Prosím vás doporučíte mi nějaký spolehlivý monitor dechu a za dobrou cenu. Stále sice nevím či pořídit nový nebo jenom půjčit v porodnici nebo to zvladneme i bez toho.
my máme mobilní monitor dechu Respisense, dává se na plínku, kolem půl roku jsme ho přestali používat, jak už sebou malej házel a spal všelijak na břiše, zádech, boku...myslím, že není dobré, když se maminky upnou na monitor a myslí si, že to dítě 100 % ochrání...stávají se pak závislými a mají děti na monitorech třeba až do dvou let...ale na ty první měsíce to není špatné... 😉
My měli na prvního synka nejdříve půjčený Babysense z porodnice, byl opravdu super, takže jsem ten stejný typ potom koupila - bazarový, osobně jsme ho vyzkoušeli, šel bez problému, měli jsme ho pak i na druhou dcerku. Já bych koupi doporučila, jak píše ladie - pro klid duše.
Tak nám monitor zřejmě zachránil syna, ve 14dnech měl noční zástavu. Měli jsme Angelcare a potom jsme pořídili ještě Nanny. S oběma jsme spokojení. Angelcare má u babiček a Nanny doma. Za plenku jsem dříve také uvažovala, ale pokud je děťátko menší, tak může z plenky monitor vypadávat a hlásit falešné poplachy. V autosedačce ho hlídám a v kočárku je jízdou mimčo stimulované.
Jak to myslíte, že je v kočárku dítě stimulované? Tam přece taky tvrdě spí....
Jinak o monitoru taky uvažuju, od kamarádek znám ty klasické obdélníkové podložky od Nanny nebo Babysense, ale dívala jsem se na internet, že existuje ještě nějaký bezdotykový monitor http://www.funbaby.cz/hisense-monitor-dechu-babysense-5 - s podložkami, u kterých je možné měnit citlivost. Chci se zeptat, jestli s ním máte někdo zkušenosti.
Chtěla bych monitor do postýlky a asi i do kočárku, ta cena je všude podobná do 3 tis., ale moc se v nich neorientuji, jaký je v nich vlastně rozdíl...
@ronikaaaa - my koupili tomy i s chůvou, takže odpadne problém s dobíjením a oboje naprostá spokojenost, ani jeden falešný poplach, netřeba měnit baterky, dobíjí se přes chůvu...
Doktorka nám potvrdila, že při jízdě v kočárku je miminko těmi otřesy a houpáním stimulované a neusne tam tak tvrdě jako v postýlce. Samozřejmě ne když miminko necháte jen venku volně spát. Ze začátku jsme na toto spaní také dávali i do kočárku monitor, ale většinou jsem s nim chodila. S bezdotykovým monitorem zkušenost nemám.
Máme doma Babysense II (bazarový) a jsem spokojená. A nenech se zmást řečmi o falešném poplachu - nevím totiž, jak někteří rodiče přišli na to, že je ten poplach falešný 😉 To, že miminko dýchá ve chvíli, kdy alarm houká, ještě neznamená, že dýchalo ve chvíli, kdy houkat začal. I nám se alarm párkrát spustil a já nikdy nenadávala, že zbytečně - naopak jsem byla šťastná, že je malý v pořádku!
@rencatupa Do kočárku mi přijde zbytečný. Přece jen u kočárku většinou někdo je, takže miminko zkontroluje. Zas abys pak nebyla příliš úzkostlivá a upnutá na ten monitor 🙂
@marcicek84 můžete mi na něho poslat odkaz ten co máte vy? Děkuji
@svetlus_pepca souhlasím!
@ronikaaaa - máme něco takového http://www.detskyraj.cz/pro-bezpeci/monitor-dec...
a když vyjedete v popisu úplně dolů na ta chůvička hned z první z posledního obrázku,
@ronikaaaa - posílám konktétní odkazy, kvůli toho na monitor i chůvu
http://detskyobchod.eu/monitory-dechu/13-monito...
http://detskyobchod.eu/detske-chuvicky/17--dets...
