Matrace na míru od čalouníka, máte zkušenosti?

2veverka
3. únor 2016

Maminky, četla jsem u A. Strunecké, že v klasických matracích bývají hrozné sajrajty, proto uvažuju o zhotovení matrací pro děti na míru. Náš stolař se vyjádřil, že čalouník je schopen udělat i antialergickou vrstvu a cenově to prý vyjde obdobně jako matrace z obchodu (kolem 4 tisíc).
Nemáte s tím prosím někdo osobní zkušenost? Dobrou, špatnou? Dělají to skoro všichni čalouníci, nebo je třeba zapátrat?

konidana
3. únor 2016

My si nechávali dělat matrace na míru , ale kvůli atypickým rozměrům a nebo i požadavkům na skládání. Máme kliku, že v nedalekém městě je přímo firma na výrobu matrací, takže jsme se tam osobně domluvili na rozměrech, materiálu matrace i potahu. Cena srovnatelná jako u sériovky, spokojenost.

2veverka
autor
3. únor 2016

@konidana Aha, díky. A řešili jste nějak složení matrací? Člověk by si tam mohl navymýšlet všechno možné, ale ještě vědět co....

konidana
3. únor 2016

@2veverka no, my si nechávali dělat velkou molitanovou do auta, tak aby se dala složit napůl a měla na jedné straně zkosené rohy, aby tam seděla:D Jinak složení materiálu jsme neřešili. Věděli jsme že do auta nejlevnější molitan a pro nás domů jsme chtěli pérovou a ne celou z pěny, protože mám pocit, že pérová líp dýchá (nemáme rošt ale desku). a má docela silnou kokosovou vrstvu a musí mít velkou nosnost, protože jinak by ji manžel prolehl. Dětskou do postýlky jsem neřešila vůbec, tu jsme měli nějakou starou půjčenou i s postýlkou a pak velký jsme děckám nechali udělat o trošku lepší než jen molitan, jsou třívrstvé. Myslím, že pěna-molitan-pěna, nebo naopak:D