Zdravím, chtěla bych se s váma poradit, jaké byste doporučili lehátko pro dítě? Osvědčilo se vám nějaké dražší s houpáním, hudbou, vibracemi apod.? Chtěly vám v tom děti ležet nebo jsou to vyhozené peníze? Myslíte, že by nějaký prodávaný model mohl nějak deformovat záda jako je to např. u neergo nosítek a je tedy třeba dát si na něco pozor..? Díky za vaše rady a postřehy ;)
@anita003 u prvního prcka jsem na lahátku šetřila a nevyplatilo se mi to, protože bylo velmi oblíbené. Teď čekám druhého prcka a koukám už po kvalitnější a dražší variantě. Zajímavé je houpátko Serina 2v1 od značky Joie 😊. Samozřejmě se tam mimčo nesmí nechávat dlouho (max.cca 1h.během dne), ale u levnější varianty se mi rozpárala látka už po měsíci 😃.
Máme lehátko od Chicca, plánovala jsem, že do něj dám malou a bude se mnou v kuchyni zatímco já budu vařit a samozřejmě haha - malá v něm bejt vůbec nechce 🙂. Ale snad se to do prikrmu změní :D.
@anita003 Měla jsem obyčejné, polské značky 4baby a používali jsme ho docela hodně na obě děti. Kvalita byla super, celé pratelné a ještě jsem ho za dobrou cenu prodala. Děti v něm byly rády, hrály si se zavěšenými hračkami, uklidnily se, často tam i spaly. Dokonce jsem v něm děti i krmila, když začaly jíst příkrmy. Bylo polohovatelné s možností houpání, ale bez vibrací a dalších vymožeností. Za mě dobrá investice, ale každé dítě je trochu jiné.
@anita003 Ja jsem ho nekupovala, ale dostala od svagrove ( po dvou detech) prislo mne to jako nesmyslna investice. Mam srovmani houpaci, hraci a vrnici znaca ingenuity a uplne obycejne jen polohovaci, ktere mam u rodicu, kdyz tam jedeme na navstevu. Nasi male je 5,5 mesice a prvni 4 mesice nevydrzela ani v jednom delsi dobu nez 5 minut, pak rev. Takze, jsem byla presvedcena, ze to je jen kram co zabira misto. Asi pred mesicem nastal zlom a houpatko je hodne oblibene. Varim, mala se houpe, ja si s ni povidam a je desne spokojena, navic je idealni na prikrmy, mala jeste nesedi a v houpatku je v idealni pozici na kemeni. Zkousela jsem to i u nasich a to polohovaci, ktere se samo nehoupe v oblibe nase madam nema, pokud se houpe ok, ale nesmi se prestat houpat. Clovek tedy musi nonstop popostrkovat, aby se houpalo, takze stejne clovek neudela nic. Volila bych tedy s funkci samostatneho houpani a sla bych klidne do bazaroveho.
Zbytečnost. Deti ve veku 2-3 m se pretaci,pasou koníky,plazi se, lezou. Moje by v lehátku nebyly ani 10 minut (vyzkoušeno) - nemoznost pohybu, a u mamy stejne nejsou, takze rev. Pouzit úplně stejne jde autosedačka.
Ja jsem na lehatko pristoupila kdyz mi dcera zacala bojkotovat ve 3 mesicich satek. Kdyz jsem si potrebovala ohrat obed, nemohla jsem to udelat jednou rukou s dcerkou v te druhe ruce, tak jsem ji vzdycky dala v kuchyni do lehatka, obed jsem si ohrala a snedla. Tzn. max pul hodina denne. Dele urcite ne, natoz aby v tom spala. Lepsi je byt na podlozce a posilovat svaly.
Ja jsem jedno podedila, bylo starsi, takze zadne houpani, vibrace...ale hodne jsme ho vyuzili pri prikrmech. Syn zacal totiz sedet az temer v 10m, takze posadit ho do jidelní zidlicky neslo.
Obcas jsem ho tam dala, kdyz jsem neco potrebovala urobit, namontovali jsme mu tam kolotoc co patril na postylku a to se mu libilo a ani nepotreboval houpat. Takze, za mne to rozhodne nebyla zbytecnost, ale asi bych nekupovala nove.
I prvního syna jsem neměla, u druhého jsem ho chtěla právě proto aby byl s námi, ale zároveň 'izilovany" od brášky.
Vibrace jsem nevyuzila, i když syn mu je občas pouštěl. Houpatko bylo zaaretovany syn ním houpal dost a moc jsme nevyužili, ale jako "odkládací" místo bezvadný.
Mám dolehu takže tam občas i spal. Melodie jsme pouštěli, třeba když jsem potřebovala vařit a byl nevyrli.
Syn má 8m lehátko ještě využívej.
