Monitor dechu Nanny, dělá plané poplachy?

deee23
20. srp 2015

Dobrý den ženy, mám 21 denní holčičku a už jsem dvakrát musela zasahovat při poplachu u monitoru dechu, začal pískat že miminko nedýchá, s malou jsem zatřásla a hned otevřela očka, myslíte že to dělá plané poplachy? Monitor byl přesně pod ní, takže se nemohlo stát že by byl špatně nastavený pod miminkem... co si o tom myslíte? Někde jsem četla že se miminka kolikrát zapomenou nadechnout... nevím si rady, mám strach jít jen se psem ven..

gepe
20. srp 2015

@deee23 ahoj, ano mivaji melke dychani a nekdy i "zapomenou".. hlavne, pokud jdes vencit psa, vezmi malou s sebou vzdy, pokud nikdo neni doma a nepohlida. 😕 protoze nikdy u ditete nevis, kor tak maleho miminka.. 🙂

girafka
20. srp 2015

@deee23 me to delalo kdyz byly slabe baterky..kdyz to zapinas,jak problikavaj ty kontrolky,neblikne symbol baterky cervene?U nas stacily vymenit a vse je ok

deee23
autor
20. srp 2015

gepe : ok, jen chodím 4 krát denně a chodím na pole a s tím našim kočárem není dobrý nápad tam jezdit.. ale nezbude mi nic jiného

girafka: mám dva monitory jdu to skotrolovat

kacca11
20. srp 2015

@deee23 dite prece nemuzes nechat samotne ani kdyby poplach nepipal. Ne, ze by snad ve spanku nevydrzelo, ale venku te srazi auto, ztratis klice a problem je na svete. V aute to dite prece samotne take nenechas...

achjonetusim
20. srp 2015

@deee23 Na venčení psa si pořiď nosítko nebo šátek 😉

deee23
autor
20. srp 2015

girafka: u obou dvou mi problikne prvně zelený smajlík, pak červený smajlík a pak červeně baterka

mandala
20. srp 2015

No, taky mě to nedá, že si odejdeš a dítě doma nikdo nehlídá, může si třeba špatně odblinknout a než se vrátíš...
@deee23

melodygirl
20. srp 2015

@deee23 mě to také občas dělalo a monitor byl v pořádku. Miminka mají občas delší dechové prodlevy, buďme rády, že monitory dnes jsou. No se psem bych tedy bez dítěte opravdu nechodila, jak říkaly holky. Maximálně, kdybys měla zahradu, tak vyjít ven před barák na chvíli, i tak si matky dávají chůvičku

deee23
autor
20. srp 2015

Chodim jakoby na pole- naše pole je ohraničené a tam ho pustím, mám to asi 30 m od baráku, je to zahrada ale prarodiče tam měli brambory takže je to prostě polem jelikož je to zorana zahrada, chodím se psem 4 krát za den a nedovedu si představit že v těch vedrech, lijákách jdu s malinkou v šátku... bydlí s přítelem a ten je od rána do večera v práci, nemá mi ji kdo pohlídat,

deee23
autor
20. srp 2015

Monitor slyším i na té naší zahradě, když mám otevřené okno

deee23
autor
20. srp 2015

@melodygirl .,.. přesně, mám dva v každém patře jedno, nedovedu si představit že bych ho neměla, neusla bych, nebo bych ani neumyla zem, pořád se dívám jestli dýchá, kor po tom planém poplachu... děs

zu_za
20. srp 2015

Ahoj, já měla nanny u první dcery a poplach byl dvakrát (poprvé jsem fakt měla málem infarkt) a pokaždé byla v pohodě..teď u syna jsem pořídila Angelcare a už používám půl roku a nic a to spí i v zavinovačce 🙂 Angelcare mi příde citlivější..

