Ahoj holky, látkovacích témat je tu habaděj, ale přece jen bych založila novou diskuzi ohledně nové výbavy. Čekám první mimčo, takže doma nemám vůbec nic. Z internetu už jsem si udělala trochu představu co bych chtěla používat, ale přece jen bych ještě radši ověřila od zkušenějších maminek..🙂 Ze začátku jsem si říkala, že budu používat novorozenecký sklad z klasických čtvercových plen + svrchní kalhotky. Bude mě čtvercových plen stačit 20 nebo je jich potřeba víc?. Svrchní kalhotky jsem si říkala, že bych měla 3, nejlíp například z plenek SIO Pop In, které bych později využila i jako klasické SIO. Podle zkušenosti se SIO bych pak dokoupila tyto, (např. 10kusů?) nebo pokud by nevyhovovaly tak klasické kapsové pleny (taky 10?) + vkládací vložky (např. 20?),
Přestože už se trochu orientuju v názvech a typech plen, tak jejich počet pro jedno mimčo je pro mě pořád záhadou. Děkuji za odpovědi a hlavně rady..🙂
Ahoj, zrovna jsem mrkla na Bránu k dětem a v dubnu budou mít týden opravdových plen a v rámci něho přednášky a konzultace zdarma. Tak záleží odkud jsi. A také prý slevy na pleny.
Myslím, že pokud bys používala ze začátku jen čtvercovky, tak 20 je málo, ale možná jsem jen často přebalovala. Také jsem začla na čtvercích s tím, že to jen vyzkouším zda to jde. Ale pak jsem zjistila, že látkovat půjde, přikoupila vícevrstvé, ty se mi dost osvědčily a pak i nějaké AIO a teď máme Popolino. A doufám, že už je brzy dcera nebude potřebovat. Na začátek jsem měla tuším taky 3 svrchňáky a stačilo to.
Spíš bych toho moc nenakupovala předem, spíš si vyzkoušet, co ti a mimču bude sedět a pak dokoupit. A doporučuju bazar, jako těhotná jsem ještě nakoupila něco za plné ceny a pak už jen z druhé ruky a byla jsem vždy spokojená. Separačky doporučuju celulózové, spokojená jsem s Bezchemie - divný název, ale myslím, že to tak je.
Také záleží, jak budeš sušit, já nemám sušičku, takže pro jsem asi potřebovala víc plen.
Ať se daří a plenky slouží 🙂