Jaká se vám osvědčila kosmetika na koupání a po koupání novorozeněte??
Díky za tipy. Nevím co vše koupit. 😅
Seba med,používáme od narození i ještě teď když má dcera rok a půl a Bioderma,mycí emulze v pumpičce 😉
čistá voda nebo čistá voda 😉, na namazání max. modrá indulona.
Koupala jsem jen ve vodě, do které jsem přidala lžičku škrobu pro změkčení, natírala jsem olivovým olejem koupeným v lékárně.
úplně pro novorozence se doporučuje jen čistá voda a pak olejíček z lékárny, obyč. slunečnicový, ale na později mám koupenou sadu Nivea
voda, na zadeček děcké mýdlo z drogerky, myslím Johnson. Olivový olej z lékárny na promazání, nebo lenienskou mast..a jsem zastáncem toho, že děcko není horník, tak se nemusí koupat denně, koupu ob 2-3dny, jen prdelku opláchnu žínkou denně..a ručky, ty má jak prasátko 🙂
nekupuj nic, nic neni potreba, jen voda. Po koupani slunecnicovy olej z lekarny.
Já jsem spokojená se značkou Hipp. Máme pleťové mléko a šampon.
Ja koupu 2-3x tydne. Jen v ciste vode. Mydlem jednou za tyden nebo dva (SebaMed). Vlasky taky jen obcas samponem Hipp. A zezacatku mel hodne suchou kuzi na ruckach a nozkach, tak jsem mu to mazala Hipp olejickem, ted uz nemazu. Doktorka ale taky doporucovala obycejnou indulonu nebo slunecnicovej olej z lekarny jen na ty scuhy mista. Ja uz mela koupenej ale ten Hipp 🙂
Koupala jsem v emulzi od weledy, ale malé neseděla. Tak pak jen v čisté vodě. Olejíček nám neseděl, takže jsem v lékárně pak koupila krém, nám vyhovoval excipial, teď mažeme konopnou mastí od cannaderm robátko a spokojenost. Míň tu znamená víc.
Jako úplného prcka jsem malého koupala v čisté vodě a zadeček/ruce jsem umyla buď sprcháčem Sebamed nebo tuhým mýdlem (tuším, že jsem měla dětskou Niveu a z DM tu jejich značku). Na promazání buď slunečnicový olej z lékárny nebo těl. mléko Sebamed.
Priklanim se take k ciste vode a slunečnicovemu oleji 🙂
Ja pouzivala od zacatku koupel od Weledy a na telo olej od Manufaktury, koupala jsem dvakrat tydne (zadek, predek 🙂 a ruce denne) od tretiho mesice koupu ob den.
Narazila jsem na praktickou věc. Teda, na naše prcky ji už nevyužiju, ale kdyby se to náhodou někomu hodilo. http://postovnezdarma.cz/detsky-koupaci-kloboucek Aby při koupání netekl šampon do očiček. Narazit na to o nějakou dobu dřív, ušetřila jsem své uši :D
Koupeme uz 8mes hlavne pouze ve vode. Po koupani modra indulona
Já také koupu v čistě vodě, ale před spaním namažu poctivě Bepanthenem všechny záhyby a choulostivá místa. Osvědčil se mi Bepanthen i na tvářičky, když tam měla malá potníčky. Indulona je dneska příliš parfemovaná a bojím se, že by se mohla osypat. Bepanthen je šetrný a nezatěžuje dětskou pokožku.
máme johnsons&johnsons a bez problémů, po koupání mažeme excipialem, který ti může dr. napsat nebo je i volně prodejný ale na recept je to levnější
Na začátku jen čistá voda a po koupání slunečnicový olej z lékárny. Později se osvědčila kosmetika Sebamed.
Sebamed 😉
od narození pouze čístá voda a po koupání mandlový olej od Saloosu.
Do vody na koupání dávám Delfínka = olejíček od Eoné. A po koupání už nemusím ničím mazat.
čistá voda a slunečnicový olej, kolem třetího měsíce jsem na zadeček začla používat biodermu abc derm a do koupele balmandol. vřele doporučuju!
Také jsem koupala ze začátku pouze v olejíčku Delfíněk od Eone, stačilo pár kapek do kbelíčku a pak už jsem nemusela ničím mazat. Na zadeček používám Sudocream nebo krém proti opruzeninám od Weledy. Nic jiného nepoužívám.
Do vody trošičku Linoly, omyje, promastí.. Jinak žádnou kosmetiku 😉
Dávali jsme oilatum z lékárny do vody, na mazání pak Babylove sensitive mlíčko a krém na pusinku, olejíčky malému neseděly. U toho jsme zůstali doteď, akorát do vody už jen stříknu Johnsons dětský olej, vyjde to o dost levněji, dát se kápnout i panenský olivový.
Sebamed. Kdyz byl vetsi,tak potom Niveu baby a mleko Hipp.
Voda, později klasické mýdlo Dave (kostka) - doporučují i dermatologové a kožaři a na mazání jedině modrá Indulona. Jedeme v tom už 3 roky a nikdy žádný problém, velká spokojenost s touto kombinací 😉
na zacatku také nic, jen voda a promazat slunecnicovym olejem, max. bepanthen. postupne jsme presli na sebamed sampon, myjeme od narozeni téměř každý den vlasky protože jsme desne vlasaty a na telo z DM za nejakych 30-40 ten jejich telovy sprchacek - bily s modrym víčkem. Pouzivame uz tri roky a vse fajn. Nejmin nam sedl hipp z toho byla mala porad upatlana. Pak je ještě později dobra na promazani masticka z lekarny leniens, namíchají ji. Někdo daval olivovy olej ale to je taky fuska porad po tom umyvat vanu.
od zacatku jsme malou myli vodou a DOVE obycejnym tabletem. Jen vodou ne, bo vysusuje kuzi. A do roka jsem natirala olivovym olejem z lekarny. cenove je stejne jako cokoliv jineho "znackoveho", ale je to bez barviv, konzervantu a jakekoliv chemikalie. Po roce jsem zvolila olejicek z DMka, Babylove a spokojenost nejvetsi. Na zadecek SUDOCREM stridave s vazelinou. A Adi nema ekzem a nikdy nemela kozni problemy. Jo a doporucuji krem opalovaci BIODERMA SPF50 s mineralni slouźkou - udela ten bily film a dite se nespali, byli jsme i v Recku, mala mela 8 mesicu a super. Jo a jeste maximalne doporucuji Slezovy krem od JUSTu na prsicka a chodila, kazdy vecer (moc nevoni, ale je to o zvyku) a mala netrpi vubec na prudusky. A jeste je od JUSTu super "desinfekce" na vanu, hracky.... je na bazy BIO, zadny chlor a EUCASOL ve spreji, do loznice, super na spani.... ale to jsem davala az byla Adi vetsi. Mam tu vuni rada i ja 😉 krasne se po tom dycha.
Dávala jsem, co bylo v porodce: Do koupele Balneum hermal, toho se dá jen pár kapiček, a olivový olej z lékárny na mazání.
Koupu jen ve vodě bez čehokoli a ještě chvíli takto koupat budu a po koupání se mi osvědčila kosmetika Johnson´s baby 😉