Ahoj, jakou volíte matraci do dětské postýlky, potřebujeme rozměr 140x70 cm a nevím jakou zvolit.
Mela by byt tvrdši, jinak je to jedno
Mi jenom bývalá kolegyně(prodejce nábytku) nedoporučovala kokosovou, že jak se počůrá, smrdí víc, jak obyčejná molitanová .
Máme molitan-kokos a proti proçůrání to ochranné prostěradlo a na něj normální prostěradlo. Spokojenost, nikdy nic nesmrdělo 🙂
@dominika07 Podle mě je teda výběr matrace hodně důležitý! Vždyť první měsíce to mimčo jen leží a potřebuje fakt dobrou oporu páteři. Dětská matrace musí být tvrdší (asi 3-4 z pěti bodů), prodyšná, nesmí mít nějaké zóny nebo mít "paměťovou funkci" - zóny dítě nevyužije a paměťová funkce je nedává právě tu trvalou oporou páteři.
Ideální je studená pěna, alespoň 11 cm výška, objemová hustota té pěny musí být alespoň 35 kg/m3 (pozor na laciné pěny, které jsou "řídké" a neposkytnou podporu miminku). My jsme všechny tyto požadavky nalezli u Traumeland, ti se vyloženě specializují na na dětské matrace.
Molitan fakt nedoporučuji, je moc měkký, špatná podpora. Kokos je zase až moc tvrdý a když se do něj dostane vlhkost, tak může plesnivět nebo se v něm drží všelijaké breberky.
@dominika07 Matrace by měla být tvrdší. My máme v postýlce něco na způsob hypo alergenní pěny, je i omyvatelná při případné nehodě a je fajn, jsme s ní spokojení a malé se na ní dobře spinká 🙂
díky všem 🙂
kokos-molitan-pohanka,muzu jen doporucit 🙂
Ja po matracich taky ted hodne koukala a velky vyber maji na i-matrace. Jsou tam i skvele sety do postylek ☺
Zdravím! Já jsem pro synáčka vybrala díký tomuto článku 🙂 https://comfortmatrace.cz/jak-vybrat-matraci-pro-miminko/
Jakoukoli😉😉