@ronikaaaa každopádně za 3548 Kč (doprava zdarma) máš monitor i chůvu, někdy za tu cenu pořídíš jen monitor dechu a s obojím maximální spokojenost, někdy za tu cenu máš jen monitor, jinak já monitor nekupovala, koupili mi ho v práci a tehdy byl v akci za 1400 Kč, samotný monitor bych asi nekupovala, protože je jen na baterky a dle recenzí se rychle vybíjejí, ale v kombinaci absolutní špica, baterky se tam jsou jen pro případ výpadku proudu a za tech 7,5 měsíce co ho používáme ani jednou nebylo třeba měnit baterky, protože se napájí přes chůvu a ani jeden falešný poplach 😉
Ahoj 🙂 Já teda nikdy o monitoru dechu neuvažovala, protože mi to přišlo trochu zbytečné nebo ne? Manžel mi totiž pořídil video chůvičku od babymoov, tu jsi zkoušela? Vlastně prcka pořád slyším a vidím. Ani to kolem dítěte nešíří emisemiez elektromagnetických vln 🙂 🙂 Proto jsem právě o monitoru dechu ani nikdy neuvažovala. 😒
@lucinka_1984 - no těch vln je kolem tebe tolik, že zrovna ten monitor dechu, který může zachránit život mi jako blbost nepřijde...
@marcicek84 Já neříkám blbost, to vůbec, jen jsem neměla tu potřebu, když jsem ho viděla🙂
@lucinka_1984 můžu se zeptat kterou přesně máte?
@ronikaaaa Našla jsem tenhle odkaz 🙂 http://www.babymoov.cz/produkty/bezpeci/7 🙂 Navíc jsem si tam nahrála i ukolébavky, tak to prckovi vždycky pouštím 🙂
@ronikaaaa až na to, že cena kamery kolem 5500 Kč a bez monitoru dechu, což ti je v noci když spíš tak trochu na prd, stejně když ti dítě spí, tak obvykle budeš dělat nějaké domácí práce a tak, tak ani nebude moc čas sedět a koukat na video chůvu, bohatě stačí jakákoli obyčejná chůva, abys když něco děláš slyšela, když se vzbudí třeba i za zavřenými dveřmi 🙂 , ale ať si každý udělá jak chce 😉
@marcicek84 No mně to hlavně vyhovuje, protože máme velký barák a když jsem měla klasickou chůvičku, tak jsem kvůli každému zvuku lítala tam zpátky a pak zjistila, že se jen převalil 🙂 Takže takhle se mrknu, vidím, že se jen převalil a dělám něco jiného dál 🙂 V tom mi maximálně vyhovuje. 🙂
@lucinka_1984 - však na chůvě si nastavíš, které zvuky chceš slyšet,jejich intenzitu a dle toho ti chůva signalizuje, já tedy kvůli každého pípnutí za malou nelítám, ono se to ani nemá, protože každý člověk ve spánku vydá sem tam zvuk a pak si vem, že až bude větší a ty ji nebudeš vidětna kameře, co kde dělá s kamarády, že to dost těžce ponešeš, než si zvykneš, za mě tedy kamera určitě ne, ale tak je to jedno a každého věc, hlavně diskuze byla o monitoru dechu 😉
@marcicek84 Jasně taky myslím, že je to na každé mamince🙂 Já reagovala, protože autorka diskuze psala,..."nebo to zvládnout bez toho"? Tak jsem reagovala, že já zvládám 🙂
@lucinka_1984 - já ten monitor zase využívám když je malá zahleněná nebo nemocná,nebo po očkování, kdy může hrozit zástava dechu při blbém nežádoucím účinku a proto to beru jako neocenitelného pomocníka pro dítě do 1roku, pak už tedy je ten monitor zcela zbytečný, max. se dá využít i později jen při těch nemocech, každopádně ta chůva se pak dá použít bez monitoru dechu, takže to beru jako výhodu ji mít v setu a bud na ní monitor připojit nebo ne 😉 já jsem zase závislá na tom svítícím zeleném světýlku,které značí, že dítě dýchá 😀
@ronikaaaa to mi pripomelo tuhle diskusi. Chuva hlida zvuky, pripadne obraz, ale neni to monitor dechu. My meli Nanny.
https://www.modrykonik.cz/forum/zakladni-vybavicka/zachranil-vam-monitor-dechu-dite/
Já budu objednávat Babysense 5 spolu s chůvičkou Babysense SC-210. Já monitor dechu považuju za dobrou investici pro náš klidnější spánek 🙂
@lucinka_1984 děkuji 😉
@marcicek84 Jo ta cena je dost vysoká, to uz bych asi opravdu radsi koupila ten monitor dechu + levnejsi chuvicku
Máme babysense se dvěma deskami a super. Jednu desku mám v postýlce, druhou natrvalo v korbičce kočárku. Když přijdeme z venku a malá dospává v kočárku, přecvaknu jednotku a je pod dohledem. Funguje spolehlivě, baterky to moc nežere, měnili jsme asi po půl roce.
Určitě to zvládnete bez, ale pro klid duše je monitor dobrá věc. Já jsem kupovala nový Nanny a je bezvadný.