Lehátko pro kojence - má smysl kupovat s houpáním, hudbou atd?

anita003
10. kvě 2019

Zdravím, chtěla bych se s váma poradit, jaké byste doporučili lehátko pro dítě? Osvědčilo se vám nějaké dražší s houpáním, hudbou, vibracemi apod.? Chtěly vám v tom děti ležet nebo jsou to vyhozené peníze? Myslíte, že by nějaký prodávaný model mohl nějak deformovat záda jako je to např. u neergo nosítek a je tedy třeba dát si na něco pozor..? Díky za vaše rady a postřehy ;)

luciklim
10. kvě 2019

@anita003 za me skoro zbytecnost, mimi v tom stejne nema byt dele jak hodku denne..koupili jsme uplne obycejne, jednoduche, mela jsem v tom syna asi 4x 😀 mela jsem ho ze zacatku v kosi pro mimco, pak na hraci dece a kdyz jsem potrebovala pro nej zmenu, tak jsem ho mela v kuchyni v jidelni zidlicce, do ktere jsme zainvestovali a ktera se da polozit do lehu ☺ pokud bys preci jen kupovala, tak bych brala opravdu obycejne, aby slo co nejvic do lehu, bez vselijakych vibraci a autohoupatek- prijde mi to takovy divny 😀😱 ale jak rikam, neni to pro mimi nijak zdrave a prospesne..tot moje postrehy 😄

jirovapa
10. kvě 2019

@anita003 u prvního prcka jsem na lahátku šetřila a nevyplatilo se mi to, protože bylo velmi oblíbené. Teď čekám druhého prcka a koukám už po kvalitnější a dražší variantě. Zajímavé je houpátko Serina 2v1 od značky Joie 😊. Samozřejmě se tam mimčo nesmí nechávat dlouho (max.cca 1h.během dne), ale u levnější varianty se mi rozpárala látka už po měsíci 😃.

belair
10. kvě 2019

Máme lehátko od Chicca, plánovala jsem, že do něj dám malou a bude se mnou v kuchyni zatímco já budu vařit a samozřejmě haha - malá v něm bejt vůbec nechce 🙂. Ale snad se to do prikrmu změní :D.

soleilll
10. kvě 2019

@anita003 Měla jsem obyčejné, polské značky 4baby a používali jsme ho docela hodně na obě děti. Kvalita byla super, celé pratelné a ještě jsem ho za dobrou cenu prodala. Děti v něm byly rády, hrály si se zavěšenými hračkami, uklidnily se, často tam i spaly. Dokonce jsem v něm děti i krmila, když začaly jíst příkrmy. Bylo polohovatelné s možností houpání, ale bez vibrací a dalších vymožeností. Za mě dobrá investice, ale každé dítě je trochu jiné.

garfulka78
10. kvě 2019

@anita003 Ja jsem ho nekupovala, ale dostala od svagrove ( po dvou detech) prislo mne to jako nesmyslna investice. Mam srovmani houpaci, hraci a vrnici znaca ingenuity a uplne obycejne jen polohovaci, ktere mam u rodicu, kdyz tam jedeme na navstevu. Nasi male je 5,5 mesice a prvni 4 mesice nevydrzela ani v jednom delsi dobu nez 5 minut, pak rev. Takze, jsem byla presvedcena, ze to je jen kram co zabira misto. Asi pred mesicem nastal zlom a houpatko je hodne oblibene. Varim, mala se houpe, ja si s ni povidam a je desne spokojena, navic je idealni na prikrmy, mala jeste nesedi a v houpatku je v idealni pozici na kemeni. Zkousela jsem to i u nasich a to polohovaci, ktere se samo nehoupe v oblibe nase madam nema, pokud se houpe ok, ale nesmi se prestat houpat. Clovek tedy musi nonstop popostrkovat, aby se houpalo, takze stejne clovek neudela nic. Volila bych tedy s funkci samostatneho houpani a sla bych klidne do bazaroveho.

netopejr
10. kvě 2019

Zbytečnost. Deti ve veku 2-3 m se pretaci,pasou koníky,plazi se, lezou. Moje by v lehátku nebyly ani 10 minut (vyzkoušeno) - nemoznost pohybu, a u mamy stejne nejsou, takze rev. Pouzit úplně stejne jde autosedačka.

