Prosím chci znát vaše názory co je podle vás lepší,pohodlnější pro mimi a taky zdravější.Můj syn má téměř 8 týdnů.,, diky
Koupala jsem malou ve vaničce bez lehátka, protože lehátko bylo úplně na prd,ale jinak podle mě byla vanička pohodlná.Od 6ti měsíců koupu ve vaně 🙂
u nás taky vanička, dala jsem si ji v kuchyni na stůl, dovnitř plenku (měli jsme napřed to pěnové lehátko ale to je k ničemu) a koupalo se dobře 🙂 až začala dost stříkat u koupání, kolem 1roku - jsem ji přemístila do normální vany 🙂
My měli vaničku, abych mohla dítko pěkně držet, v tom kyblíčku bych se bála, že mi bude sklouzávat z rukou, ale je fakt, že to neznám. Vanička je určo prostornější 😉
za nás jednoznačně vanička, ale podle mě je to dost individuální a každému dítku a mamce sedne něco jiného. Cbce to vyzkoušet
u vaničky máš šanci, že ti déle vydrží, ale kyblík je taky fajn 😉
ovšem nakonec u nás zvítězila klasická vanička, že se tam malá krásně položila a natáhla.
my měli vaničku a super,dostaneš se u mimča všude kam potřebuješ,používali jsme i molitanové lehátko,ale to bylo děs-dlouho schlo a po delším používání se začalo i drolit
My začali s vaničkou na prádlo - obyčejnou čtverhrannou, malého jsem krásně podpírala, dobře se to pak vylilo. Pak jsme přešli na dětskou vaničku, tu jsme měli na stole v kuchyni - dobře se v ní koupalo, ale to nalévání vody a potom to postupné vylívání hrncem, to jsem nesnášela. Koupili jsme kyblík, musela jsem tedy nejdřív přijít na to, jak malého do něj dávat, ale zvládla jsem to i se zánětem šlachy v zápěstí. Kyblík postavený v koupelně na zemi. Malý byl obřík, takže nikam nesjížděl, jen hlavičku jsem držela. Na zadeček jsem mu dosáhla a koupali jsme v čisté vodě, žádné mýdlo apod. Kdyby nebyl obřík, holt bych dala míň vody. S kyblíkem je snadná příprava i vylívání vody, lehký na manipulaci, spotřebuje se jen troška vody a hlavně je skladnější. Jenže, pak už se synek do kyblíku sotva vešel, tak jsme opět přešli na dětskou vaničku, ale jen na chvilku, v 17 měsících byl na operaci, a od té doby jsme si zvykli ho na stojáka sprchovat ve velké vaně.
Takže u nás jsme kombinovali obojí, ale pokud to šlo, tak s kyblíkem to bylo lepší.
vanička s lehátkem. kyblík jsem nezkoušela a ani si to nedovedu představit, nevěděla bych jak ji správně držet. Když z vaničky vyrostla, šla s lehátkem do velké vany
Koupili jsme kyblík, ale vůbec nám to v něm nešlo, neuměla jsem se dobře dostat k zadečku a nohám a pořád měl tendenci zajet hluboko.
Ze začátku se malý koupal v umyvadle a pak přešel do vaničky, kterou postavím do vany.