Ahoj, mám otázku do pranice 😀 Lze se obejít bez dudlíku? Když někde nadnesu, že se pokusím dítěti dudlík nedávat, tak si většina ťuká na čelo, nebo mi oznámí, že jsem fakt naivní. Jen minimum lidí mi řeklo, že když bylo jejich dítě kojené, dudlík ani nevyžadovalo a k uspání ho také nepotřebovali.
Prosím o názor - je podle vás dudlík nezbytnost, nebo máte doma děti, které se bez něj zcela obešly?
Děkuji
Ano, lze. Oba mi kluci jej nemeli. Proste dudlika nechteli
Cílené jsem synovi dudlík nenabízela.Po probrecenom týdnu v porodnici a pár nocí doma jsem mu v rámci zachování mého duševního zdraví dudlík dala 🙂
Muj syn od prvniho dne dudlik odmita... v porodnici mu ho sestry daly, a po nekolika vterinach ho vyplivl. Sestry mi neverily a porad mi tvrdily, ze mu ho davam urcite spatne... pak ovsem mi daly zapravdu, kdyz jim ho plival taky. Zkousela jsem asi 5 ruznych znacek a nic. Tak jsem to vzdala. Od te doby, kdyz treba vyjimecne hodne plakal a nevedela jsem uz co s nim, jsem mu ho zkusila jeste parkrat dat, a hned ho vyplivl nebo si s nim hral jak s hrackou. Jsem rada.. stejne jsem mu puvodne taky dudlik ani dat nechtela, ale sestry v porodnici me pak nahlodaly, ze jsem si myslela, ze musim.
Takze ano, rozhodne se bez nej obejit lze. V pohode ho uspim bud u prsu nebo houpanim, na spani ho nepotrebuje, kdyz jsme napr. v MHD a zacne brecet, tak mu proste dam kousatko, hracku, nebo vyndam z kocarku a neco ukazuju... U doktorky napr. po ockovani ho proste necim rozptylim - dam hracku, neco mu ukazu..
U dalsiho ditete dudlik ani nabizet nebudu, pripada mi, ze v CR ma dudlik kazdy dite a nechapu proc.
jo a ja ani nikdo z mych tri sourozencu dudlik nemeli, protoze nam ho mama nikdy nedala.. takze jsme ho samozrejme ani nevyzadovali. Rozhodne dudlik dat nemusis.
@lady_giraffe Ano lze, ja nakoupila a dostala spoustu dudlíků, ale ditko usoudilo, že ruce jsou lepší. Dudlík mělo v puse jen dokud se nenaucilo ho ručkou vyndat. Nechala bych to na diteti..
@lady_giraffe Jo a s nikym svoje vychovne a jine plany ohledne ditete neres, protoze kazdej ma pak akorat milion nazoru a rad.. matka jsi ty ;)
My zkoušeli synovi dudlík dávat, ale měl ho jen chvilinku zpočátku a pak ho stejně plival, takže jako by ho neměl... Ano, asi by bylo uspávání s ním jednodušší, ale zas jsme nemuseli řešit odvykání.
@karlajasmine super, malej má zjevně rozum 😉 Nevím proč, ale přijde mi to zbytečný, ale třeba budu za pár měsíců mluvit jinak, že.... 😀
@lady_giraffe Většina dětí na dudlík reaguje zklidnenim. Třeba budete nakonec za dudlík ráda🙂
Určitě jde, ale plno maminek, kterým dítko dudlík odmítalo, Vám poví, co by za to někdy daly, kdyby dítě dudlík přijalo. Když dudlík nedáte, tak ho mít prostě nebude 🙂
@japona jasně, i to se může stát.. Ale pevně věřím tomu, že se s mrňousem nějak naladíme na stejnou vlnu a uklidníme ho i jinými způsoby, než plastovou věcí, kterou bych stejně pořád jen hledala a ztrácela 😀
@lady_giraffe ja jsem mala davala dudlik do autosedacky a obcas na vecerni usnuti, v prumeru tak max hodinu za cely tyden. Mala mela sileny bojkoty kojeni od 6 tydnu, ve 4,5 mesicich jsem na radu LP dudlik hodila do kose a svete div se, od te doby zadny bojkot a pribrala za 2 mesice 1,5 kg ;) bez dudlu to jde v poho, jen holt misto nej ma prso. Vim, ze hodne holek ti napise, ze kojily v poho i s dudlem, ale rizikovy faktor je to velky a ja znam hodne maminek, ktere ten bojkot kvuli nemu taky zazivaly.
