Koupací plena, plavky nebo koupací kalhotky?

zanri
22. lis 2015

Nemám ráda veřejné bazény, nicméně se mi naskytla výhodná nabídka na návštěvu tohoto zařízení a chystám se tam kvůli malému zajít (17 měsíců, 11kg, vel. 86-92, pořád nosí plínku) - dotaz zní - stačí mu dát do toho brouzdaliště (jinam ho stejně kvůli věku nepustí) jen plenu do vody? (mám babylove), nebo přes tu plenu dát ještě plavečky? V návštěvním řádu se uvádí, že musí mít děti od 1-3 let plavky s gumičkou v pase a nohavičkách, ale podle mně to nestačí☹ Vím, že ideální by asi byly koupací kalhotky, ale ty pořídit nestihnu a ani asi za ty peníze nechci. Jak jste to v tomto věku u dětí řešili? Děkuji za odpovědi.

bajana
22. lis 2015

@zanri staci plienka do vody...ide o to, aby zadržala stolicu

blondynka400
22. lis 2015

@zanri v baéznu jsou normálně k vidění děti v těch jednorázových koupacích plenách. Já je pro holky k moři pod UV oblečky taky mívala. Nepropustí nic, takže ochrana je to podle mne dostatečná.
Jen dotaz, proč by ho nepustili někam jinam, než do brouzdaliště? 😕

leniczka23
22. lis 2015

@zanri Od mala chodí jen v těch koupacích plenkách a nikdy nebyl problém.. Takže ti budou určitě stačit.. Ať se líbí...🙂

zanri
autor
22. lis 2015

@blondynka400 je to uvedeno v návštěvním řádu, taky to moc nechápu, když musí u sebe mít pořád doprovod, ale nám to bude napoprvé stačit🙂 -

bajana
22. lis 2015

@blondynka400 no my čo nečítame navstevne rady strčíme dieťa kamkoľvek 😁

jessika
22. lis 2015

Proč jsou plavky nedostatečné? Můžete mi vysvětlit v čem jsou lepší koupací plenky? 😀

blondynka400
22. lis 2015

@zanri
@bajana taky bych v tomto směru návštěvní řády moc nebrala..... U nás jedině do vířivky mají myslím děti do 3 let vstup zakázaný a to i kontrolují (tedy jsem viděla, že někoho vyhazovali).

leniczka23
22. lis 2015

@jessika Tak přece jen ty plenky toho chytí prostě víc než plavky..🙂

zanri
autor
22. lis 2015

@jessika Myslím, že plavky nezadrží stolici tak jako plena, nehledě na gumičky, obzvlášť ne takovou, jakou má malý teď jak mu rostou zuby 😀

blondynka400
22. lis 2015

@jessika plavky propustí všechno ven, tedy je to trošku na nic .-)

jessika
22. lis 2015

Tak plavky z obyč plavkoviny možná, jinak kojenecké plavky určitě vydrží to, co papírovky. Tuhého bobka zadrží, vaječinu zrovna tolik jako jednorázovky. Z těch se toho taky vypláchne dost. Zkušenost mám s oběma.
@blondynka400 Co všechno? Jako moč? Tak tu propustí jednorázovka úplně stejně. Respektive natáhne do sebe vodu, která moč vypláchne ven, případně už bude nasáklá, takže moč dovnitř vůbec nepustí. Voda se ke stolici dostane stjeně v obou případech, takže jde opravdu jen o to, aby nevypadla stolice va jakkoliv tuhé formě. A to v případě dobře padnoucíh plavek nevypadne.

blondynka400
22. lis 2015

@jessika měla jsi někdy v ruce jednorázovou koupací plenu? Ta do sebe žádnou vodu nenatáhne 😉

leniczka23
22. lis 2015

@blondynka400 Jo natáhne, trochu jo, ale rozhodně si myslím udrží víc než plavky..

jessika
22. lis 2015

@blondynka400 Píšu, že zkušenost mám s obojím. Se synem jsme používala Babylove koupací plenky. Jako že po vylezení z bazénu nejsou mokré? 😀 To asi fakt ne. Prášek, co se mění na gel, v sobě nemají, ale buničina se ždíme. DO té se po namočení prdelky nevejde ani 1 ml navíc.

zanri
autor
22. lis 2015

@jessika Kojenecké plavky = koupací kalhotky, je to tak? Ty právě pořizovat nechci. Proto se ptám, zda stačí koupací plínka, nebo jen obyč. plavky, nebo kombinace obojího🙂

bajana
22. lis 2015

@blondynka400 tak ja som mala Babylove, Huggies a ešte jedny a premočili sa všetky...

jessika
22. lis 2015

@leniczka23 To je právě jen doměnka. Vím, že holky to i testovaly a opravdu mají obe varianty stejný efekt.

