Malá koupelna. Jak tam vyřešit vaničku a přebalovák?

andreacantu
9. črc 2021

Ahoj

Resim dilema. Mame koupelnu, kde mame vanu a sprchovy kout, tim padem malo mista na manipulaci. Jak v takovem pripade resit koupani miminka? Vanicka na nozickach a prebalovak na vanu? V pokoji pak budu mit komodu-prebalovak, ale vyreseni koupele mi vrta v hlave.

Dekuju za rady a tipy

emillyhk
9. črc 2021

@andreacantu My dávali vaničku na stůl v jídelně, vedle ní přebalovací podložka. Všechny věci na koupání a přebalení mám v košíku, takže jsem přenášela z koupelny do jídelny. Když už jsem si byla při manipulaci s mimčem jistější, tak normálně koupu v umyvadle. Vaničku dáváme na cachtání, když jsou vedra. Zase ji začneme používat, až se mi syn nevejde do umyvadla 😊 Buď zase budeme koupat v jídelně nebo ji dám normálně do sprchového koutu (vanu nemáme).

sugarplum
9. črc 2021

Jako male miminko koupu v umyvadle (dokud se vejde) a pak ve vane uz. Pak balim do rucniku a prenasim do loznice, kde ji poradne osusim, namazu, obliknu.

konidana
9. črc 2021

měla jsem vaničku ve vaně, a přebalovací podložku na pračce. Po koupání jsem vaničku věšela na zeď, aby nepřekážela.

korin
9. črc 2021

Měla jsem to stejně jako @konidana Přebalovák na pračce, vaničku ve vaně (nebo taky kyblík na podlaze). Vaničku jsem po použití položila na vanu napříč, aby vykapala. Nezavazela nám. Umyvadlo je taková rychlá varianta, používali jsme hlavně na zadeček nebo pokud na dovolené nebyla na ubytování vana. V takovém případě jsme někdy sprchovali ve sprcháči na koupací podložce, to je taky možnost.

andreacantu
autor
9. črc 2021

@korin my mame vestavenou pracku mimo koupelnu tak si s tim nepomuzu. Vypada to na dve varianty male miminko koupat v pokoji ve vanicce vedle prebalovaku, pripadne v koupelne a pak prenest do pokoje….

petulkadodo
9. črc 2021

@andreacantu Vaničku jsem měla se stojanem v chodbě před koupelnou, na koupání jsem přesouvala do koupelny. Po koupání jsem zabalila do ručníku a přenesla do pokoje na přebalovací pult, kde jsem sušila, mazala a pod. Od asi 8 měsíců koupeme v normální vaně s protiskluzovou podložkou.

jjasmina
9. črc 2021

@andreacantu koupala jsem v obyvaku na stole ve vanicce, pak prendala na gauč a zabalila

klokanka31
9. črc 2021

@andreacantu My koupeme ve vaničce na stole v obýváku

katerinak88
9. črc 2021

@andreacantu Vaničku jsem zatím použila jen 1x, sprchuji ji ve sprchovém koutu, koupila jsem v galanterii kus molitanu, na ten si jí vždycky položím a osprchuju. Když jsem ji teď zkusila dát do té vaničky, tak se mi z ní hned snažila vylézt, na tom molitanu mi leží klidně a sprchování se jí líbí.

lenka421
9. črc 2021

@andreacantu Vanicku jsme davali do vany a po pouziti veseli na zed. V prvnim byte jsme meli jen sprchac a teda tahat vanicku plnou vody nebo kyble do loznice nic moc. Jakmile jsme se prestehovali do bytu s vanou tak vanicka primo do vany je na manipulaci nejlepsi reseni. Prebalovak jsem uprimne nikdy moc neresila. V koupelne zabalila dite do rucniku a pak odnesla kam to bylo zrovna nejlepsi, at uz do postele, na prebalovaci pult v pokojicku...

zuzkasim
9. črc 2021

Na vanu jsme dávali 2 dřevěné desky, na ně jsem postavila vaničku. Přebalovák byl vždy jen v ložnici, jsme v bytě, všude přiměřeně teplo, přežily to takhle všechny 3 děti🙂

andreacantu
autor
9. črc 2021

@zuzkasim Diky vsem za tipy!

biciklissie
9. črc 2021

Mě přišla vanicka opruz, hrozně na sklaneni a tezke na vylití. Když byla dcera malička, tak jsme ji koupali v umyvadle. Pak se s ní manžel koupal ve vaně, byla na lehátku. Po koupání jsem ji vždy přenesla na přebalovák do jejího pokojíčku a tam už udělala potřebné.

korin
9. črc 2021

@andreacantu Pokud jde jen o to koupání a neřešíš přebalování v koupelně, pak bych si asi přebalovací podložku položila do koupelny na zem a po okoupání ve vaničce ve vaně na ni mimčo položila a osušila. Přenášení vaničky s vodou po bytě v jednom člověku není nic moc, podle mě to i ve dvou může skončit potopou v domácnosti. Uvidíš taky, jak často budeš koupat, někdo koupe denně, někdo jednou týdně...

klokanka31
9. črc 2021

@korin Jednou týdně?😮 no fuj 🙄 zas se do vaničky nedává tolik vody aby se stala potopa...

korin
9. črc 2021

@klokanka31 Ony se miminka zas až tak nepotí, pokud není vedro. Když jim člověk umývá zadénku, nevidím osobně ve zbytku těla žádné fuj. Pokud jde o potopu, napáchá i 20 litrů pěknou paseku, což?

michaela666
9. črc 2021

Do 5 měsíců jsem koupala v kuchyni na stole, hned vedle položená přebalovací podložka. S malým miminkem v zimě super, měli jsme tam tepleji než v koupelně. Teď jak už hodně caká máme vaničku ve sprcháči a v ručníku ji nosím do ložnice na postel.

andelka
9. črc 2021

6 týdnů jsem koupala ve vanicce na kuchyňském stole, přebalovací podložka byla na stole taky. Po 6 týdnech jsme koupali ve velké vaně, většinou se mnou. Bylo to praktické. Manžel pak malého v osusce přenesl do pokoje,kde byl přebalovací pult na skříňce s oblečením a hned po ruce plinky a všechno. Vanicku jsme měli půjčenou.

klokanka31
9. črc 2021

@korin Tak já nevím ale já nekoupu jen kvůli propocení. Celkově kvůli hygieně...