puhelin
10. kvě 2019

Ja jsem na lehatko pristoupila kdyz mi dcera zacala bojkotovat ve 3 mesicich satek. Kdyz jsem si potrebovala ohrat obed, nemohla jsem to udelat jednou rukou s dcerkou v te druhe ruce, tak jsem ji vzdycky dala v kuchyni do lehatka, obed jsem si ohrala a snedla. Tzn. max pul hodina denne. Dele urcite ne, natoz aby v tom spala. Lepsi je byt na podlozce a posilovat svaly.

nezvalova
11. kvě 2019

Ja jsem jedno podedila, bylo starsi, takze zadne houpani, vibrace...ale hodne jsme ho vyuzili pri prikrmech. Syn zacal totiz sedet az temer v 10m, takze posadit ho do jidelní zidlicky neslo.
Obcas jsem ho tam dala, kdyz jsem neco potrebovala urobit, namontovali jsme mu tam kolotoc co patril na postylku a to se mu libilo a ani nepotreboval houpat. Takze, za mne to rozhodne nebyla zbytecnost, ale asi bych nekupovala nove.

kepu
11. kvě 2019

@anita003 za nás je to zbytečné.... Máme lehátko z druhé ruky a víceméně je u nás nepoužívané raději mám malého na zemi a dokud se nehybal tak na sedačce.... To lehátko není nic moc pro záda... 😊

ladyhacek
11. kvě 2019

I prvního syna jsem neměla, u druhého jsem ho chtěla právě proto aby byl s námi, ale zároveň 'izilovany" od brášky.
Vibrace jsem nevyuzila, i když syn mu je občas pouštěl. Houpatko bylo zaaretovany syn ním houpal dost a moc jsme nevyužili, ale jako "odkládací" místo bezvadný.
Mám dolehu takže tam občas i spal. Melodie jsme pouštěli, třeba když jsem potřebovala vařit a byl nevyrli.
Syn má 8m lehátko ještě využívej.
Má 3 stupně polohy, je do 18kg (to byla moje podmínka pro lehátko)
Lidl ho má snad v akci, my ho kupovali za 2500,- ( měl to k svátku, který má měsíc po narození 😉 )

Tiny Love Lehátko 3v1 Rocker Napper

ange_de_la_morte
11. kvě 2019

U syna by to byly vyhozené peníze -měli jsme bez houpání obyčejné a stejně v něm byl syn tak 5x možná .... ležel v košíku, nebo na hrací dece .... Teď s dcerou je to těžší - požizovali jsme z druhé ruky i s houpáním, hudbou a vibracemi - těch 15 minut co ji o něj dávám je často rozhodující pro dodělání oběda :Đ A k těm zádům - ano nemělo by v něm být dítě moc často a moc dlouho ( rovněž ani v autosedačce) ale zase s neergonomickým visítkem bych to úplně nesrovnávala ( tam bych dítě nedala ani na minutu)

mku
11. kvě 2019

My meli obycejne bez vibraci a bez hudby a bylo super. Syn mel dlouho reflux takze my ho vyuzivali fakt hodne a asi do 10ti mesicu. Bez nej nevim v cem bych ho mela... a pak bylo dobre treba na varenj, posadila jsem v nem syna na linku a varil se mnou 🙂 mela jsem nejake za cca 2tisice a vyuzili jsme ho fakt maximalne 🙂 nekdo vyuziva misto lehatka autosedacku, ale to me prijde jako blbost, protoze tak je mimco uplne jinak skrcene...