Má 3 stupně polohy, je do 18kg (to byla moje podmínka pro lehátko)
Lidl ho má snad v akci, my ho kupovali za 2500,- ( měl to k svátku, který má měsíc po narození 😉 )
Tiny Love Lehátko 3v1 Rocker Napper
U syna by to byly vyhozené peníze -měli jsme bez houpání obyčejné a stejně v něm byl syn tak 5x možná .... ležel v košíku, nebo na hrací dece .... Teď s dcerou je to těžší - požizovali jsme z druhé ruky i s houpáním, hudbou a vibracemi - těch 15 minut co ji o něj dávám je často rozhodující pro dodělání oběda :Đ A k těm zádům - ano nemělo by v něm být dítě moc často a moc dlouho ( rovněž ani v autosedačce) ale zase s neergonomickým visítkem bych to úplně nesrovnávala ( tam bych dítě nedala ani na minutu)
My meli obycejne bez vibraci a bez hudby a bylo super. Syn mel dlouho reflux takze my ho vyuzivali fakt hodne a asi do 10ti mesicu. Bez nej nevim v cem bych ho mela... a pak bylo dobre treba na varenj, posadila jsem v nem syna na linku a varil se mnou 🙂 mela jsem nejake za cca 2tisice a vyuzili jsme ho fakt maximalne 🙂 nekdo vyuziva misto lehatka autosedacku, ale to me prijde jako blbost, protoze tak je mimco uplne jinak skrcene...
U první dcery jsem si to nemohla dovolit, ale u druhé dcery jsem si udělala radost a jako první jsem koupila Graco Sweetpeace. Využila jsem to s malou do úplného konce a jako druhé jsem koupila Babybjorn lehátko a dodnes těchto kupů nelituju🙂)
Nemam osobni zkusenost, ale v nedavne dobe probehla zprava, ze jedno lehatko bylo nebezpecne (dite se vyklapelo), bohuzel nevim uz znacku.
Meli jsme Fisher Price s vibracemi (ty jsme nepoužívali) a využili jsme ho jen krátce - v době 3-4m věku, kdy už syn pozoroval, co se děje kolem a rád na mě koukal, když jsem uklízela/vařila. Není to špatná věc, ale je otázka, zda si nějaké spíš nepůjčit nebo koupit z druhé ruky.
Jinak to naše se dá použít i pro větší děti jako houpací křesílko, to syn využil později, ale taky poměrně krátce. Ale co se kvality týče, Fisher Price můžu doporučit. I po pár praních vypadá jako nové.
@anita003 my meli od bright starts- vibrace jsme nevyuzili, ale melo hrazdicku s hrackami a to se synovi libilo. Mela jsem ho od cca 4mesicu do jeho cca 10mesicu na krmeni nebo kdyz se chtel koukat co delam a nechtel byt v nositku ani na zemi (syn byl od mla dost tezky,tak se pak uz i v nositku dost pronesl a nedalo se s nim nic moc delat). Takze za mne jo,jako pomucka,na chvilku ale taky se bez nej obejdete pokud nekoupite 😉
Díky moc všem za reakce! Tak jsem prošla nabídku a mám dilema mezi Chiccem Balloon Mirage a výše zmíněným Tiny Love 3v1 Rocker Napper... Chicco má různé vychytávky, ale Tiny love se dá zase úplně sklopit do lehu a vypadá i na spaní dost bezpečně... Tak to budu muset ještě zvážit, ale určitě mi vaše rady pomohly, díky! ;)
Necetla jsem vse, mozna tu i padlo uz.... ja mela bazarkove lehatko BabyBjorn a za me TOP. Nepotrebovali sme hudbu ani vibrace. Chtela jsrm neco co bude na dyl nez par mesicu, a hlavne aby kdyz uz v tom dite bylo, tak ji nijak neuskodilo. Kdyz uz je mimco vetsi, tak se samo houpe a posiluje tim spravne svaly. Nove je tedy drazsi. Mam je schovane pro druhe mimi a pak zas prodam a nebojim se,.ze by o nej nebyl zajem.
Napr. https://www.trendybaby.cz/baby-bjorn-lehatko-bl...
https://www.modrykonik.cz/market/lehatka-kresil...
@anita003 za me skoro zbytecnost, mimi v tom stejne nema byt dele jak hodku denne..koupili jsme uplne obycejne, jednoduche, mela jsem v tom syna asi 4x 😀 mela jsem ho ze zacatku v kosi pro mimco, pak na hraci dece a kdyz jsem potrebovala pro nej zmenu, tak jsem ho mela v kuchyni v jidelni zidlicce, do ktere jsme zainvestovali a ktera se da polozit do lehu ☺ pokud bys preci jen kupovala, tak bych brala opravdu obycejne, aby slo co nejvic do lehu, bez vselijakych vibraci a autohoupatek- prijde mi to takovy divny 😀😱 ale jak rikam, neni to pro mimi nijak zdrave a prospesne..tot moje postrehy 😄