Ahojky Maminky prosím hledám tady ohledně monitoru dechu zda koupit , jaký a značku? Mám dceru předčasné narozenou ve 27tt a uvažuji koupit či ne protože má potíže s dýcháním a mám strach až prijedeme domů. Děkuji za názory a prispevky
Dobrý den, na Vašem místě bych monitor určitě koupila... sama jsem měla předčasně narozené miminko, které mělo problémy s dýcháním (nedostatečně vyvinuté plíce) a za ten pocit jistoty to určitě stojí. Měla jsem značku Nanny a byla jsem moc spokojená... žádný planý poplach atd... Koupila jsem přes inzerát, byl už používaný, ale ještě v záruce.
Já měla monitor dechu půjčený z naší porodnice. Poptejte se tam. Půl roku mě půjčovné vyšlo na 800,- a byl u toho protokol, že je vždy po vratce zkoušejí, zda fungují správně. (nevím, kolik vychází nový a případně kolik to stojí teď, je to už 2,5 roku...)
Holky moc děkuji za nazory a zkušenosti ulehčilo mi to rozhodování jestli ano ci ne
Taky mam nedonosence, monitor jsem kupovala asi par dni po porodu, protoze mimino trpělo na apnoe pauzy. Pokud do nej nechcete investovat, daji se bežně půjčit v nemocnici za poplatek. Nechci vás strašit, ale bez nej bxch domu s malým nesla. Raději jsem ozelila jiné veci, ale monitor u nedonosenych děti beru jako samozřejmost. Jinak mam značku babysense.
@kajinka2 u predcasne narozeneho poridit 100% 🙂 my meli monitor Nanny pro jistotu a klid, dite v terminu a presto nam prestala na konci sestinedeli dychat. Skoncila jsme v nemocnici na 4 dny, diky Nanny mala vcera mela 3 roky 😅 Nezavisle na monitoru se mala naucila spat i pri jakymkoliv hluku, nejen pri tichu i aniz bychom ji meli stale u sebe. A bohuzel neplati, ze kdyz dite spi s matkou v posteli, ze se nic nestane, leckteri rodice na to bohuzel prisli pozde 😔 clovek nikdy nevi pri zdravem novorozenci, natoz predcasnatku.
Psala jsem podobný příspěvek v jedné dřívější diskuzi. Monitor jsme měli Nanny od Jablotronu a super, jen když dochází baterie, tak se spouští sám.
A teď proč MÍT monitor - mému synovci (donošenému!) se spustil třikrát - dvakrát ho probralo to pípání monitoru a na potřetí ho křísili!! Takže určitě ano 🙂
@kajinka2 za me taky ano,obzvlast u predcasne narozeneho, ja jsem ho mela por vsechny tri se do- i prenosence 🙂,Angel Care,byla jsem klidnejsi.
@lichtakova
@milius
@gepe
@myshoun holky děkuji mnela jsem stejný pocit bála jsem se že až nas pustí z nemocnice budu za ní behat každé 2 minuty a hlídat ji nebo bych byla stále u ni a neudělala nic jiného. Děkuji a určitě investuju abych mnela malou chranenou
Pro me zbytecnost u donoseneho ditete, nezbytnost u nedonosence.
Určitě pořiďte, také mám doma jedno nedonošeňátko 26.tt., sice ani jednou nehoukal, ale člověk prostě lépe a klidněji spí a za to to opravdu stojí...teď ho používám na druhého syna, i když je donošený...pro klid duše 🙂 jinak já mám babysense 5 a opravdu spokojenost 🙂
My máme narozenou v termínu ale jsem rada ze monitor máme. Je ti pro klid duše a hlavně pro pohodu rodičů. Když je ta možnost tak bych si hodně vyčítala kdyby se cokoli stalo a my ho neměli. Pro dítě se kupuje spousta zbytečných věcí co vůbec nepotřebuje (plno hraček například, malou stejne zajímají ovladače tv, mobily, nádobí,....) a tohle může zachránit život. Jo a měli jsme už tri poplachy. Nemůžu vědět jestli plané nebo ne. Opravdu neváhejte když je dnes taková možnost, co by za to kdysi maminky daly. Tetě umřelo kdysi miminko na zástavu dechu 😩
@kajinka2 aha, pisu z mobilu a nevsimla jsem, ze detatko ma problemy s dychanim. Ja mam donosene miminko bez problemu. Ja bych se ridila tim, co by me doporucili v porodnici. Jinak chapu, ze kazdy zda nejake miminko, co zemrelo na SID, ci neco jineho. Osobne si nedokazu neco tak hrozneho predstavit, je to opravdu to nejhorsi, co se muze rodici stat.
