Které látkové pleny (čtverce) vybrat?

atekram42
20. srp 2021

Ahoj, chtěla bych se zeptat, se kterými čtvercovými plenkami jste spokojené? Sháním spíš nějaké menší, které neudělají velký "balík" na zadečku. U první dcery jsme používali staré, ještě po mě, ty byly nejlepší, ale už se bohužel začaly rozpadat. Máme i Xkko staré časy, ale ty jsou obrovské a moc silné. Teď jsem nově pořídila klasické Libštátské (ne ty extra), ty jsou docela podobné těm starým, ale stejně na ně nemají 😀 Takže otázka zní, které pleny jsou nejpodobnější těm starým a zároveň co nejméně objemné? Budu ráda za každý tip 😊

rebe
20. srp 2021

Mně vyhovovaly nejvíc Libštátské extra kvality.

katule1990
20. srp 2021

@atekram42 Já mám doma taky ty XKKO staré časy a pak T-tomi. Ty XKKO jsou opravdu dost objemné, T-tomi jsou určitě míň a přijdou mi i takové poddajnější, měkčí. Používala jsem je od porodnice, to měl syn lehce přes 2 kg, těm XKKO jsem se vyhýbala. Teď je synovi 10 měsíců a naopak upřednostňuju ty XKKO, protože víc nasajou.

madbetka
20. srp 2021

Libštátské extra kvality jsou za nás úplně dokonalé 🙂

atekram42
autor
20. srp 2021

@rebe @madbetka díky za odpovědi, ale nejsou ty extra kvality objemnější, než ty klasické? Nebo je to podobné a jen třeba mají vyšší savost nebo tak? Hledám právě něco fakt málo objemného pro novorozence...

maki90
20. srp 2021

@atekram42 myslím, že"objem" jde ruku v ruce se savostí...jinak já jsem úplně ze začátku používala jen jednu plenku na novosklad, což velkou bouli neudělá 🙂 Za mě nejlepší už zmiňované Libstatske extra a Kikko lux.

darkwitch
21. srp 2021

@atekram42 ja jsem na začátku obetovala balík plen a ustrihla ze čtverce asi dvacet cm a obsila ho, sice z toho byl obdélník, ale pro malé miminko to stačilo... u nas to bylo asi na měsíc, ale mala se narodila 3,5kg, tak rychle vyrostla...

madbetka
21. srp 2021

@atekram42 Tak samozřejmě, že čím vyšší gramáž plenky, tím je trochu objemnější. Obávám se, že větší savosti těžko dosáhneš bez trošku většího objemu.
Já jsem s nimi fakt spokojená, jsou hezky měkké, jemné, novorozenec z nich na zadečku žádný velký balík neměl, naopak.

atekram42
autor
21. srp 2021

@madbetka No právě 🙂 mě i ty klasické Libštátské přijdou objemné dost (oproti těm starým, na které jsem zvyklá od první dcery). Proto mě zajímá, jestli někdo zná nějaké, které jsou méně objemné, což ty extra kvality tedy očividně nejsou 😉 Ale i tak díky za příspěvek.