Ahoj! Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte podobnou zkušenost. Sestřin manžel vyrobil pro mimčo atypickou postýlku oválného tvaru. Jsou z ní nadšeni, ale nastává problém, jakou do ní dát matraci. Radila jsem jim, ať nějakou seříznou. Když by koupili nějakou molitanovou s odnímatelným potahem, tak by to mohlo jít a potah bych jim zašila, aby seděl. Třeba nějakou jako tuto: http://www.nejmatrace-postele.cz/detske-matrace... Co si o tom myslíte? Oni chtějí kupovat nějakou extra drahou matraci s více materiálů a s tou by to tak jednoduché nebylo. Jakou matraci jste měli pro mimčo? Fakt má smysl do ní investovat tisíce? Nikdy jsem toto nehrotila a děti neměly problém. Děkuji za rady! Chytré články se věnují spíše matracím pro dospělé: http://bydleni.idnes.cz/jak-vybrat-spravnou-mat...
Já bych pro miminko volila určitě tvrdší matraci než je molitan. Mám kokos-pur-kokos a myslím si, že nějaký ostrým nožem nebo nůžkama by i ten kokos šel zastřihnout do požadovaného tvaru aby se to vlezlo do postýlky. Jdou udělat i matrace na míru, ale je tam delší doba dodání a je taky vyšší cena. Já bych koupila hotovou matraci, ořezala a přešila potah 🙂
doporučuji oslovit českého výrobce PURTEX....třeba si i poradí s oválnou matrací a pokud ne, tak bych také seřízla 😉
tak zrovna tu z odkazu bych nebrala. skoro tisícovka za obyč molitan s kterým budete mít ještě spoustu práce. my máme taky atyp postýlku, ale teda obdélníkovou. nechávali jsme si dělat na míru a vyšla nás levněji než ta z odkazu 😅
www.detskematrace.cz
Ahoj,tiež som mala pre detičky atypickú kolísku,zohnať matrac bolo ťažké a tak som si zašla do Hornbachu,kúpila som molitan s tloušťkou 10cm a ušila naň poťah.Bolo to rýchle,jednoduché a hlavne najlacnejšie riešenie.Dcérka na ňom spala do jedného roka,potom sa už do kolísky nevošla,ale matrac bol v úplnom poriadku,ešte na ňom spali aj ďalší 2 synovia.Molitan som potom vyhodila,ale len z toho dôvodu,že sme ho zle uskladnili a bol už nepoužiteľný,ale neboli na ňom žiadne známky preležania,takže keby nebol zničený vlhkosťou,tak by sa dal ešte použiť.Predávajú rôzne hrúbky a tvrdosti molitanu,je veľký výber.