Monitor dechu ano či ne?

aalleenn
12. bře 2015

kupujete nebo ne, děkuji za názory

killi
12. bře 2015

My ho měli půjčený z porodnice a měli jsme ho a nic. Malá spí s námi v posteli, v postýlce spala všeho všudy 3x. My máme dům na patro, takže jsme měli dvě postýlky a stejně bych ho musela pořád předělávat. 😉

ladyhacek
12. bře 2015

Budeme ho MIT pujceny z nemocnice (ma dvě desky >takže do dvou postylek). Manžel elektroniku bazarovou nechce a na nový penizky nejsou tak řekl ze ne ze je to zbytečnost. Ale po predporodnim kurzu rozhodl,ze z nemocnice si ho pujcime > tak uvidíme 🙂.

Ono si opravdu musíte říct zda ho vyuzijete. Známá mi ho doporučuje prý se její známá vůbec nevyspala mela ze začátku takový strach ze mimi kontrolovala každých 15 min.

valik
12. bře 2015

Já bych bez něj neusnula. U dcerky nám alarmoval tak cca 1x za týden. Spala hrozně tvrdě a myslím, že apnoické pauzy opravdu mívala. Což sice je u dětí běžné, ale byla jsem ráda, že je na monitoru. U syna nealarmoval nikdy. Měli jsme dvě podložky a přenášela jsem pouze alarmovací jednotku. Byl super, jsem ráda, že jsme ho měli, protože v okruhu mých známých se problém dvakrát vyskytl, tak jsem za monitor ráda... Byla jsem prostě klidnější.

naomi6
12. bře 2015

@aalleenn Asi bych si ho spíš půjčila. U prvního dítěte jsme ho používali půl roku, je fakt, že jsem byla klidnější, ale u druhého už jsme ho nepoužívali. Je to fakt drahá záležitost, takže zvažte, zda je to nutné. My jsme taky vyrostli, našem maminy nic takového neměly.... Držím palce 😉

janicka1984
12. bře 2015

Za mě monitor jednoznačně ano. Bez něj bych se nevyspala. U syna houkal až tehdy, když se začal pohybovat. Stačilo přidat druhou snímací podložku a bylo po alarmech. U dcery jsme pořídili i monitor na plenku.

zazana81
12. bře 2015

Já ho pořídím až ve chvíli, kdy by se mimi narodilo nedonošené nebo s nějakými problémy. Pokud se narodí zdravé donošené mimi, tak monitor pořizovat nebudu.

chris_n
12. bře 2015

Na prvnich par mesicuano, meli jsme pujceny z porodnice na pul roku a cca od 4m jsme ho nepouzivali. V 5m jsme ho vratili

sim007
12. bře 2015

Ano koupili jsme

verunka_korunka
12. bře 2015

Dítě sice ještě nemam, ale kamarád doktor už na návštěvě u známých zachraňoval nedychajici dítě. Podložka houkala, rodiče netušili ani co mají dělat. Kdyby tam tenkrát nebyl, tak to dítě nepřežilo. Podotýkám, že nebylo předčasné narozené a nemělo žádné problémy. Další případ... Moje sestrenice, tehdy podložky nebyly, 2x se přidusila tak že zmodrala. Je neslyšící, ale jestli má mozek poškozen vrozené vrozeně nebo z tohoto priduseni nebo z vyšetření které musela kvůli neslyšení prodělat, to nikdo neví. Nepřála bych nikomu smrt dítěte ani případné problémy mentální, pokud se dá tomu předejít, tak tomu předejdete a pořiďte si monitor dechu a kurzy jak se zachovat v případě kdy dítě přestane dýchat. Nedokážu si představit ty výčitky co musí rodiče mít, když jim zemře dítě a oni vědí, že kdyby měli monitor, mohlo tady ještě být....
A ze je to drahé? Ano je, ale nemyslíte že jsou i dražší věci a přece si je koupíte?

jaja01k
12. bře 2015

Monitor dechu jsem neměla. Myslím, že by mě akorát znervózňoval. Na druhé taky nemám v plánu pořizovat, jen pokud by nedejbože mělo nějaké problémy.

valik
12. bře 2015

@naomi6 To mi připadá jako zcestný argument, já znám dva kluky, kteří díky tomu nevyrostli.... 😒

verunka_korunka
12. bře 2015

@jaja01k promiňte, ale je to syndrom náhlého úmrtí kojenců... Není žádné varování předem nějakými problémy... Ale je to vaše věc.

valik
12. bře 2015

@verunka_korunka Souhlasím, jinak se na to dívá člověk, co něco takové prožil nebo zná někoho, komu se toto stalo... ☹

amazonka.k
12. bře 2015

Já hlasuji pro ANO, ten klid, který člověku vnese do duše je k nezaplacení, daleko klidněji jsem spala 🙂

tasmyska
12. bře 2015

Taky jsem podlozku nechtěla, ale pak moji švagrové po třech dnech od porodu umřel zdravý chlapeček na syndrom náhlého úmrtí novorozence a teď je monitor dechu první co scháním:(

vanilkacka
12. bře 2015

Ahojky, my jsme porizovali monitor dechu jako prvni vec z cele vybavicky. Kdyz vidim, jak v noci blika zelene svetylko, tak jsem mnohem klidnejsi a i lepe spim. Jednou odpoledne nam zacal houkat, ale doted nevime, jestli se mala neposunula trochu mimo desku nebo opravdu mela kratky vypadek v dychani. To prvni zapipani by melo miminko "uleknout" a melo by zase zacit dychat, pokud melo jen delsi pauzu. Myslim si, ze se da usetrit na jinych vecech ve vybavicce, zrovna monitor mi pripada jako ta nejdulezitejsi vec.