gepe
20. srp 2015

@deee23 pokud to mate ohranicene, chapu jako oplocene, staci postavit kocarek na hranici a muzete byt venku jak dlouho budete chtit 🙂 pripadne kdyz bude hezky (nedestivo), tak jak psala @achjonetusm nejake kvalitni ergo nositko ci satek. Ono napr treba u ublinknuti a zalaknuti nejde ani o tech 30m, ale bohuzel nejednou o vteriny 😔 cimz Te nechci strasit.
@zu_za nam nanny poplach na konci sestinedeli zachranil malou a v pohode nebyla. Taky jsme si nemysleli, ze se neco takoveho stane nam, clovek mini, zivot meni a clovek nikdy nevi 🙂 podle me je jedno, o jaky deskovy monitor se jedna, hlavne vy mel byt v poradku 🙂

barulina
20. srp 2015

Miminka mívají apnoe pauzy. Ale ty by měly být do půl minuty. Nám holkám 8x . První dva poplach jsem u. Malé byla první já, něčím jak ležela, zda dýchala nic. U dalších už byl partner a malá vždy krásně spinkala, jen trošku mimo desku.i přestože 6z 8byly určitě pláne poplach, poslala nás dr má srdicko

deee23
autor
20. srp 2015

@gepe ok, ze šátku mám strach hlavně z toho uvazování už jsem se o tom hodně bavila s kamarádkama... ale asi jeden pořídím, bude to nejlepší manipulace jak s miminkem tak se psem...

deee23
autor
20. srp 2015

@barulina ... ja to nezvládám ted u druhého poplachu, nedovedu si představit kdybych měla zasahovat s resuscitací.... snad nás nikdy nic takového nepotká...budu to hlídat, pokud bude ještě jeden planý poplach schválně budu sledovat jestli dýchá, třeba je opravdu jen planý ale kdoví... jinak pak taky poběžím okamžitě k doktorce,

gepe
20. srp 2015

@deee23 ja taky 😅 na malou jsme meli Ergo, mame ho schovane i pro dalsi, presto spekuluju, ze vyzkousim taky satek 🙂 rikam si, ze kdyz ho budu kupovat osobne, tak mi ukazou i zive uvazy. I tady je skupinka a holky urcite dobre poradi. Treba se tam i sejdeme 😅

deee23
autor
20. srp 2015

@gepe to je hrozné, hlavně že je v pořádku!!!

deee23
autor
20. srp 2015

@gepe Zeptám se, když bude miminko v šátku muže taky přestat dýchat? Mm ted strach ji nechat jen na sedačce se mnou odpočívat, jak neleží pod nanny... 😒

achjonetusim
20. srp 2015

@deee23 Upřímně, monitor jsem měla u prvního dítětě a šel po pár týdnech z domu protože mě hodně stresoval. Několikrát se mě nebo muži stalo že jsme ho zapomněli vypnout a pak řval ostošest když jsme miminko zvedli, nebo jsme ráno zjistili že byl celou noc vyplej... nejsem holt ten správnej uživatel 😀 S druhym už jsme ani nepořizovali. Prostě žiju 2v1 dál, když jdu z domu hned nasazuju nosítko. Ale teda přiznám se že těch 30m klíďo píďo jdu sama, vždyť i chůvička má dosah 300m to teda @gepe smekám před tebou jak to teda zvládáš, to se pžiznám že by mě kleplo a dítě by přežilo ale bez maminky 😀 Bezpečnost dítěte ok, ale vocamcať pocamcať 😉

girafka
20. srp 2015

Tak vymen baterky,to posledni svetylko by melo bliknout taky zelene..Doporucuju vymenit baterky,u nas to pomohlo a od te doby zadnej poplach.. Nebudu te soudit,jestli je ok,ze nechas chvili mimco bez dozoru,ja mam malyho nq chuvicce a jsem na zahrade a nevidim v tom nic spatneho..Snad jsem ti trochu pomohla

danny36
20. srp 2015

@deee23 tak si kupte nosítko, mají i pro malinká miminka a nemusíte se trápit s případným vázáním 🙂
Manduca nebo Caboo http://www.mamaja.cz/noseni-deti/nositka-caboo/

gepe
20. srp 2015

@deee23 nastesti je a v patek mela 2 roky 😵
@achjonetusim ono se to stalo v noci, taky ze me nejdriv malem kleplo, kdyz jsem mela na ruce hadrovou panenku, pak nevim jak jsem prepnula do racionalniho rezimu, prehodila malou na lvicka, masaz zad na rozjeti dechu, atd.. Podruhe me kleplo, kdyz mi to vse pak nasledne doslo, co se vlastne stalo. Nasledne pak v nemocnici na testech a jejim pozorovani pri pohledu na vsechny ty pristroje 😅 asi mam odolny organismus evidentne 🙂

uglyduckling
20. srp 2015

Máme taky psa a řeším to taky zaplým monitorem a kvalitní chůvičkou. Jsem kousek od baráku a kdyby něco, tak jsem do minuty u postýlky. Nebudu malého tahat ven třeba když prší, ale psa musím vyvenčit za každého počasí.

