Dobrý den,
mám roční dceru a uvažuji o změně kosmetiky. Doposud jsem používala značku Nivea. Můžete mi prosím dát nějaký tip na vaši oblíbenou kosmetiku pro děti? Děkuji 🙂
Stale si vystacim pouze s bambuckym maslem.
Zkusili jsme toho na suchou a citlivou detskou pokozku mnoho, vcetne A-dermy, Excipialu, Biodermy, LR kosmetiky atd. a nejvice mi vyhovuje Sebamed.
Ja miluju kosmetiku Mixa
weleda
Nam vyhovuje Weleda na koupani a na suchou kuzi mame Lipikar od La roche possay 👍
@paseka123 Hezký den, za mě můžu říct, že méně je více. Já se snažím dávat na děti jen přírodní kosmetiku. Myslím, že je úplně zbytečné zatěžovat jejich tělíčko běžnými přípravky z drogerií... Začala jsem se o složení více zajímat a protočily se mi panenky, když jsem zjistila, co na sebe dobrovolně patláme :-/
Pro děti má super kosmetiku Nobilis Tilia. Např. jejich mandlový olej používám i na sebe. A pak speciální dětská kosmetika Eoné. Tu možná znáte. Tady teď mají slevu na celou značku: https://www.nuspring.cz/znacky/eone-kosmetika
Ja mam moc rada Weledu, i pro sebe
Mám nejraději Urtekram. Sprchový gel a tělové mléko.
Určitě Sebamed, a pokud má.suchou pokožku, doporučuji jednou za týden koupat Balneum olejicku - po koupeli jen trošičku lehce potapkat at se olej nesetre do ručníku. A pakmteda modrá Indulona, na tu nedám dopustit, i když už to není úplně tak jak dřív.
Taky máme welledu, jak olej, tak koupel, šampon i krém na prdelku a nikdy se mi neosypala. Dokonce jsem si tím krémem na zadeček mazala atopický exém na rukou a za týden mi to zmizelo 🙂
Používám waledu, také se mi osvědčila kosmetika Attitude a Aderma. Snažím se toho na něj moc neplácat. Myslím, že čím méně, tím líp. Když byl malé miminko, do koupele jsem mu lila obyčejný olivový olej, mazala weledou a s tím jsem si vystačila opravdu dlouho.
@paseka123 Promazávat se určitě musí (reaguji na komentáře) ;) Nemá se to samozřejmě přehánět, ale vždy se má zvláčňovat. Samozřejmě, pokud někdo používá olej do koupele, který vydrží na kůži, tak není nic potřeba.
Maličký má atopickou dermatitidu, tak používám dražší mléko od A-derma Exomega. Sice je oproti jiným krémům cenově dražší, ale krásně voní a dobře se rozmazává 🙂
Telo umyvam vodou, nemazu nicim. Pokud ma nejakou krupicku (tzn alergickou reakci), v prvni rade zjistuji alergen, pripadne namazu telovym mlekem Lipikar od La Roche.
Nobilis Tilia, nebo jinou přírodní kosmetiku (Urterkam, Eoné a pod ) od Nobilisky mám jak šampon, koupelnový olej i tělove mléko.
Od narozeni mame Hipp (penu a sampon) a Sebamed (mleko a krem)
@paseka123 Na miminko naprostý top Weleda. Na batole na koupání normální dospělácký Frosch. Syn je atopik, tak se snažím hledat přírodnější produkty. Promázávám bambuckým máslem, ale už naštěstí není moc potřeba.
@paseka123 pouzivali jsme A-derma a teď máme Uriage. Oboje na citlivou a atopickou pokožku. Super