Ahojky, čekáme v unoru přírustek a chtěla bych se zeptat jakou máte zkušenost s monitorem dechu? A ještě jedna otázka Jakou mast preferujete SUDOCREAM nebo BEPANTHEN KREM? děkuji moc za každou odpověď.
monitor dechu určitě není zbytečná investice
Nam Nanny, resp poplach na konci sestinedeli zachranil malou, probudil nas a malou jsme museli probrat/rozdychat zpet. Pak jsem s ni byla jeste na 4 ndny v nemocnici na testy i pozorovani. Takze za me urcite. Uz pri porizeni jsme to brali jako investici pro klid a jistotu. Ani nas nenapadlo, ze by se u nas mohlo neco takoveho stat. Kdyz mala spavala s nami v posteli a to dodnes (27m), tak se i presto moc nevyspim, stale kontroluju. Ostatne stejne jako napriklad me kdysi moje mama 🙂
A krem, vyzkouseli jsme jich x vcetne sudokremu i bepanthenu (oba bez ucinku, rudla prtka), tak jsme zustali u Weledy a nikdy zadny problem.
Ja teda investice do monitoru nelituju. Mame angel care i s chuvickou,coz je pro me super,protoze i pres den mi malej spi nahore v patre,takze ho vidim na chuvicce a nemusim tam litat. I jsem byla klidnejsi,kdyz byl malickej a mel monitor dechu zapnutej. A z masticek za me urcite sudocrem. Malej ma alergii na bilkovinu kravskyho mlika,projevilo se mu to nehezkou vyrazkou na obliceji,ktera vypadala jako ekze. Mazali jsme jen sudocremem na vysuseni a dnes vubec neni videt,ze by takovou osklivou vyrazku vubec kdy mel 🙂
s monitorem zkušenost nemám, nevedeme. Ale co se mastiček týče, nejde srovnávat sudocrem a bepanthen - jsou to krémy na dvě úplně jiné věci. Sudocrem vysušuje, podobně jako zinková mast. Když ho namažeš na zdravou kůži, fakt jí to neprospěje. Oproti tomu Bepanthen krém regeneruje a promašťuje, stejně jako kalciovka.
Takže jako prevenci opruzenin můžeš pod plínu mazat bepanthen, udělá ti tam mastnou vrstvu a bude chránit kůži. pokud už je ale opruzeno nebo začervenáno, je lepší sudocrem, který to vysuší. takže za mě oboje.
monitor dechu jsme měli Nanny, ve dvou měsících nám zachránil mrňavou - měla tichý reflux a rýmu najednou, neudýchala to... Sudocream je super na opruzeniny, Bepanthen jsem využila snad na vše, takže nelituji investice ani do jedné z těhle třech věcí 🙂
My jsme měli monitor dechu Nanny, jen je problém, když jsou už slabé baterky, tak se spouští sám. My jsme problém neměli, ale švagrové se spustil 3 krát. Dvakrát malého probral ten alarm, napotřetí křísili!!! Takže za mě rozhodně ano, budu ho mít i u dalšího dítěte.
co se týká mastiček - bepanthen u nás nezabral, hned se oprudila. pomohl sudocrem a také rybilka. a na gyndě říkali, že sudocrem můžeme používat i jako prevenci. vysušovali prý nějaké starší šarže (švagrová ho používala před 5 lety a to vysušoval,dnes je podle ní jiný), já s ním nemám problém i na zdravou kůži.
Půjčený monitor jsme používali asi měsíc (dcerka donošená s dobrou poporodní adaptací), pak se přesunula k nám do postele a jsem ještě klidnější. A Betantem ani Sudocrem nepoužíváme - jsou to sajrajty, stačí se podívat do složení. Vystačíme si jen s měsíčkovým krémem od Weledy a babmuckým máslem (bezplenkuju, látkuju).
S monitorem dechu mám zkušenost. Máme ho již osm měsíce, poplach jen jednou a to byla moje chyba, že jsme ho špatně posunula v postýlce. Jinak naprostá spokojenost - máme Nanny. A mastičku používáme bepanthen a malá nikdy neměla problém na zadečku..
Mmáme monitor Nany a spokojenost, je to opravdu velmi citlivá věcička, máme 2 podložky, pro 2 postýlky a jen budeme přenášet vyhodnocovací jednotku. Na prvního syna jsme používali cca 8 měsíců, u druhátka uvidíme, ale asi to bude podobné.