gepe
20. srp 2015

@deee23 zda muze prestat dychat v satku netusim, teoreticky to muze byt kdekoliv. Ale! V satku ucitis zda dycha, na gauci ci jinde, kdyz ji budes mit na pohled uvidis sama zda dycha, neboj 🙂 pokud si nebudes jista, staci dat prst pod nosik, ci jemne polozit ruku na hrudnik, ci zada. Kdyz se Ti nebude neco zdat, muzes zkusit jemne opatrne probudit, zda bude nejaka reakce napr ze Ti chytne prst ruky, zakaboni se aj. 🙂 monitor je podle me hlavne na noc dobry, kdy clovek spi.

morgan
20. srp 2015

@deee23 mě u mladšího nanny taky 2 nebo 3 krát pípala, ale protože jsem s ním hned třásla a byl ok, tak jsem nevypozorovala jestli blbne nanny nebo co...zkus vyměnit ty baterky...chápu, že když ti to začne houkat, tak jako první řešíš malýho než zkoumat nanny...;)

Nicméně co mě tady už fakt štve, že se někdo zeptá na dotaz a polovina komentů zas diktuje a doporučuje co dělá kdo špatně (chodí se psem), nikdo neví jak to tam mají a nikdo se na to neptal, šílený!!

svetlus_pepca
20. srp 2015

Neviděla bych to na planý poplach. Pořád spousta lidí nadává na planý poplach. Ale kdo na to přišel, že je to planý poplach, sakra?! To se prostě občas stává, že se miminko "zapomene" nadechnout. Ale to nevysleduješ. Mnohdy jen to spuštění alarmu to malé "probere" a ono se nadechne. Vždyť i ty se lekneš, když to spustí. To miminko to přece také vnímá. A že se bojíš případné resuscitace?? To chápu, ale určitě sis ji pořádně nastudovala, když sis pořizovala monitor dechu. Jestli ne, pak je ti monitor k ničemu 😉

Šátek nemusíš pořizovat ten, co musíš pokaždé pracně uvazovat. Mám tohle: http://www.mamaja.cz/noseni-deti/caboo-nositko (dole je video) a s tím se manipuluje strašně snadno. Párkrát ho použiješ a pak už děláš vše automaticky. Je pohodlné, rychlé, praktické... mohu opravdu doporučit!

A upřímně - takhle malé dítě jsem nechávala samotné doma jen v případě, že jsem vyšla pod okno pověsit prádlo. Se zaplým monitorem a s chůvičkou v ruce. Navíc s otevřenými vchodovými dveřmi, abych kdyžtak byla rychle v baráku a ještě v přízemním domě. Ale to je na tvém svědomí, jak daleko chodíš a jestli to opravdu jinak nejde 😉

deee23
autor
21. srp 2015

@girafka Určitě jsi mi pomohla, dnes zajedeme do města koupit baterky.... fůru baterek, žirafko děkuji, už jsem si říkala jestli jsem tak špatná začínající matka :D

alboo
21. srp 2015

A to si vsechny, kdo komentujete negativne venceni psa bez ditete, berete sebou dite i do sprchy na wc a tak? A ty co nemaj monitor, tak sou asi 24hodin denne vzhuru, aby mely dite neustale pod kontrolou. To asi ne. Jako na nakup bych nesla, ale po zahrade a to ji mame velkou sem chodila normalne bud orevrene okno kuli monitoru a nebo ted chuvicka

gepe
21. srp 2015

@alboo ahoj, osobne vidim rozdil mezi hygienou a toaletou a vencenim psa. Se psem chodim ven na delsi dobu, nez venuju toalete a sprse, nemluve o tom, ze nebydlime v domku a v prirode. Nebudu mluvit, za ty, ktere nemaji monitor, nepatrila jsem mezi ne 🙂 osobne jsem na sprchu a delsi toaletu pouzivala kvalitni videochuvu, coz je podle me taky dobre reseni, pokud je clovek v blizkosti domu napr na te zahrade. I kdyz jsme byli nekdy na domku, kocarek venku a my uvnitr,i tak mi to nejednou nedalo a sla jsem sama zkontrolovat zda je vse v poradku.
@achjonetusim btw: nase videochuva ma taky dosah 300m a s bezpecnosti jsme to nikdy neprehaneli, mlada sla do Erga v 4m.