Ahojte holky, potřebovala bych poradit s tím, jak se zařizovat na 2. potomka. Je to pár dnů. co jsme se s manželem dozvěděli, že čekáme miminko. Máme již syna, kterému bude v době porodu sourozence 2,5 roku. Nevím, co mám shánět. 1. bude starší dítě potřebovat ještě malou postýlku ( je prý do tří let dítěte) nebo mu koupit větší a malou dát miminku či koupit ještě jednu malou postýlku. 2. Co kočárek ? Mám koukat po sourozeneckém a nebo je to zbytečné ? Vůbec nevím.... Jsem zvyklá vše nakupovat postupně, aby toho nebylo na jednou moc nebo když se něco hezkého objeví z druhé ruky 🙂
@profiss já nejdřív pořídila na miminko košík a když byli staršímu 2 roky, dostal už velkou postel a mladší postýlku a super.
měli jsme dvojkočár, ale staršímu bylo 18m, když se druhý narodil a ted už ho prodáváme a jsou mu přesně 2 roky a 2 měsíce, takže bych řekla, že vaše dítko už to taky zmákne 🙂
My mame vekovy rozdil take 2,5 roku. Zda se mi zbytecne kupovat dalsi postylku, spis bych byt Tebou zvykla syna uz na vetsi postylku. U nas to bylo jednoduche, protoze dcera v postylce nespala, tak se naucila rovnou na vetsi. Zalezi na tom, jak Tvuj syn chodi, dcera uz kocarek nepotrebovala. Hodne kamosek ale kupovalo takovy ten stupinek na kocarek, kde se starsi deti vozily.
Postýlku dát velkému sourozenci velkou se zábranou, kočárek bych asi nekupovala, pokud tedy nejste odkázaní jen na kočárek, i tak to jde řešit skejtíkem.
většímu sourozenci koupit postel se zábranou a postýlku schovat (nejlépe už teď, aby si malý zvykl a neměl pocit, že mu to někdo sebral). Kočárek můžete mít taky po větším. Vlastně by jste měli mít všechno po větším, nakupovat co nejméně. Pokud to bude zase kluk, je to úplně bez problémů, holčička bude chtít na doladění nakoupit holčičí věci. Do půl roku bych nakupovala v sekáčích, nebo bazarech. Většinou jsou tam krásné věci a za poměrně málo peněz, pak už bývají věci více zničené (příkrmy, lezení tráva apod.) Nevím jaký je váš malý, ale u nás se kočárek v tomto věku už moc "nenosil", obě holky chtěly chodit. Příjde mi to zbytečný. Navíc za půl roku může jít už starší dítko do školky.
2,5 roční dítě už není žádný minino, ono se to teď nezdá, ale uvidíte 😀
@profiss Dcerce byly necelé dva, když se jí narodil bráška. Postýlku jsem jí vzala už asi půl roku před porodem (Aby si nemyslela, že jí mimino vystrčilo) a šla na přechodnou dobu na pohovku. Tak to bylo další rok a půl a pak děcka dostaly rovnou velkou palandu. Kočárek jsem taky úplně odbourala stejnou dobou (půl roku před porodem) a chodily jsme pěšky. Po narození mimina jsem používala kočár a šátek dohromady podle potřeby. Přes zimu potřebovala dvouletá odpočinek a dřív spala jen v kočáru, doma ne. Tak jsem ji vždy vrazila na půl hodiny do šátku a šlo se na procházku. Cestou zpátky byla již odpočatá, tak šlapala sama, aby se zas do večera pěkně unavila 🙂 Myslím, že 2,5 roku je už dost velký rozdíl na sourozenecký kočár. To už bude starší drandit aspoň na motorce.
Mám holky o 22 měsíců. Starší šla do velké postele asi 2 měsíce před porodem, dostala tam zábrany a byla ve velké posteli spokojená. Ke kočárku jsem pořídila skejtík, bez něho si to ani neumím představit. Využívali jsme ho přes rok. Ale to všechno záleží na dítěti, jak chodí a taky jak daleko chodíš.
Tak my ted taky cekame 2.sourozence. Snad bude vse dobry a narodi se na zacatku brezna 2015. Prvni dcera je v pulce listopadu a mel by byt mezi nimi rozdil 2r a 3,5m. Do vetsi postylky se zabranou pujde letos v listopadu, aby nemela pocit, ze ji miminko sebralo. A ke kocarku pocitam se stupatkem. Uvidime jak bude chodit. Ale snad to zvladneme. Sestrenka ma deti od sebe 1.5roku a taky to zvladli takhle. Starsi spal od 15mes na velke posteli se zabranou a kolem kocarku chodi krasne. Samozrejme ze to neni na 15km tury 🙂 preji uspesne tehotenstvi.
