ahojte. Chcela som sa spýtať, či používate, alebo ste používali monitor dychu. Pomohlo Vám to nejako? boli ste kludnejšie?
Měli jsme ho a opravdu jsem byla klidnější . Pokud nemáte problém s financema, určitě bych do něj investovala.
@shel44 ahoj, já monitor dostala z druhé ruky a ani jsem ho nevytáhla z krabice. dítě spalo v noci se mnou a přes den v hacce, takže ani nebylo kam ho dát. možná, že kdybych měla rizikového novorozence, nějak bych to řešila, ale myslím, že pokud máš zdravé a živě vypadající dítě, je monitor celkem zbytečný 😉
tak ďakujem za rady 🙂
můj bratr umřel na Sids, takže jsem ho nutně a nevyhnutelně chtěla, u první i u druhé dcery. I tak jsem dost nervila, ale určitě mě to psychicky pomohlo, že ji hlídá mimo mě i toto. Cca do 8měsíců, pak si lehla třeba úplně napřič do nohou postýlky a začlo to houkat.
@shel44 pokud ho necheš kupovat (taky mi to přijde zbytečné) tak se poptej v porodnici jestli ho půjčují. Já rodila v Boleslavi a tam ho maminkám půjčovali na půl roku za 900,-Kč. Já ho neměla protože jsem neměla vhodnou matraci. Je ale fakt že jsem malou chodila pořád kontrolovat a hodně jsem jí sledovala, i v noci.
Nespouštěl vám monitor falešné poplachy? Jsou u něj i nějaké informace, když poplach zazní? Co má člověk dělat?
Taky jsme ho měli a byla jsem klidnější. Myslím, že syndrom náhlého úmrtí bohužel může poskytnout i donošené děti a není jich málo.
@mrazulkav spouštěl nám občas poplachy, ale nenazvala bych to falešným poplachem. Ten monitor je naprogramovaný tak, že když se dítě určitých pár vteřin nenadechne, tak musí spustit 😉 Jinak samozřejmě poplach spustí, když ti mimčo z monitoru odcestuje (což miminko do cca 5-ti měsíců neudělá). Musím zaklepat, že nám se samozřejmě čas od času spustil, ale asi to bylo tím, že malej tvrdě usnul a měl delší pomlky mezi nadechnutím. Takže jsme ho vždycky jen trochu probrali, zjistili, že dýchá a spali dál. Ale musím říct, že je to pocit k nezaplacení, když se v noci trošku probereš a vidíš, že na monitoru krásně problikává zelené světýlko 😀
Koupila jsem v lékárně Jablotron, stál lehce přes dva a i když nejsme boháči, nepřišla mi ta investice tak strašná. Obzvlášť, když si spočítám, kolik jsem dala za hadříky 🙂 Používají ho i v porodnici, takže věřím, že to smysl má. Nejen kvůli SIDS, ale jsem ten typ, který bude pořád hlídat, jestli si neublinklo a nedusí se....... Takže mi to stojí za ty prachy, i za těch pár falešných poplachů.
@shel44 Ahoj, my jsme monitor dechu používali, byla jsem klidnější, ale myslím, že to není ani potřeba, pokdu je mimčo zdravé...... Měli jsme ho z druhé ruky a byla k němu rovnou i chůvička. Nový bych nekupovala, je to dost drahé. Pokud máš možnost si ho půjčit od kamarádek, tak bych to využila aspoň ze začátku.