milmic
12. bře 2015

My jsme monitor dechu koupili. Raději budu investovat do monitoru dechu, než si potom vyčítat, že jsem nekoupila a že mi přestalo dýchat miminko.

luji
12. bře 2015

Kupovala jsem novy. V baleni byly dve desky, takze jsme meli ve 2 postylkach a prenaseli jen jednotku. Nikdy jsme nemeli falesny poplach. Spala jsem klidne, protoze jsem vedela, ze je dcera pod kontrolou. Pro me to rozhodne nebyly vyhozene penize. Da se pujcit i v porodnici.

andrrriiik
12. bře 2015

Ahoj,my měli monitor u dcery,a jakmile sebou začala šít v postýlce,tak to často pípalo,jak byla kolikrát mimo desku.Proto ho u syna raději nemáme,měla jsem jen stresy,co se stalo 🙂

celaskon87
12. bře 2015

Ahoj, je to hrozně ošemetné téma a jsou zde různé názory, které respektuji. My jsme monitor dechu neměli. Syn se narodil v termínu, byl zdráv. Potom ve 3 týdnech měl akutní bronchitidu. Nejprve jsme léčili doma (a spal s námi v posteli, kde byla lepší možnost jej sledovat a zároveň mít zvýšenou polohu horní poloviny těla) a poté jsme byli i na 4 dny v nemocnici na inhalacích. Tam měl nejprve na sobě saturační čidlo a poté, když se to saturační čidlo oddělalo, tak měl monitor dechu. Já jsem z toho byla trochu nesvá - pořád kontrolovat, jak to bliká, před zvednutím miminka monitor vypnout atd, že i když jsem původně přemýšlela o jeho koupi domů, nakonec jsem to zavrhla. Teď máme zdravé čtyřměsíční miminko doma bez monitoru dechu, přes den spinká v obýváku, v noci v postýlce nahoře v ložnici hned vedle mé postele a cítíme se oba bezpečně.

zmrz_lina
12. bře 2015

Kdybych ho nezdědila, tak bych ho nekupovala.

apacheee
AMBASADORKA
12. bře 2015

Mně třeba monitor dechu hrozně uklidňoval, syn od příchodu z porodnice spal téměř celou noc. První noc jsme měli nefunkční a fakt jsem se bála. Další noc jsme už měli zakoupený nový a spala jsem díky tomu mnohem klidněji, takže za mě určitě ANO

ludul
12. bře 2015

ano, už jsme jej koupili, včera dorazil...člověk nikdy neví a kdyby se něco stalo, vyčítala bych si to celý život...

arnika_
12. bře 2015

Holky, prosím vás, nemáte zkušenosti s těmi monitory co se připínají na plenku? Asi bych více uvažovala o tomto, ale nemám žádnou zkušenost. Děkuji!

nerreidda
12. bře 2015

Já měla monitor u obou dětí do 9 měsíců....než začali cestovat v postýlce. Ale byla jsem vždycky klidná, když ho měli. Za mě ANO.

miruskapivonka
12. bře 2015

Za mě také ano :o) je to skvělá věc..

chumovic
12. bře 2015

Ano . spím bez strachu, žádný planý poplach . Také máme dvě desky. Kupovali jsme nový. Svagrova kupovala nejaky v akci s chuvickou a maji s nim neustále problémy.

gapm
12. bře 2015

rozhodně koupit...my jsme spokojený s Babysense - 2 desky v 1 postýlce. Jsem ráda, že jsem se tenkrát nerozhodla pro ten na plínku. Oba pišišvoři začali hodně brzy cestovat po postýlce a představa, že musím monitor pak neustále na plínce přesouvat na bříško nebo zádíčka, aby je netlačil...je skoro nemožná...a hlavně, vytahovali by si je...ale možná je realita jiná🙂 já bych je nekoupila. Přeji příjemné rozhodování. 😉

im4fun
12. bře 2015

Podle mě je to dobrá věc, ale taky za předpokladu, že rodič ví, co má při poplachu dělat když zjistí, že dítě opravdu nedýchá - tzn. musí umět mu poskytnout pomoc. V opačném případě je totiž monitor dost nanic. Já ho chci pořídit, ale uvidíme, ještě je moc brzy...

gapm
12. bře 2015

my jsme v porodnici na intermediálu prošly 2 kurzy bezpečnosti...hodně názornými...a monitor dechu tě aspoň na nějakou patologii upozorní a můžeš jednat...když ho nemáš....není potřeba následky vypisovat