Kupujeme postel pro starší dítě - je lepší 170 nebo rovnou 180 cm?

jasione
21. čer 2018

Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek starších dětí, jakou postel mají poté, co dítě vyroste z postýlky...konkrétně do jakého věku vám vydržela postel délky 170 cm. V nabídce mají i postele 180 cm dlouhé, ale jsou dražší a nevím, zda to má smysl, protože dospělácká postel to stejně není 🙂 Díky za vaše zkušenosti.

soleilll
21. čer 2018

@jasione Potřebuješ např. kvůli místu v pokoji pořizovat "mezivelikost" postele? Za mě naprostá zbytečnost.
Pokud tě místo neomezuje, kup rovnou klasický rozměr - vydrží déle, líp na ni seženeš matrace, prostěradla, podložky... Rámů posletí v tomto rozměru je veliký výběr. Dítě si rychle zvykne na nový spací prostor. A jestli padá z postele, je jedno, jak je dlouhá. 🙂
Jestli teď klasickou 200x90 cm pořídit nemůžeš, nejčastější střední velikost je 160x80 cm, mají např. v Ikea.
(U nás šly obě děti v 1,5 roce do velké postele a nebyl s tím jediný problém.)

jasione
autor
21. čer 2018

@soleilll to je vlastně fakt. Asi bych spíš chtěla menší, jelikož postel bude stále ještě u nás v ložnici, ale možná i ta dospělá se tam vejde. Díky za podnět k zamyšlení ;)

opicka_kiki
21. čer 2018

Riesila som to iste pred asi mesiacom a rozhodla som sa kupit rovno velku postel, ktora dcere vydrzi az do dospelosti. Kupila som nakoniec 120x200cm, ked sa v noci zobudi a idem ju utisit, mam tam dost miesta aj ja. Alebo vecer pri uspavani... Takze ja som rada za vacsiu. Mame ju v spalni, pohodlne sa nam tam vosla. A ked bude dcerka vacsia (teraz ma 20 mesiacov), tak my sa s manzelom presunieme a zo spalne bude detska izba.

opicka_kiki
21. čer 2018

A kupila som teda domcekovu postel a je super 🙂

dc2015
21. čer 2018

Máme 90x200, teď nově. Spí tam třetí den. Dnes v noci měl horečku a spala jsem u něj, jsem těhu, takže na tu 90 se vejít docela peklo 🙂 Vyčítala jsem si, že jsme nevzali 140... Jasně, mohla jsem ho vzít k sobě, ale chtěla jsem, aby se manžel vyspal, měl za sebou těžký den... Takže za mě mezivelikost určitě ne a kdo má prostor, raději 140 než 90...

preiba
21. čer 2018

Syn (2roky ) spí už asi čtvrt roku v normno velké posteli a úplně v pohodě. Koupili jsme rovnou 90x200 🙂
Alespoň mu vydrží 🙂

jasione
autor
21. čer 2018

@opicka_kiki taková postel je muj sen už od dětství 🙂

gnozka
21. čer 2018

My máme z Ikei prodlužovaci. Dcera to
Má teď na 140, pak je 170 a 200 . Takže značka ideál .

priefi
22. čer 2018

My to prave resime a budeme kupovat rovnou 180