Můj seznam pro miminko - chybí něco?

ladyhacek
8. pro 2014

Ahoj tady dávám seznam věcí co mám pro naše miminko, které čekáme na konci března, už mě nic nenapadá,prosím kdyby někoho něco napadlo budu ráda 🙂.
Třeba to poslouží i jako inspirace pro ostatní. Seznam uvedu i u sebe na fóru.
Předem říkám, že monitor dechu nekupuji a šátek na nošení také (ten možná dokoupím časem-uvidím)

Co mám pro miminko doma: (popř. u babiček )
- vanička + lehátko
- 12x látková plena
- 1x Prostěradlo
- 2x povlečení
- 1x peřinka + polštářek (je to sada)
- 2x deka
- Skříň + přebalovaní pult(komoda)
- 2x zavinovačka (+ klasická zavinovačka po nás-možná použiji na vrch pro lepší upevnění)
- 1xfusak beránek (po nás jinak bych nekupovala)
- 1x zimní kombinéza (z bazárku kdyby byla v dubnu ještě potřeba)
- Oblečení vel. 50,56,62 (musím si projít počty, ale až po Vánocích > dostaneme-a pak dokoupím)

Co mám na seznamu věcí k dokoupení:
- Postýlka + kolečka
- matrace (kokos-molitan-kokos)
- 2x bavlněné prostěradlo
- 1x povlečení + zavinovačka
- 2x mantinel (1 neutral a jeden do sady)
- Nepropustná froté podložka
- Přebalovaní podložka na komodu
- Kočárek (mám vybrané asi 3 druhy a uvidím až na živo, který vyhraje)
- 2x prostěradlo do kočárku
- Chrastítko > co musím mít (jinak prý hračky kupovat nemám, že dostanu. A koupit se dají vždy )
- Chůvička (ještě nejsem rozhodnutá jakou a jestli novou nebo bazarovou) > typy na výrobce? (cena rozhoduje)
- Kosmetika + papírové pleny (dostaneme k Vánocům, takže dokoupím až pak dle potřeby)
- Papírové přebalovaní podložky
- 20x látková plena
- 4x žínka
- 3x osuška
- Hygienické ubrousky (zatím se rozhoduji nad značkou-pampers?linteo? > chci bez parfemace)
- Cestovní postýlka (polohovací)
- Clony do auta?

Pozdější fáze
- hrací deka nebo jenom hrazda ??
- dudlík
- flaška

Všem moc děkuji 🙂

soleilll
8. pro 2014
lv
8. pro 2014

Plin na podkládání hlavičky, utirani stračí 20celkem..lekarna

ladyhacek
autor
8. pro 2014

@lv děkuji. Lékárna tu mám zvlášť zapomněla jsem napsat, ale něco dostanu k Vánocům
počítám s:
borová voda
vatové tyčinky
čtverečky
nějaké léky - kašel, rýma, kolika...................
teploměr
něco na opruzeniny (ale to mám v té kosmetice a měla bych dostat k Vánocům)

jana_ul
9. pro 2014

Hezký večer, myslím, že to nejdůležitější jsem v seznamu našla. Nebojte, všechno se dá rychle dokoupit. Hlavně drobnosti a oblečení. My jsme strávili hodně času výběrem chůvičky, monitoru dechu a teploměru. Když tedy pominu kočárek, ale to už máte předvybráno, a naživo pak uvidíte, který padne do oka a do ruky 🙂 Zpět k našemu rozhodování - u chůvičky jsme šli zlatou střední cestou - video nám přišlo jako zbytečný "luxus", takže jsme vybrali klasickou chůvičku Avent - líbila se nám designově, a byla za rozumnou cenu. Monitor dechu jsem si nechala doporučit od kamarádek, a také jsem koukala na recenze na internetu. Vybrali jsme Babysense. Výhodou je, že má dvě podložky – jednu jsme měli v postýlce, a druhou v přenosném košíku. A do třetice jsme vybírali teploměr – vyhrál Thermoval kids flex. Má ohebnou špičku, to je pro měření v zadečku důležité. Držím palce a přeji příjemné nakupování.

luciana82
5. led 2015

Ještě určitě odsávačku hlenu na vysavač,(ta na odsavani ústy ani na baterky moc nefungují),dále sterilizátor flašek(třeba Nuk do mikrovlnky) a možná bude potřeba odsávačka mléka

laurasucha27
12. led 2015

Zdravím!
Jakou budete používat kosmetiku? Za mě Vám doporučuji jedině přírodní, hodně chvály jsem slyšela na kosmetiku z konopí, kladnou zkušenost mám i já 🙂 Používáme značku Botanico, dělají konopnou kosmetiku i pro děti. Já se například neobejdu bez regeneračního krému, hlavně teďka v zimě, ale je to malý zázrak pořád 🙂 Víc info o značce a krému tady: http://www.oveckarna.cz/krem-regeneracni-kidz-c...