leniczka23
22. lis 2015

@jessika Myslím si svoje, dokud bude čůrat kde se mu zachce budu dávat plenky do vody, chodíme málo, takže kupovat plavky nechci.. A zakladatelce jde taky jen o tu jednu návštěvu, takže je taky kupovat nehce..

blondynka400
22. lis 2015

@leniczka23 co jsem měla já, tak nenatáhly ani maličko a rozhodně nic ven nepropustily... Ale byla to tedy jiná značka než babylove a koupené jinde než v čr.
@jessika jak jsem napsala, babylove já nepoužívala, nemám k nim důvěru. Ty co jsem měla byly vevnitř maximálně navlhlé, rozhodně ne nasáklé vodou, tak aby mohly propustit něco ven, natož nějaké ždímání.
Za mne je to rozhodně lepší varianta než rádoby nepropustné kojenecké plavky 😝

jessika
22. lis 2015

@zanri A ty obyč plavky pro dítě máš? Nebo ty bys kupovala taky? Pak je fuk, co koupíš.... Taky jde o to, jestli je to jednorázová akce (takže se plavky kupovat nevyplatí), nebo budete chodit pravidelně.... Pak se plavky koupit vyplatí určitě. Jedna plavací jednorázovka stojí nějakých 10 korun, klidně me opravte, jestli ne....
Já ale reagovala na to, jak jsi psala, že papírovka vydrží víc a látkové nevěříš.

jessika
22. lis 2015

@blondynka400 Kromě toho jsme párkrát měli i Huggies.

jessika
22. lis 2015

@leniczka23 Jasně, rozhodnutí každé matky. POkud si ale myslíš, že plavací plenka moč zadrží, tak jsi prostě ne omylu. ANi moč tvého, ani moč ostatních dětí v bazénu 😉

blondynka400
22. lis 2015

@jessika koukám, že ty víš vše nejlépe 😀 😀

leniczka23
22. lis 2015

@jessika To jsem ale nikde nenapsala, tak mě prosím nepoučuj.. Kdyby jsme se chystali do bazénu, tak ti napíšu..🙂

jessika
22. lis 2015

@blondynka400 Vůbec ne. Ani si to v žádném případě nemyslím. Jen předávám zkušenosti - jako asi jediná tady je mám s obojím.
A upřímně, nechi ti nijak sahat do svědomí, ale prostě nevěřím tomu, co píšeš o zahraničních plenkách. Aby se dovnitř nedostala skoro žádná voda z bazému, to by museli být na stehýnku dokonale těsné. A to nemluvím o gumičkách. Utěsněné hermeticky, tak aby neprošla voda. Nebo mít mějaký super vodní sloupec. Jaká to byla značka? Asi už si nepamatuješ, co?

jessika
22. lis 2015

@leniczka23 Ne, ale psala si, že dokud bude tvoje dítě čurat, jak se mu zlíbí, že jsou papírovky tvoje volba.... Já jen napsala, že co se týká moči, tak mají stejný efekt jako plavky. Toť vše.
Já tu proboha neočerňuju papírové plavky, jsou fajn, dostupné, fungující.... Nic proti nim absolutně. Jen jsem se ohradila proti tvrzení, že vydrží víc než látkové. Ne, jsou prostě nastejno.
Nebo tu ještě někdo ozkoušel obě varianty?

zanri
autor
22. lis 2015

@jessika Letos to vidím na tuto jednu akci, plavky mi půjčí kamarádka po synovi, ale bohužel nemají gumičky kolem noh a taky od ní mám asi 5 ks koupacích plen, co jí zbyly. Na jaře bych pak začala asi chodit častěji, to pak bych třeba investovala i do těch koupacích kalhotek, ale zatím netuším, jak bude malej na jaře velkej🙂 (http://www.bambinomio.cz/dokumenty/kalh_koup.php)

blondynka400
22. lis 2015

@jessika ale píšeš tak. Ale to je jedno, naštěstí každá bydlíme jinde, takže šance, že se potkáme ve stejném bazénu je naštěstí minmální. Ale líbí se mi, že učitě víš, že jsi jediná se zkušenostmi s obojím 😀
Ps: je to značka Luvs .-) A napsala jsem lehce vlhké, ne že neprošlo vůbec nic .-)

jessika
22. lis 2015

@zanri Tak gumičky být musejí, to je jasné, jinak se velká nehoda neudrží 🙂 Musí sedět. Pokud je to jednorázová akce, tak dej papírovku. V tom případě by asi bylo lepší pozjišťovat, jestli se nedá koupit nějaká kusovka. Přece jenom 150 Kč za balík plenek dát nepotřebuješ. Nebo brnkni do bazénu, kam jdete, často tam třeba za dvacku prodávají plenky po kusech.

jessika
22. lis 2015

@blondynka400 Tak promiň, prostě se o tyhle věci hodně zajímám a mám načteno. Poučovat nechci nikoho. Budu ráda, když někomu pomůžu.