sa tu píše - fajn bude plyšový overal a teplučká zimná merino alebo kašmírová kukla 😊 Inak ešte zháňam nejaké teplé capáčky.

aneta_v
8. srp 2021

Péřová zavinovačka podle mě must have, obě dcery jsem v ní dávala do kočáru i v mínusových teplotách, na sobě měly jen bavlněný overal, nahoru nákrčník a outlast čepici, byly vždy krásně teplounké, nic jiného jsem na novorozence neměla (do kočáru). Do vajíčka jsem měla teplou chlupatou zavinovačku, co skrz ní jdou protáhnout pásy, takže taky žádné teplé oblečení typu chlupatý overal. Když ze zavinovačky vyrostly, tak outlast chlupatý overal a merino fusak

biciklissie
8. srp 2021

Nepotřebovala jsem nic, akorát chlupatý overal a fusak do kočárku. Normálně v běžném oblečení do overalu, na hlavu čepičku, pak do fusaku, do kočárku, případně na to kryt a hotovo.

mamikry
8. srp 2021

@niheb Neni to uplne must have, ale mela jsem softshellovou kapsu na noseni miminka v nositku. Respektive miminko je v nositku a kapsa se da pres nej. Clovek nemusi mit nosici bundu, kdyz nenosi casto. Pro caste noseni je bunda lepsi.

me_druhe_ja
8. srp 2021

Must have je jedině maminka a mlíčko. 😀 jinak mě teda nenapadá nic speciálního pro zimní dítě. 😀 ty teplé plyšové overaly jsou určitě dobrý ale obejdeš se i bez toho. 🙂

lizzie02
8. srp 2021

Mám teda letní, ale co jsme využili první zimu byl zimní nosící kabát pro mě, měla jsem nosenecka, který nechtěl být v kočárku, merino kuklu a merino návleky na nožičky 😊 ale určitě to není must have, jen první co mě napadlo 😁

cuuza
8. srp 2021

Kvalitní termohrnek pro maminku, jinak nic speciálního. Super jsou fusaky s outlastem.

vikinkav
8. srp 2021

Ja jsem s merino kuklou pro deti teda spokojena nebyla, merino za me proste skrabe :(

eithelwing
8. srp 2021

Synek je sice letní, ale přes den v kočárku spí, takže kukla a vlněná deka se vyplatily. 🙂 A spokojená jsem i s nepadaci dekou na kočárek.

areh
8. srp 2021

Já nedám dopustit na kvalitní fusak. Pak měli i v -20 stupních dl. body, tepláky, mikinu, rukavice a čepici a bylo jim krásně

cherie24
8. srp 2021

@niheb já mám podzimní a teď čekám zimní, ale rozhodně bych nepřežila bez rukávníku na kočár a jinak jsme se teda obešli i bez vychytávek nebo spešl oblečení do autosedačky apd. Co jsem teda já musela mít, byla zimní nosící bunda. Jsem hodně zimouřlivá, takže v zimě se pod ní stejně dost oblíkám a krom léta jí vlastně nosím celoročně, to považuji za skvělou investici, ale rozhodně to není něco, co každý musí pořídit. Asi je to hodně individuální 🙂