Látkové lehátko do vaničky

andreajara
15. kvě 2016

Prosím o radu, jako nastávající prvorodička nemám ještě s ničím zkušenosti 😒 Dozvěděla jsem se že látkové lehátka nejdou do všech typů vaniček, myslíte že do téhle půjde? http://www.kuliskuv-svet.cz/index.php?route=pro...
Budu ráda klidně za odkazy do jakých vaniček Vám lehátko sedí a jak jste s ním spokojené 😉

korin
15. kvě 2016

S vaničkou neporadím, jen napíšu svoji zkušenost s lehátkem. U prvního dítěte jsme ho měli půjčené a brzo jsme ho přestali používat a přešli na plastové. Zdálo se mi, že dítě studí, navíc dlouho schlo. U druhého potomka už jsme nepoužívali lehátko žádné.

andreajara
autor
15. kvě 2016

@korin A nebylo to plastové moc tvrdé?

olakolesnikova
15. kvě 2016

mame uplne stejnou vanicku, lehatko latkove obycejne, a pouzivame kazdy den od narozeni. ted uz jen obcas ale hezky se na nem sedi pri hrani ve vode. ))) me to 100% vyhovovalo vic nez plast, tvrdy, kluzky a studeny.

korin
15. kvě 2016

@andreajara Neměla jsem ten pocit.

puresin
15. kvě 2016

@andreajara Vyzkousela jsem vsechna mozna lehatka a nakonec skoncila u klasickeho lokte - na vlastni ruce se totiz s ditetem nejlip manipuluje i pri myti zezadu a prislo mi to bezpecnejsi, nez kdyz klouzalo po lehatku. Na trochu pozdeji (cca od 3 mesicu) doporucuju 'kruh'. Vypada trochu morbidne, ale je to bozi, syn v nem byl stastny jak blecha a dokonale se v nem da mimco umyt. 🙂

evulina77
15. kvě 2016

podle mě není lehátko nutné, neměla jsem ani u jedné dcery

skyvik
15. kvě 2016

Látkové lehátko vřele doporučuji, my ho používali u dcery asi do jednoho roku, dlouho jí trvalo, než si sedla, takže bylo super! Jsou pak volné obě ruce na umývání a nemusí se mimčo pořád přidržovat a tak. Poloha na ruce mi teda vůbec nešla, kruh okolo krku mi přijde divný.. Navíc stojí pár korun a potah se dá v pračce vyprat.

bajana
15. kvě 2016

Tiez si myslim, ze akekolvek lehatko je zbytocnost a kruh okolo krku sa odbornikmi vyslovene neodporuca!

raduska21
15. kvě 2016

@andreajara doporucuju penove, mimco lezi v teplem a mekouckem "hnizde", pouzivala jsem na obe deti a max spokojenost

pav_la
15. kvě 2016

Máme stejnou vaničku a klasické látkové lehátko jsem do ní používala dlouho u všech dětí. Nám vyhovovalo.

marta88
15. kvě 2016

Měli jsme stejnou vaničku a klasické látkové lehátko a mě to tedy nevyhovovalo.Lehátko se tam vešlo jen tak tak a kolem už nebyl prostor na mytí mimča.Nakonec jsme koupili klasickou vaničku,jaká byla za nás a pohoda.To pěnové lehátko se mi taky moc líbilo ale prý se v něm mnohem víc drží bakterie...I když v tom látkovém to asi nebude jiný,jen se možná líp udržuje.Vypereš a hotovo.Takže jako se vším,každému vyhovuje něco 🙂

digydigy
15. kvě 2016

Máme stejnou vaničku a v ní látkové lehátko. Zkoušeli jsme i pěnové, ale nevyhovovalo nám - bylo málo naklopené, dlouho schlo, nebylo to za co pověsit a nacucané vodou studilo. Ze začátku koupal muž bez lehátka, ale jelikož jsme měli vaničku ve vaně, tak to bylo takové krkolomné a dítěti se to nelíbilo. Kdybychom měli normální vanu větší, tak bych se od začátku koupala s miminkem, v prvních měsících se stejně neušpiní (zadeček se myje extra po každém kakání).

maqggienka
15. kvě 2016

Lehátko jsem vyzkoušela asi 3x ale koupala jsem raději bez něj. Přišlo mi, že na něj, bylo moc velké, jak byl malý. Vaničku, jsme neměli vůbec.

mariti
15. kvě 2016

Na první dítě nic (a taky to šlo), na druhé látkové lehátko a supr. Ale malá brzo seděla a pak už ji to v lehátku nebavilo, chtěla víc prostoru.

ppejskova
15. kvě 2016

Nejlepší opravdu bez lehátka, mimi je spokojenější, a když už, tak mě se teda plastové neosvedcilo malá se mi v něm kroutí jak had, je veliký takže je tam zapadlá...

andreajara
autor
15. kvě 2016

Děkuji všem za rady,vypadá to že to zkusim bez lehátka ;)

evulina77
15. kvě 2016

@andreajara uvidíš, že se obejdeš ještě bez spousty věcí, který tady holky hodně řeší. Osobně si myslím, že je lepší mít spíš míň harampádí, protože to je na pár měsíců, někdy ani to ne a pak co s tím, že?!!! 😀 Navíc, jde hodně věcí, který fakt třeba budeš potřebovat, koupit až to budeš opravdu potřebovat...

eldrag
15. kvě 2016

měli jsme molitanove - hrůza, skoro po druhem koupani zaclo plesnivet a hrozne se kroutilo, pak plastove, studene tvrde , koupili jsme klasiku latkove a super celou dobu co se koupal v leze bez problemu, ... radeji jsem mela na mytí obe ruce nez jednou drzet nebo se ohybat nad vanu.

zanri
15. kvě 2016

Měli jsme úplně stejnou vaničku (jen modrou), zkoušela jsem do ní dát v obchodě to látkové lehátko, ale tím, jak je tvarovaná, tak to do ní nevešlo. Zároveň k této vaničce ale měli i plastové lehátko na přísavky, takže dobře drželo, neujíždělo http://www.sambaby.com/14132-lehatka-do-vanicky..., aby malého netlačilo, pokládala jsem na něj ručník a ze začátku byl malý stejně zabalen v látkové pleně. Protože mi neměl kdo asistovat, podávat věci, velmi jsem ocenila obě volné ruce.