Maminky pořizujete monitor dechu nebo nebo vám to přijde jako zbytečnost? A pokud pořizujete, myslíte že nevadí, že je z druhé ruky? Všude píšou neco jiného
Tak dají se půjčit v porodnici, ale já si ho za tu samou cenu koupila použitý tady na bazaru a pak ho asi se ztrátou 200 Kč prodala. Byl to tedy monitor s certifikátem, že byla pár měsíců předtím zkontrolovaná funkčnost, což si myslím, že ty z porodnice ani nemají, že by po každé výpůjčce dali ten monitor odborně zkontrolovat.
@kikina2610 ahoj, neni to blbost... mame ho a jsem urcite klidnejsi. Mam pujceny z porodnice, byl po standardnim servisu a funguje dobre (zkousim ho, ze dcerku vyndam a zapnu. Zacne rvat za 20 vterin). Brala bych bud novy, nebo takhle pujceny s jistotou servisu. Z bazaru ne.
A nevíte, kde se dají odborně zkontrolovat?
@kikina2610 nejaky autorizovany servis, zeptej se Googlu, neco najde. Ale fakt bych to neriskovala a vzala bud z porodnice ci koupila novy. Neni to zas tak drahe. A kdyztak ho pak muzes strelit nekomu, kdo neresi a koupi ho z druhe ruky 😉
Nejdříve jsme měli monitor půjčený malá byla nedonošená tak nám byl doporučen. A po roce jsme ho koupili malá měla kolaps tak nám doporučili pokračovat. Nyní má 21m a má ho stále buď bude ležet ve skříni nebo ho bude mít v postýlce. Žádné poplachy nám to nehlasí naposledy když byla malinkatá. Od tédoby co jí máme doma spí ve svě postýlce.
@scruffy tam kde půjčijí tak po každém půjčení dají monitor zkontrolovat. My měli polach když byla malá malá a v nemocnici nám po hospitalizaci doporučili kontrolu monitoru. Paní z nadace od které jsme monitor měli přijela ještě ten den a dala nám uplně nový a tamten poslala na kontrolu a říkala, že pokaždé kontrolujií.
U výrobce, Nany Jablotron kontola je zdarma.
@kikina2610 ja si myslim, ze nevadi, ze je z druhe ruky. Muzes si ho nechat zkontrolovat a muzes si i snadno vyzkouset, jestli funguje, kdyz mimco nedas do postylky.
My mame od znameho a uz ho pouzivalo asi 5 deti, je furt v poradku 😀
@kikina2610 ahoj my ho mame co se Eli narodila a jsem za nej rada. Kupovali jsme nový babysense II. Sice uz mi parkrat začal ječet bez důvodu protože se mala přesunula v postýlce, ale radši 100x zbytečne nez jednou ho potřebovat a nemít. Uz jsem to někde psala kamarádce takhle monitor 2x zachránil kluka. Jednou se probral sám a podruhé ho probrala ona. A nejvic jsem jo ocenila když mela Eli chřipku a totálně ucpaný nos nemohla poradně dýchat to jsem se sakra bála. Nový stojí 2800 za život dítěte mi to nepřijde zase taková pálka. Taky jsme uvažovali pořídit z druhe ruky, ale nakonec jsme se rozhodli pro nový.
Rozhodně to není blbost, muže ti to zachránit dítě. Prvne jsem se o tom dozvěděla v porodnici před třemi lety a hned jsem si ho pořídila. Je více výrobců ale není to uplne nejlevnější. Několikrát jsem narazila na inzeráty za pár šupů a porodnice ho taky za mírný poplatek půjčují. Je potřeba prostudovat návod protoze někdy spustí plany poplach když ta deska není přesne položena ale to se všechno vyzkouší. Náš malý mel černý kašel když mu byl měsíc takže to u nás byla i nutnost.
Já mám dvě dcery a u obou jsem ho měla. ( Jablotron - Nany ) Druhá má 10 m a pořád používám. Jsem klidnější a líp se mi spí. U každé jsem koupila nový, jelikož první mi odmítl ex vrátit. Ale pro děti vše🙂)
Všem moc děkuji😊tak určitě poridim
@kikina2610 Doporučuji s dvouma deskama. My zezačátku tím, že malá byla malinkatá měli jednu v obýváku a druhou v ložnici v postýlce a přendavali jen stroj🙂
Ja mela u obou dcer a pokazde z druhe ruky a vzdycky v pohode. Potom jsem je jeste vzdycky prodala. Ja byla za monitor rada byla jsem klidnejsi obe holky mi spaly v postylce .
My si budeme půjčovat, nedávno jsem narazila někde na diskuzi, že je půjčují za dobrý peníz i v některých porodnicích na půl roku, což většinou stačí. Mě se to takhle vyplatí víc než kupovat 🙂 To mi právě poradila známá. nepamatuju si teď cenu ale cca těch 700 na půl roku ? (ale nemusíš ho pak prodávat a máš garanci že bude fungovat) 🙂
@kikina2610 u dcery jsem mela monitor z druhe ruky a v pohode. Melo ho pujceno i par mych kamaradek a ted ho pouziju taky...
Tak po tom, co jsem četla tak už mám z druhé ruky strach...buď nový nebo od někoho, ale s certifikátem. Děkuji za rady😊
U syna byl monitor nutnost, koupila jsem z druhé ruky, ale byl zkontrolovaný firmou a se zprávou o funkčnosti. Daji se i pucit z lékárny.