Koupací vanička nebo kyblík, co vám víc vyhovovalo?

mennfiss
6. únor 2015

Ahoj maminky,

chci se zeptat na Vaše zkušenosti.... Co vám vyhovovalo víc nebo co jste používaly na koupání? Vaničku nebo kyblík? Množí se mi názory, že v kyblíku se dítě cítí lépe, více jako v děloze, ale zase mi přijde, že se musí špatně mýt. Díky za Vaše názory 🙂.

frantiska85
6. únor 2015

Koupili jsme kyblík a letěl z domu rychlostí blesku. Zlaté umyvadlo a později vanička.

pisisvori
6. únor 2015

Za me vanicka. Manipulaci s ditetem v kybliku si nedokazu predstavit,prijde mi to neprirozene.

pisisvori
6. únor 2015

Obema dceram se koupani ve vanicce libilo a libi.

terkaz
6. únor 2015

Za me vanicka, predtim zabalit cele miminko do latkove pleny a i s plenou dat do vanicky a pote plenu rozbalit. Uplne nejlepsi vec, dite je v klidu, neleka se a neplace. Tedy pisu NASE zkusenosti se tremi detmi 😉

aajda
6. únor 2015

Mně i dětem vyhovoval kyblík... chce to teda nastudovat, jak se má dítko správně držet, aby tam nesedělo. Jinak souhlas s látkovou plenou do vaničky. Sice jsem nezkoušela ve vaničce, ale v umyvadle na dovolené, ale plena super.

polaks
6. únor 2015

Vanička,deti ju využívali do dvoch rokov,mali sme tú klasickú veľkú,najprv som ju mávala na pračke a keď už deti sedeli,tak som tú malú vaničku dala do veľkej a deti sa tam hrali a mohli špliechať dokola...takže pohoda...ani som nepoužívala žiade podložky do vaničky,ani nebalila do plienky...s dieťatkom sa rýchlo naučíš manipulovať a budeš to zvládať bez problémov...

lennus
6. únor 2015

Když jsem chodila na předporodní kurz, narazila jsem v porodnici na nějaké letáky - články, že kbelík není vhodný. My jsme koupali ve vaničce a bylo to v pohodě, z kraje tedy dost plakával, pomohlo zabalit ho do plenky a rozbalit až ve vodě.

mennfiss
autor
6. únor 2015

Děkuju za dosavadní příspěvky, já jsem teda vnitřně taky pro vaničku, ale tím, že čekám první mimi, tak nemám žádnou zkušenost 🙂 .

polaks
6. únor 2015

@mennfiss to je otázka jedného-dvoch kúpaní,v porodnici vás naučia,ako dieťatko otočiť,aby to bolo čo najjednoduchšie a príjemné obom,moje deti kúpanie zbožňovali,keď som ich večer šla kúpať a už boli hladné a plakali,stačilo ponoriť do vody a bol kľud...

steffi23
6. únor 2015

Ja tedy mam vicemene nahodou kyblik Tummy Tub - dostala jsem ho "nevhodnym" darem a muzu jen doporucit 🙂 sama bych si ho neporidila, ale obe deti v nem odkoupala do 1,5 roku a ted uz je nachystane pro dalsi mimi. Je vyborny, deti se v nem samotne rachaly uz tak od 6 mesicu, neni treba ho pridrzovat a je tam mista dost, do 12kg máme odkouseno.

stellamax
6. únor 2015

Za mě teda rovnou vana. Malou vaničku ani kyblík jsme nepotřebovali. Navíc k nám chodila od narození dcerky paní na vaničkování a to je taky rovnou ve velké vaně.

