Ahoj tady dávám seznam věcí co mám pro naše miminko, které čekáme na konci března, už mě nic nenapadá,prosím kdyby někoho něco napadlo budu ráda 🙂.
Třeba to poslouží i jako inspirace pro ostatní. Seznam uvedu i u sebe na fóru.
Předem říkám, že monitor dechu nekupuji a šátek na nošení také (ten možná dokoupím časem-uvidím)
Co mám pro miminko doma: (popř. u babiček )
- vanička + lehátko
- 12x látková plena
- 1x Prostěradlo
- 2x povlečení
- 1x peřinka + polštářek (je to sada)
- 2x deka
- Skříň + přebalovaní pult(komoda)
- 2x zavinovačka (+ klasická zavinovačka po nás-možná použiji na vrch pro lepší upevnění)
- 1xfusak beránek (po nás jinak bych nekupovala)
- 1x zimní kombinéza (z bazárku kdyby byla v dubnu ještě potřeba)
- Oblečení vel. 50,56,62 (musím si projít počty, ale až po Vánocích > dostaneme-a pak dokoupím)
Co mám na seznamu věcí k dokoupení:
- Postýlka + kolečka
- matrace (kokos-molitan-kokos)
- 2x bavlněné prostěradlo
- 1x povlečení + zavinovačka
- 2x mantinel (1 neutral a jeden do sady)
- Nepropustná froté podložka
- Přebalovaní podložka na komodu
- Kočárek (mám vybrané asi 3 druhy a uvidím až na živo, který vyhraje)
- 2x prostěradlo do kočárku
- Chrastítko > co musím mít (jinak prý hračky kupovat nemám, že dostanu. A koupit se dají vždy )
- Chůvička (ještě nejsem rozhodnutá jakou a jestli novou nebo bazarovou) > typy na výrobce? (cena rozhoduje)
- Kosmetika + papírové pleny (dostaneme k Vánocům, takže dokoupím až pak dle potřeby)
- Papírové přebalovaní podložky
- 20x látková plena
- 4x žínka
- 3x osuška
- Hygienické ubrousky (zatím se rozhoduji nad značkou-pampers?linteo? > chci bez parfemace)
- Cestovní postýlka (polohovací)
- Clony do auta?
Pozdější fáze
- hrací deka nebo jenom hrazda ??
- dudlík
- flaška
Všem moc děkuji 🙂
Plin na podkládání hlavičky, utirani stračí 20celkem..lekarna
Hezký večer, myslím, že to nejdůležitější jsem v seznamu našla. Nebojte, všechno se dá rychle dokoupit. Hlavně drobnosti a oblečení. My jsme strávili hodně času výběrem chůvičky, monitoru dechu a teploměru. Když tedy pominu kočárek, ale to už máte předvybráno, a naživo pak uvidíte, který padne do oka a do ruky 🙂 Zpět k našemu rozhodování - u chůvičky jsme šli zlatou střední cestou - video nám přišlo jako zbytečný "luxus", takže jsme vybrali klasickou chůvičku Avent - líbila se nám designově, a byla za rozumnou cenu. Monitor dechu jsem si nechala doporučit od kamarádek, a také jsem koukala na recenze na internetu. Vybrali jsme Babysense. Výhodou je, že má dvě podložky – jednu jsme měli v postýlce, a druhou v přenosném košíku. A do třetice jsme vybírali teploměr – vyhrál Thermoval kids flex. Má ohebnou špičku, to je pro měření v zadečku důležité. Držím palce a přeji příjemné nakupování.
Ještě určitě odsávačku hlenu na vysavač,(ta na odsavani ústy ani na baterky moc nefungují),dále sterilizátor flašek(třeba Nuk do mikrovlnky) a možná bude potřeba odsávačka mléka
Zdravím!
Jakou budete používat kosmetiku? Za mě Vám doporučuji jedině přírodní, hodně chvály jsem slyšela na kosmetiku z konopí, kladnou zkušenost mám i já 🙂 Používáme značku Botanico, dělají konopnou kosmetiku i pro děti. Já se například neobejdu bez regeneračního krému, hlavně teďka v zimě, ale je to malý zázrak pořád 🙂 Víc info o značce a krému tady: http://www.oveckarna.cz/krem-regeneracni-kidz-c...
Pěkný seznam, mate tam tak nějak vše, jen jak už někdo psal latkovky štaci 20 celkem, já se obešla s 15, stejné Peru ob 2-3 dny malý porad blinkal nebo slintal 🙂 z kosmetiky štaci jen něco do koupele většinou je to i na míti vlásku, nekupovala bych zvlášť sampon , kdyby jste měli seboreu tak budete stejné kupovat lineu, odsavacka hlenu pro me zbytečnost, odsava se az zadní rýma a tu mály zatím neměl a kdyby sezenete v každé lékárně, odsavacka mléka u nás se jelo pouze na ni ale počkala bych az pi porodu uvidíte jak na tom budete s mlékem. K lekarne LiH, ctverecky. Nurofen u nás stačil az s 1. očkováním a pak určité calgel, nám začali zoubky už mezi 2-3 měsícem, nic víc jsme nepotrebovali, sterilizator jsem po porodu prodala neuzila jsem ho, koupila jsem mici prostředek nuk a max. spokojenost. Dudliky bych nekupovala i kdyby jste chtěli používat malý nechtěl žádnou značku jen obyc od baby novy za 30 Kč z lékárny klasicky latexovy 🙂 jo a zavinky urco štaci 2 a deky mooc 🙂 já abych porad neprendavala, tak mám asi 5 dostali jsme a sem rada. Hračky mela jsem malou řeku s hrazdickou ted bych volila už velkou řeku s nějakými hračkami na ni a k tomu bych dokoupika odendavaci hrazdicku vyjde to určité levnejc než kupovat malou a pak velkou a hrazdicku lze použit i na gauč nebo do postele když je mimi male tak bude všude jen ne na zemi 🙂
@ladyhacek Ja jen reaguji na tu odsavacku hlenu. Uz v porodnici nas upozornovali, at si urcite nejakou poridime, na vysavac je nejlepsi, ale jako pojistka staci i ta ustni za 30,-. Dite muze byt blinkaci a muze mu to jit az nosem, pak odsavackou odstranite zbytky v nosiku. A opravdu nebudete mit cas utikat do lekarny. Male mimco taky nedycha pusinkou, a proto kdyz je ryma a ma ho ucpany (ryma ani byt nemusi, ale muze se mu nosik zacpat ze sucheho vzduchu a pod.), tak zase odsajete a je klid. Nikdy jsem neslysela, ze by se odsavala jen zadni ryma. Ta prave vetsinou odsat nejde. Vim o cem mluvim, docela nas to trapi a navstevujeme ORL, kde mi taky s mnoha vecmi poradili.
@ladyhacek naprosto souhlasím s @zuzi.111 co se odsávačky týče až bude problém, tak fakt nebude čas lítat po lékárně a shánět ji. A ta na vysavač nemá konkurenci. Je nejlepší. Ještě bych přihodila líh na pupík. Jinak základ je a pak uvidíte. Jo a jednu lahvičku bych pořídila domů než se prcek narodí, nikdy nevíte, jak vám půjde kojení a zda nebudete na UM. Kupovat pak po cestě, vyvařovat a za zády křičící prcek taky není moc fail.
@ladyhacek Není zbytečný neustále zakládat nová vlákna na stejné téma...?
https://www.modrykonik.cz/forum/zakladni-vybavicka/muj-seznam-vybavicky-pro-miminko-na-co-jsem-zapomnela/