Já se ho naší nejmladší snažím dát už 2,5 měsíce, ale ona sama dudlík bojkotuje. Takže jí nebudu nutit. Buď bude dudlíková nebo nedudlíková. Bez dudlíku se to taky zvládnout dá a pokud si ho nevezme, alespoň budeme mít o 1 odnaučování míň
@lady_giraffe Kamarádky dcerka si misto dudlíku oblíbila látkovou plenku. Neusne bez zakousnuti do ni. Když ji vypadne, zasatra a najde si ji sama🙂 Ted už dcerka chodi a neexistuje, aby šla bez plenky v puse.. takže ti je také metoda🙂)
Je to o diteti. Bud si dudlik veme nebo ne. Starsi mi ho take vypliv, ja to nelamala i pres nazory, ze prece KAZDE dite ma mit dudlik. U druheho jsem to ani nezkusila a nebyl problem..on byl spokojene mimco
@lady_giraffe U me od mala staci ho zvednout do naruce do svisle polohy a je v klidu.. Takze posilam tip dal, protoze prvnich par dni jeho zivota by se mi to byvalo hodilo vedet.
moje dcera si 3 hodiny po porodu zacala cumlat palec, kdyz ji to vydrzelo i dalsi dny, tak jsem velmi rychle dala dudlik. Ten ji totiz odnaucil, ale tem palec ji jaksi nevezmu.
u starsiho syna jsem po 4 tydnech, kdy neustale plakal, ale hlad nemel, dudlik dala. jak uz tu bylo receno v ramci udrzeni dusevniho zdravi.
Puvodni plan mit deti bez dudliku tudiz padl u obou.
Naše malá měla dudlík jen v porodnici a pak asi jen pár dní doma, sama ho odmítala, když jsem ji ho dala, tak ho hned vyplivla. Každé dítě si řekne samo, jestli dudlík jo nebo ne.
Po hororových nocích, kdy se starší syn budil jen proto, že mu vypadl dudlík, a naprosto katastrofickém odnaučování ve velmi pozdním věku jsem se rozhodla, že dudlík nikdy víc. Narodil se druhý syn, a dudlík nedostal. Když ho vidím, tak je mi líto, že ho první syn měl. Připravila jsem se o tolik úsměvů, roztomilých dětských prvoslov a projevů mimiky prcka, že bych si dala facku. Místo toho jsem pořád sháněla dudlík dítěti, které bylo časem z jakékoliv nepřítomnosti dudlíku zcela hysterické. Vtipně mi přijde, že dítě, které dudlík má křičí úplně stejně, nebo ještě více než to, které jej nemá...
Mám dvě děti/2,5 a 1rok/, ani jedno nikdy dudlík nemělo. Takže lze🙂
Dcera ma 11 mesicu a dostava dudana jen na spani. Odnauceni os neho bude snadne. Horsi to bylo u rodicu, kdy ji neustale cpali dudlik do pusy.
no to samozrejme záleží na mamince když mu ho nedá tak se obejde. Můj syn nikdy dudlík neměl. Nejhorší bylo ale bojovat s babičkami, které to vůbec nechápaly. Jsou situace, které by s dudlíkem byly jednodušší. Např dlouhá cesta autem, kdy by s dudlem určitě usnul za pár minut.
Nicméně čekám druhé dítě a také nemám v plánu dudlík pořizovat.
Ani jedno z mých dětí dudlík nechtělo 🙂 a že bylo období, kdy bych ho ocenila :D
Každopádně pokud ho nebudeš dávat, nebude ho vyžadovat.
Je to -jako vse- individualni jsou deticky ktere dudlik uklidnuje a lepe usinaji pri bolestech zoubku jim.pomaha .. Pak jsou deti co.ho proste nechteji moje prvni dcerka si ho vzala az po mesici predtim ji z neho natahovalo a pak ho mela az do vyklubani vsech zubu louceni s dudlikem nebyl problem ani do te doby ho nemela v puse cely den spis na usnuti. Druha dcera nechtela od porodnice a nema ho doted 2r .. Pokud vam nepujde mimco uklidnit ruznymi zpusoby rada po dudliku sahnete 😉 😀 za me je to mensi zlo nez kdyz si deti zuzlaj palec a pak maji zdeformovane zuby- nekdy i ten palec
Já dávám dudlík sem tam na usnutí - ale on ho stejně vyplivne, sotva usne...Sem tam ho dávám přes den občas hlavně jeho tatínek na uklidnění, já ho spíš nechám "povídat" 🙂
@lady_giraffe ani jedno z mých dětí dudlík nikdy nemělo. Ne, že bych byla proti, ale plivaly ho a nechtěly 🙂
Můj syn odmítal všechny kromě značky LOVI, mají lepší ta "kousátka" 🙂
Ano, lze. Syn ho měl, jedno období ho vyžadoval hodně, ale jinak ho měl jen na spaní. Dcera dudlík odmítala, takže ho neměla. Jen byla často přicucnutá k prsu 😀
Pokud bych ještě někdy měla dítě, cíleně ho nabízet nebudu.