Máte zkušenost s matrací kokos - molitan - pohanka?

teggeska
10. zář 2015

Ahoj maminky,

chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s matrací kokos - molitan - pohanka?

Vybírám matraci a tato kombinace mě zaujala, našla jsem ale jen diskuze ohledně matrací v kombinaci kokos - molitan - kokos.

Za případné reakce děkuji 🙂

lenbela
10. zář 2015

Mám ji. Byla nám doporučena, že se dětem na pohance dobře spí. Malá spala a spí dobře. Jestli to bylo pohankou nevím. Mě se zdálo, že vrže 😉 . A kokos je klasika.

barusenka
10. zář 2015

Taky mame a maly spi hezky... ale zda je to matraci, to tezko rict ☺

lasinkova
10. zář 2015

Máme taky tuto variantu, malá teď spí na pohance, až bude větší, otočím na kokos a musím říct, naprostá spokojenost. 🙂

lennus
10. zář 2015
glimmer
10. zář 2015

měli jsme taky a naprosto spokojeni, občas se mi zdálo, jako kdyby matrace "vrzala" "šustila" nevím jak to přesně popsat.

teggeska
autor
10. zář 2015

Perfektní, děkuji za názory i za tip na konkrétní matraci 🙂)

sarka11
10. zář 2015

Za mne velké zklamání, pohanka po dvou letech zplesnivěla, a to nikdy nebyla ani jednou počůraná. U druhého dítěte jsem vybrala celokokosovou (bez molitanu) a naprostá spokojenost (dřevočal/matrace Tom).

babyrenka
13. zář 2015

@sarka11 : u těchto kombinovaných matrací je třeba vždy počítat s tím, že je nutné používat jako ochranu před pročůráním podložku, která dokáže být ze spodní strany prodyšná. Matrace se totiž skládá z několka vrstev, tedy kokosové, molitanové a pak vrstvy kapsiček s pohankovými slupkami. Kokosová vrstva je málo prodyšná, protože kokosová vlákna kokosového rouna jsou stabilizovaná proti polámání nástřikem kaučukové vrstvy, molitanová vrstva může působit jako molitanová houba a pokud jsou pohankové kapsičky zakryté další nepropustnou vrstvou, může pak vlhkost natažená do molitanové vrstvy bez možnosti odvětrání způsobit plesnivění matrace.

shine2015
13. zář 2015

Máme dvě postylky a dvě matrace kokos molitan kokos a kokos molitan pohanka, tak jsem zvědavá,

@babyrenka muzu poprosit jakou mas na mysli?

babyrenka
13. zář 2015

@shine2015 : dlouhodobě používáme materiály od španělské firmy Mitsa, které mají dvě vrstvy, vrchní třeba froté nebo bavlněný úplet a spodní polyuretanovou, fungující jako parotěsná zábrana. Tedy svrchu nepropustná ale zespodu normálně prodyšná, takže dítě se nepotí a i matrace má možnost dýchat. Podložky se mohou po zašpinění vyprat a pak slouží dál.

shine2015
13. zář 2015

@babyrenka díky....mrknu na net

sarka11
13. zář 2015

@babyrenka syn spal na kokosu, tudíž pohanka byla na roštu (ne na plné desce, takže dýchat mohla), používala jsem nepropustné, ale prodyšné froté prostěradlo se zátěrem , nikdy žádný igelit. U druhého syna jsem koupila celokokosovou matraci a ta je i po dvou letech jako nová, používaná byla stejně jako ta co zplesnivěla.

anushka111
13. zář 2015

Měli jsme, s ochranou proti počurání. Dcera začala mít velké problémy s kašlem a rýmou, došlo nám to asi až po roce, když jsem matraci rozpárala - doslova hnus. Pohanka se jakoby "slepovala" k sobě a o kokosu vůbec nemluvím - upřímně si myslím, že to ani kokos nebyl, tuto matraci jsme kupovali společně s postelí v jednom nábytkovém e-shopu. Takže u nás hrůza a děs. jinak proti pohance a kokosu nic nenamítám, ale rozhodně doporučuji si jít matraci koupit do kamenného obchodu a zjistit si, kdo to přímo vyrábí a kde 😉