Co se týče mastí... tak jak už někdo uvedl, jsou na různé věci... Sudecrem lehce vysušuje a je výborný, když už nějaká opruzenina či začervenání přijdou,já ho tedy mazala i jako prevenci, ale jen tenoučkou vrstvu. Bepanthen je předraženej kvůli reklamě a nidky bych ho nekoupila.. stejnou práci ti udělá kalciovka od českého výrobce, stačí, když si srovnáš ceny... za 100 g bepanthenu dáš skoro 240 kč a za českou 100 g mastičku do 100 kč.. Kalciovku můžeš použít i na poraněné bradavky.
Pokud by byla opruzenina vážná, tak jsou ještě přímo zinkové masti, které vysušují poměrně dost, ale to je krajnost. Jsou dost tuhé a opravdu na kůži velmi dobře drží.
Na bradavky tedy buď kalciovku a nebo ovčí tuk... Nejvíc známý je asi Purelan od Medely... ale mast na prsa vede i DM a taky je to čitý tuk za zlomek ceny a pokud máš po ruce vypavenou lékárnu, tak ti ovčí tuk (adeps leane), odváží do kelímku.
Monitor dechu nemáme ani pro jedno naše dítě. V porodnici jsem se na to ptala doktorky a říkala mi, že pokud bylo při porodu a během pobytu v porodnici vše bez komplikací, že je zbytečné se s monitorem dechu stresovat.
Co se mastiček týče, mám obě. Každá se totiž používá pro jiný účel. BEPANTHEN EXTRA či BEPANTHEN CARE - slouží jako prevence opruzenin a používám ho při každodenní péči.
SUDOCREM - obsahuje zinek a tak vysušuje pokožku. To je potřeba při vzniku opruzeniny. Sudocrem tedy mám na případy, kdy se miminko oprudí (u prvního syna to bylo při zavádění příkrmů, růst zubů, průjmu apod.).
Monitor jsem nemela, jen v nemocnici. Pokazde kdyz jsem maleho zvedla zacal jecet, nejak jsem nemela kapacitu myslet na to, ze ho musim pokazde vypnout. Jinak sudocrem a bepanthen je upne neco jineho, poridte si oba. Urcite se hodi. My si do dob prikrmu vystacili pouze s prevenci jako je Bepanthenem care, v obdobi rustu zubu uz jsem nasadila na opruzeniny silnejsi calibr. Zinkovou mast. Urcite si na nasem trhu vyberete neco co se vam zalibi, ja hodne cetla recenze, ptala se svych kamaradek s detmi.. 😉
Já mám monitor dechu Nanny (poděděný, ale Jablotron má na jeho revizi záruky, takže jsem si ho opět nechala zkontrolovat a jsem moc spokojená). Pokud bude ale mimi spát s vámi, tak je asi zbytečné si něco podobného pořizovat. Existují firmy, které ho i zapůjčí, tak můžete vyzkoušet a třeba si ho koupit až později, kdy bude jasné, kde spí mimčo raději. U nás je to tak, že večer ukládám do postýlky a malý spí nejraději na bříšku, proto jsem ráda, že ho mám a mohu ho zapnout. Okolo 2 hodiny ráno se budí na kojení a to si ho přendám k sobě a pak už tam většinou zůstane až do rána, ale už spinká na zádech.
Co se týče mastí, tak já rozhodně doporučuji bepanthen jako prevenci, aby žádné opruzeniny nevznikaly. Používám ho už 5 let a jsem s ním moc spokojená. V září se narodil syn a tak jsem vyzkoušela Bepanthen Extra mast a pro sebe mám jen malý vzorek osvědčené care masti na bradavky a teď i na tvářičky, proti větru a zimě. Sudocrém jsem u dcery využila jen jednou vzorek, který jsem dostala v porodnici, to když jsme začali s příkrmy a opruzenina chtě nechtě byla po agresivnějším ovoci na světě. Pak jsem se, ale rychle vracela k bepanthenu, který neobsahuje zinek a tak ten zadeček nebyl vysušený, ale krásně jemný.
První syn monitor dechu měl, nanny. Byla jsem klidnější asi i že byl první. Druhý s nama spal v posteli takže neměl a bylo mi to pak už jedno že není hlídany. Mastička mám raději sudocream, ale každému vyhovuje něco jiného.