Maminky, měla některá z vás plastové lehátko do vaničky (typově viz foto)? Jak jste s ním byly spokojené? Já měla látkové (klasika konstrukce a stahovací potah), ale bylo celkem úzké a malá z něho pořád sjížděla a pak už přepadávala i do boku, když se více hýbala. Tak přemýšlím zkusit to plastové, ale zas si říkám, že po něm to dítko musí zákonitě jezdit ještě více ne? 😀 Díky za tipy 🙂
Mame stejny typ, pouzivali jsme az dokud se mala nenaucila samostatne sedet i ve vane. Jsme s nim spokojeni, dite nikam nesjizdi, dole je ten spuntik jako zarazka, do boku to vubec nejde a dolu max kdyz hodne zurive kopala (aby to cakalo), tak vyplula z toho spuntiku, takze jsme ji soupli zase zpatky kousek nahoru. Ale nic nebezpecneho, ze by ti sjelo dite do vody, to vubec.
Vyzkoušeli jsme tři druhy (plastové, to kovové s navlekem a pěnové) a to pěnové bylo nejlepší, teď už bych kupovala hned to... Je to přesně to co píše pampeliska1313
Taky máme pěnové a přijde nám super 👌
Meli jsme penove a latkove. Penove bylo skvele.
@cherie24 za mě látkové, ale pozor, je v nich velký rozdíl!!! Máme už třetí a až s tím je spokojeni. Je širší, celkove větší a dole má zarážku, aby miminko nepadalo. Kupovali jsme ho v kamenné prodejně, ale na internetu jsem ho našla jako Látkové lehátko Péťa. Z přiložených obrázků to růžové. Pěnové je taky fajn, ale přijde mi nehygienické (po pár použitích jsme ho vyhodili).
@inulik8 a můžu se zeptat, jak tam miminko máte? Já malou držím jednou rukou pod hlavičkou, jinak by se hned sesunula, proto mě překvapuje, když maminky píši, že mají volné ruce... nebo mám moc vody??
Používám to plastové, vypadá dost stejne. Mě tedy až tak extra stabilní nepřijde nebo se spíš bojím, aby malý nějak nesjel, takže jako fakt nonstop pridrzujeme. Na doporučení jsem koupila i to molitanové a to už nechápu vůbec. To je fakt max na pár cm vody, jinak je dítko hodně ponorene a zase takový skon u hlavy to nemá. Asi to fakt chce presne množství vody a ne moc, no.
A fakt ho potřebujete? Měli jsme půjčené plastové a dcera v něm křičela- vadilo ji omezení pohybu a málo vody. Koupala jsem tak, že jsem jen přidržovala hlavičku a nechala splývat. Všechny potřebné věci jsem měla nachystané při ruce. (Ale ano, i včetně manžela občas 🙈)
Máme látkové a používalo se asi první 2 měsíce, ale hrozně jsem se bála že malá sjede. Navíc mělo blbý sklon, takže aby měla záda ve vodě, muselo jí tam být opravdu hodně. Potom jsem koupala už jen s položenou hlavičkou na ruce. Snažila jsem se i vaničkovat, takže vyndávat v kuchyni na stole lehátko bylo hrozně nepraktické a musel mi asistovat manžel.
@biciklissie jako je pravda, že já syna zatím jen sprchovala, i kvůli ekzému musí byt ve vodě jen chvilinku a když jsem náhodou nepustila víc vody, začalo to plavat a úplně stabilní to nebylo.:D
@fifinka2020 také mám právě volné obě ruce, miminko normálně samo leží, vodu má asi po prsa... Dole je zarážka, takže nesjíždí 🙂
@pampeliska1313 Dcera taky má náběh na Atopak, koupeme dvakrát nebo jednou týdně. V létě k tomu sprchujeme dle potřeby. A syna teď pro jistotu co nejméně. Koupe manžel, syn je na lehátku, on to lehátko přidržuje koleny. Tak má obě ruce volné na mytí. Ale je to opruz, už se těším, až bude sedět.
@biciklissie já to teda mám, ze ho sprchuju ve sprchaci (když byl ve vane musel vidět na hlavici a kohoutek a neustále sebou mlel.:D) a naštěstí sebou nesije tolik abych to neohlidala, ale už se začíná pretacet všude, tak to začne. Zatím pomáhá když muže drzet hadici a je v klidu.:D a osprchnuto mám tak za dvě minutky max.
@pampeliska1313 Tak to je fajn, to je dobrý způsob.
Za nás úplně nejideálnější je koupací kýbl. Měli jsme vaničku, lehátko, kýbl vše směle vyřadil.
látkové je za mě lepší 🙂
@cherie24 Máme stejné (jen jiná barva) a je fajn 😊 Když byl syn maličký, tak jsme pod prdelku dávali složenou žínku, aby to měl pohodlnější. Nikam neklouzal, nepřepadával. A já měla volné ruce 😉