My měli babysense 5 u úplně zdravého chlapečka 😉 jednak začal spát poměrně brzy sám v pokojíčku (začal se díky tomu v noci mnohem méně budit) a jednak je strašně akční a každou chvíli se někde praštil a jako naschvál většinou před spaním, tak jsem byla ráda, že ho mám pod kontrolou 😉 používali jsme cca do 18.měsíců i když po tom roce spíš už jen ze setrvačnosti nebo právě po "úrazu" 😊
Taky máme Babysence 5...a jsem za to ráda. Malá je sice narozená v termínu, ale zhubla hodně a po porodu musela být v inkubátoru kvůli dýchání. Doma zatím tři poplachy. Jestli plané netuším, ale vždy po spuštění hlasitého alarmu se zprudka nadechla. Takže dle mého názoru určitě ano.
Já jsem nekupovala, pro mě zbytečné. A syn se mi jednou v noci dusil. Vzbudila jsem se, hodilo ho na břiško na ruku a vyklepala z něj nějakou bílou kuličku - shluklé mléko.
Pokud by se mi narodilo předčasně, koupila bych rozhodně, hlavně ve Vašem případě, kdy dítě ještě nemělo řádné vyvinuté plíce.
U nedošeného miminka bych neváhala. Mám zkušenost s Babysense II z kojeňáku, já si budu půjčovat z porodnice 🙂
My mame holčičku donosenou v terminu..Presto jsem nevahala a monitor koupila.Urcite mi to neprijde jako zbytecnost.Nejen kvůli zastave dechu ,ale mala byla blinkaci,takže jsem byla klidnejsi ,ze ho mame.Nikdy nam nespustil plany poplach.Takze u nedonoseneho miminka bych uz vubec nevahala..Radeji investovat do monitoru ,nez kupovat jine ,,zbytecnosti,,.
Nečetla jsem všechny příspěvky, možná už někdo psal stejně... Monitor dechu je supr věc a určitě doporučuji používat. Synovec by bez něj už nebyl...My jsme ho u první dcerky měli půjčený z "půjčovny" (mateřské centrum). Půjčovné nebylo příliš drahé a navíc jsem si ho mohla i nechat proplatit od zdravotní pojišťovny (mám Ministerstvo vnitra). Teď čekáme druhou dceru a opět si ho chceme "jen" půjčit. Tak na půl roku, myslím. Nebo podle potřeby.
Pro předčasně narozené miminko bych pořídila určitě. Já měla obě holky v termínu, ale monitor jsem měla i tak, cítila jsem se lépe, když jsem viděla blikat zelené světýlko. Takže za mě říkám určitě ano, ta investice se vyplatí.
Určitě koupit!!! Představte si, ze stojíte nad bílou rakvi a říkáte si...měla jsem ho koupit, všechno mohlo být jinak!
Nechápu jak někdo může někomu řadit, ze to je zbytečnost. .... všichni kupuji kocarky za tisice a to co vám může zachránit život dítěte, tam jsou 2000kc moc?!?
Koupit. Nemáme nedonošence, ale stejně za mě nej investice... prostě mi to dodávalo klidu. U nedonošence určitě.
My meli Babysence 5 a byl super.
@kajinka2 urcite bych koupila....znacku ale neporadim....my jsme meli a byla jsem spokojenejsi a nebala jsem se