kelllys
9. únor 2015

Pěkný seznam, mate tam tak nějak vše, jen jak už někdo psal latkovky štaci 20 celkem, já se obešla s 15, stejné Peru ob 2-3 dny malý porad blinkal nebo slintal 🙂 z kosmetiky štaci jen něco do koupele většinou je to i na míti vlásku, nekupovala bych zvlášť sampon , kdyby jste měli seboreu tak budete stejné kupovat lineu, odsavacka hlenu pro me zbytečnost, odsava se az zadní rýma a tu mály zatím neměl a kdyby sezenete v každé lékárně, odsavacka mléka u nás se jelo pouze na ni ale počkala bych az pi porodu uvidíte jak na tom budete s mlékem. K lekarne LiH, ctverecky. Nurofen u nás stačil az s 1. očkováním a pak určité calgel, nám začali zoubky už mezi 2-3 měsícem, nic víc jsme nepotrebovali, sterilizator jsem po porodu prodala neuzila jsem ho, koupila jsem mici prostředek nuk a max. spokojenost. Dudliky bych nekupovala i kdyby jste chtěli používat malý nechtěl žádnou značku jen obyc od baby novy za 30 Kč z lékárny klasicky latexovy 🙂 jo a zavinky urco štaci 2 a deky mooc 🙂 já abych porad neprendavala, tak mám asi 5 dostali jsme a sem rada. Hračky mela jsem malou řeku s hrazdickou ted bych volila už velkou řeku s nějakými hračkami na ni a k tomu bych dokoupika odendavaci hrazdicku vyjde to určité levnejc než kupovat malou a pak velkou a hrazdicku lze použit i na gauč nebo do postele když je mimi male tak bude všude jen ne na zemi 🙂

ladyhacek
autor
19. únor 2015

@kelllys moc děkuji. Velmi jste mi pomohla hlavně s tou odsavackou hlenu manžel tvrdí ze ji koupime az bude potreba ale já všude ctu jak si ji pořizují 🙂

zuzi.111
19. únor 2015

@ladyhacek Ja jen reaguji na tu odsavacku hlenu. Uz v porodnici nas upozornovali, at si urcite nejakou poridime, na vysavac je nejlepsi, ale jako pojistka staci i ta ustni za 30,-. Dite muze byt blinkaci a muze mu to jit az nosem, pak odsavackou odstranite zbytky v nosiku. A opravdu nebudete mit cas utikat do lekarny. Male mimco taky nedycha pusinkou, a proto kdyz je ryma a ma ho ucpany (ryma ani byt nemusi, ale muze se mu nosik zacpat ze sucheho vzduchu a pod.), tak zase odsajete a je klid. Nikdy jsem neslysela, ze by se odsavala jen zadni ryma. Ta prave vetsinou odsat nejde. Vim o cem mluvim, docela nas to trapi a navstevujeme ORL, kde mi taky s mnoha vecmi poradili.

petrusew
19. únor 2015

@ladyhacek naprosto souhlasím s @zuzi.111 co se odsávačky týče až bude problém, tak fakt nebude čas lítat po lékárně a shánět ji. A ta na vysavač nemá konkurenci. Je nejlepší. Ještě bych přihodila líh na pupík. Jinak základ je a pak uvidíte. Jo a jednu lahvičku bych pořídila domů než se prcek narodí, nikdy nevíte, jak vám půjde kojení a zda nebudete na UM. Kupovat pak po cestě, vyvařovat a za zády křičící prcek taky není moc fail.

ladyhacek
autor
19. únor 2015

@zuzi.111
@petrusew děkuji. LiH je jasný 😉 věci do lékárny jsem psala zvlášť. Já si myslela ze ji koupim a manžel porad ze se to dokoupi az bude potřeba..... je sporivy ale on nemá sajnu co je třeba. Lahvičky mám 😉

zuzi.111
19. únor 2015

@ladyhacek Co se tyce toho setreni, ja treba pred porodem hodne veci nakupovala pres eshop v nejake levne lekarne. Udelala jsem vetsi nakup, mela postovne zdarma a urcite me to stalo tak o ctvrtinu min, nez kdyby sel manzel narychlo dokoupit neco do drahe lekarny tady v Brne 😉

ladyhacek
autor
19. únor 2015

@zuzi.111 to u nás už nejde a nevyplatilo by se to. Hodně věci jsme totiž dostali chybí snad uz jen líh, hřebínek, paralen, a ta odsavacka 😉 ale děkuji 🙂

monsac
Odpověď byla odstraněná
Zobraz