uzivatelkapetra
11. kvě 2019

Máme toto, viz obrázek.
Opravdu hodně nám pomohlo, malý přes den špatně spal, pomáhalo nám jej uhoupat v tomto.
Cca 3-5 měsíc usínal přes den skoro jen v tomto, jde to dát do úplného lehu. Teď v jeho osmi měsících stále hojně využíváme jelikož v tom krmíme

petuik
11. kvě 2019

U první dcery jsem si to nemohla dovolit, ale u druhé dcery jsem si udělala radost a jako první jsem koupila Graco Sweetpeace. Využila jsem to s malou do úplného konce a jako druhé jsem koupila Babybjorn lehátko a dodnes těchto kupů nelituju🙂)

ariadna12
11. kvě 2019

Nemam osobni zkusenost, ale v nedavne dobe probehla zprava, ze jedno lehatko bylo nebezpecne (dite se vyklapelo), bohuzel nevim uz znacku.

martiniquest
11. kvě 2019

Meli jsme Fisher Price s vibracemi (ty jsme nepoužívali) a využili jsme ho jen krátce - v době 3-4m věku, kdy už syn pozoroval, co se děje kolem a rád na mě koukal, když jsem uklízela/vařila. Není to špatná věc, ale je otázka, zda si nějaké spíš nepůjčit nebo koupit z druhé ruky.
Jinak to naše se dá použít i pro větší děti jako houpací křesílko, to syn využil později, ale taky poměrně krátce. Ale co se kvality týče, Fisher Price můžu doporučit. I po pár praních vypadá jako nové.

treasurka
11. kvě 2019

@anita003 Ja v nem deti krmila, kdyz jeste samy nesedely, a nebo jsem je tam dala, kdyz jsem byla napr. ve sprse - koukaly odtamtud na me. Takze uplna zbytecnost to neni, ale obesla bych se nez nej. A vibrace jsem teda nepoustela.

leneee
11. kvě 2019

@anita003 my meli od bright starts- vibrace jsme nevyuzili, ale melo hrazdicku s hrackami a to se synovi libilo. Mela jsem ho od cca 4mesicu do jeho cca 10mesicu na krmeni nebo kdyz se chtel koukat co delam a nechtel byt v nositku ani na zemi (syn byl od mla dost tezky,tak se pak uz i v nositku dost pronesl a nedalo se s nim nic moc delat). Takze za mne jo,jako pomucka,na chvilku ale taky se bez nej obejdete pokud nekoupite 😉

sdu
11. kvě 2019

@anita003 Měla jsem od kamarádky obyč - v tom nebyla malá ani jednou a od kamaráda s vibracemi a hudbou a v tom se malé vyloženě nelíbilo. Takže za mě vyhozené peníze. A zdravé to rozhodně není....

anita003
autor
11. kvě 2019

Díky moc všem za reakce! Tak jsem prošla nabídku a mám dilema mezi Chiccem Balloon Mirage a výše zmíněným Tiny Love 3v1 Rocker Napper... Chicco má různé vychytávky, ale Tiny love se dá zase úplně sklopit do lehu a vypadá i na spaní dost bezpečně... Tak to budu muset ještě zvážit, ale určitě mi vaše rady pomohly, díky! ;)

puhelin
13. kvě 2019

@anita003 Neni dobre nechavat miminko spat v lehatku. Urcite spis poridte takove, ktere bude bytelne, ale na tu pulhodinku denne staci i obycejnejsi

zavodnice
13. kvě 2019

@jirovapa Serinu 2v1 jsme pořídili a rozhodně nelituju. Mám trochu speciální dítě, nemůžu ho odložit, jinak neustále řve. Díky téhle houpačce mám 10-15 minut čas se najíst nebo umýt nádobí. Při vibracích se hezky vyprdí, hraje to zvuky a melodie, což se taky líbí.

zuzangel
13. kvě 2019

Necetla jsem vse, mozna tu i padlo uz.... ja mela bazarkove lehatko BabyBjorn a za me TOP. Nepotrebovali sme hudbu ani vibrace. Chtela jsrm neco co bude na dyl nez par mesicu, a hlavne aby kdyz uz v tom dite bylo, tak ji nijak neuskodilo. Kdyz uz je mimco vetsi, tak se samo houpe a posiluje tim spravne svaly. Nove je tedy drazsi. Mam je schovane pro druhe mimi a pak zas prodam a nebojim se,.ze by o nej nebyl zajem.
Napr. https://www.trendybaby.cz/baby-bjorn-lehatko-bl...
https://www.modrykonik.cz/market/lehatka-kresil...