gabrielkka
6. únor 2015

To mi teda nekupovali ani vaničku ani kyblík 🙂 koupili jsme jen podložku pěnovou do vany pro miminka a jsme naprosto spokojení 🙂 a stalo to jen pár korun 🙂

smardik
6. únor 2015

záleží na dítěti, já u prvního kyblík chtěla ale nechala jsem se překecat okolím-rodiče, manžel jaká je to blbost, škoda peněz, že stačí vana a lehátko tak jsem nekupovala. Ale syn ve vaně strašně ječel, tak jsem koupila kyblík a najednou bylo koupání s úsměvem, krásně si tam dal nohy k bříšku takže se vždycky vyprděl, byl moc spokojený. ale zase mladší syn v kyblíku řval a spokojený byl ve vaničce, takže těžko říct

annaluciapetrzel
6. únor 2015

ahoj, ve vanicce mi dcera rvala, z nemocnice milovala sprsku pod kohoutkem. no byla to hruza. v kybliku pohoda, ale jsem ji nedokazala dobre umyt. nakonec vse vyresilo stolete lehatko do velke vany a byl klid pro obe strany

littlelusy
6. únor 2015

Vanu nemáme a pračku mám vestavěnou v lince. A jelikož nemám kde vaničku skladovat, koupím kyblík. Kamarádka ho měla a moc si ho chválila. Až se budeme stěhovat do většího, tak bude vana, takže lehátko. Ale zatím kyblík 🙂

katyxq
6. únor 2015

My měli kyblík 🙂 (vaničku chtěl zkusit manžel, dopadlóto nakonec stejně kyblíkem, protože malá v ní vyloženě ječela) a pak jsme přešli na velkou vanu. Druhátko budu koupat zas v kyblíku. Víc jsem psala i jako zkušenost pod článek ve Wiki Mk https://www.modrykonik.cz/koupaci-kyblik/

elen222
6. únor 2015

My jsme koupali obě děti v kyblíku a byly moc spokojené, pak jsme přešli na velkou vanu. Jednou rukou mimčo jakoby nadnášíte a držíte, druhou rukou umýváte, bez problému

achjonetusim
6. únor 2015

Mám zkušenosti s obojím, používali jsme jak kyblík tak vaničku. Jednoznačně vede kyblík - je skladnější, spotřebuje míň vody tím pádem je lehčí (jde vylejt jednou rukou), miminko je v něm ponořený po krček v teple a alespoń ty naše se v něm pokaždý super vyprděli. Držení a mytí je o cviku jak ve vaničcce tak v kyblíku, ve vaničce tě naučí mýt v porodnici, ke kyblíku je dost videí na internetu.

barinkas
6. únor 2015

za mě vanička, jde použít déle jak kyblík.. i 2,5 letá dcera se koupe ve vaničce, ta je ve velké vaně. Může si cákat jak chce dokola. Napouštět denně velkou vanu, máme větší, by bylo vcelku drahá sranda 🙂

ellar
6. únor 2015

Taky jsme používali kyblík a malému se v něm líbilo. Říká se, že mimo jiné pak miminko tolik netrpí na bolesti bříška (nevím, jestli to bylo kyblíkem, ale bříško ho bolelo úplně minimálně). Teď už používáme vaničku (protože mi připadá neekologické napouštět celou vanu 🙂 )

mafeska
6. únor 2015

@mennfiss vanička s lehátkem, mně se ty kyblíky nelíbí.

zmrz_lina
6. únor 2015

Po zkusenostech znamych jsem chtela kyblik a i ho mam. Uvidime, jak se osvedci.

petrusew
6. únor 2015

Mám obojí a dokud se dcera vlezla, byla jen v kyblíku. Užívala si to a byla moc spokojená. Malou méně bolelo bříško a byla moc spokojená. Vaničku až později, vanu jsme měli obrovskou a přišlo mi to šílené ji pokaždé napouštět plnou tak, aby si zacákala. Jinak teď máme vanu sice větší, ale ne tu šílenost, co jsme měli v paneláku 🙂 U druhého zase plánuji kyblík.

nunacek
6. únor 2015

@mennfiss Obě děti jsme koupali ve vaničce a brzy pak ve velké vaně. Oba byli takhle spokojení.