Mám tři děti po dvou letech. Měli jsme dvě malé postýlky s ohrádkou, všichni jsou v ní do 3 let, pak jdou už do velké, 90x200. Sourozenecký kočárek je za mě naprosto, ale naprosto zbytečný. Neosvědčil se nám ani skate.
My máme odstup od sebe 27 měsíců. Malá šla do velké dospělácké postele ve dvou letech. K tomu jsem pořídila zábranu. Kočárek jsem měla doma trojkombinaci a golfky. Žádný sourozenecký jsem nekupovala. Někdy, když jsem šla i s tatínkem, tak se malá vezla na golfkách a mimi v kočárku. Měla jsem koupený i skejtích, ale moc jsme ho teda neužili. Záleží na dítěti. 😉
Syn měl velkou postel v pokojíčko pro případné hosty a sám si ještě před druhými narozeninami řekl, že chce spát v ní... a bylo to vyřešeno 🙂
@profiss jsem na tom podobně, rodit budu březen/ duben a dceři budou akorát dva roky. Je ale dost opožděná, ještě nechodí, takže to taky řeším, jak to vlastně bude. Neumím si zatím představit dát jí do velké postele se zábranou, chtěla by jí přelézat a namlátila by si. Myslela jsem, že bych koupila kolébku nebo košík a ty první měsíce měla miminko tam a pak pořešila postele. A kočár určitě nebudu kupovat jiný, už tak mám doma dva. Chtěla bych miminko naučit na manducu a nosit a dcera už teď nechce moc být v kočárku a až začne chodit, tak už jí tam asi vůbec neudržím. Ale uvidíme na konci roku, jak na tom bude.
Ahoj, měla jsme to pobodně, ale kluci jsou od sebe cca 20 měsíců. Takže postýlku jsem řešit nemusela, protože starší syn spal s námi a kočárek hlubokej jsem měla ještě po starším synovi. Až když malej si sednul tak jsem pořídila kočárek Joovy - zelený ( http://www.learningtoys.cz/zbozi/joovy-kocarky/... ) - není to standardní pro dvojčata, ale právě pro mladšího a staršího. Ten starší to má jen když si chce trochu odpočinout. Jinak teď už jsou jak dvojčata, takže oblečení kupuju jednu velikost, před tím všechno dědil 🙂
@lrg Kolébku mám na půdě, dnes jsem za úkolovala manžela, aby jí obrousil a natřel. Tu potřebuji dát do obýváku spojeném s kuchyní, abych měla mimi na očích. Manžel dělá samé noční, tak v ložnici nemůže mít přes den miminko. Synovi jsme již velkou postel kupovaly asi před rokem v akci, ale je to ta zvýšená s domečkem v přízemí 🙂 Ta ještě nepřipadá v úvahu. No uvidíme :D
Máme rozdíl 2 roky a měsíc🙂..starší dcera spinkala ve velké postýlce cca od roku a 10 měsíců, aby si zvykla, než se sestřička narodí...ke kočárku jsem kupovala skejtik a super🙂
Máme odstup 22 měsíců, starší dcera spí ve velké posteli se zábranou od jejích cca 16 měsíců (a byla na to hrdá). Kočárkem jezdit nechtěla, ale pro jistotu jsme pořídili stupátko, tak se občas sveze, na celodenní túry a výlety se poponese v krosně🙂
Mam od sebe holky 20 mesicu.
Starší šla cca 2 mesice po narozeni mladší do větší postele (do te doby spala s nami), postýlku zdědila mladší. Sourozenecky kocarek jsme nekupovali - řešila jsme to kombinaci starší v golfkach + mladší v satku nebo mladší v kocarku + starší na skatu. Pokud bude rozdíl 2,5 roku tak treba starší ani v kocarku nebude chtít byt, bude tapat po svých, jezdit na odrážedle atp. Starší dceři je 25 mesicu a kocarek pro ni použiju cca 1x za 14 dni..
Radim, nech to uzrat.. Řešila bych to asi až později, za dobu tehotenstvi se starší jeste hodně zmeni, vyroste, vyspěje 😉
@profiss
my máme odstup 23 měsíců a:
1. postýlku malý stále má, ale dcera má takovou menší a brzy už bude přecházet do té po synovi
2. kočárek pro syna nepoužíváme od narození dcery, chce chodit sám, ale toto záleží hodně na dítěti, některým dětem se moc chodit nechce a radši se vozí
asi bych nic nekupovala do 7. měsíce těhotenství a pak bych se rozhodla podle toho, jak uvidíš, jak starší sourozenec chodí, jak je vyspělý, jestli určité změny unese