Ahoj tety, potřebuji poradit, na začátku ledna budu teta, maminka si přeje pro malou kombinézu, ale já nevím, jakou velikost. Poradíte mi? Děkuji moc
tak 56/62 velikost ...zalezi kolik taky mala bude merit po narozeni ..ale tak ta 56/62 ta 56/62 je velikostne 0-3mes tak to krasne vyuzijete ...zima snad dlouha nebude 😀 ja mam jednu holku v unoru a mela spis zateplene kalhoty a bundu a pak jsem mela kombinezku ale 2dilnou - druhou jsem mela mit v breznu ale je zacatkem dubna ..mela jsem prichystane teple veci do porodky a kdyz jsme jely dom tak bylo teda uz teplicko ale v lednu jeste zima bude takze se kombinezka bude hodit ... 🙂
vzala bych radši 62, lepší velká než malá 🙂
Nejraději bych koupila až po narození dle aktuální velikosti, nebo si v obchodě domluvila výměnu..syn se narodil dřív a měřil 48cm..člověk prostě nikdy neví. Těch 62cm by měl až ve 3 měsících.
Jestli to chce už do porodnice, nebo hned po narození, tak 56, měla by vydržet 3 měsíce. Měla jsem to stejně, v dubnu už kombinéza potřeba nebude. Teda pokud je dítě váhově v normálu.
No mně všichni radili vel 62, koupila jsem 50/56, dcera měla po narození 3,5 kila a ztrácela se v ní. Takže já bych příště koupila 50ku třeba z druhé ruky.. A jak někdo radí radši větší...tak u nás to tedy nešlo, v autosedačce se dceři kombinéza nahrnula nahodu, takže zip, ač byl "krytý", se jí tlačil přes bradičku. A třeba v C&A, v H&M, v KIKu jsou ty velikosti větší.
Taky bych počkala a koupila až po porodu, z vlastní zkušenosti 🙂 Anebo se aspoň zeptat na váhový odhad, i když to taky není moc spolehlivý 😝...já měla donošený dítě s 2,7kg a kombinéza F&F 0-3 měsíce jí byla až v 9ti měsících pořádně (jinak byla strašlivě velká a při odchodu z porodnice Radce končily ručičky tam, kde teprve začínal rukáv 😀
Ale tak všeobecně bych taky koupila buď velikost newborn a v číslech je to myslím 56. Pokud je maminka s tatínkem větší, tak bych možná vzala tu 62ku, pro jistotu, kdyby měli větší mimčo.
KOupila bych 56 a měla by vystačit do konce zimy.
koupila bych 56, kdyby byla malá, velká není problém prodat a koupit jinou
My jsme koupili 56 a teď mu teprve začíná hezky být - a to už má přes 3 měsíce. Nebyl žádný mrňous, měl 3 kila a stejně mu byla obří🙂 Takže pokud se neočekává megamiminko, je podle mě nejlepší vzít 56
62 velikost nekterych veci nosi i moje pulrocni dcera, takze bych brala 56
Já měla 56, 62 byla obrovská. S tou 56 vydržela celou zimu( je narozená v únoru)
My jsme koupili velikost 56, a trefili jsme to 🙂 Nosili jsme ji cca 3 měsíce. Ze zkušenosti tedy doporučuju koupit 56. Některé značky budou označené 0-3 měsíce. Tak ať dobře vyberete 🙂
Jsme v lednu 3,75 a 51 cm a z porodky 56 tu ještě nějakou dobu cca měsíc a něco a pak 62 az do jara. Ale neni velikost jako velikost bacha na to 😉
Když koupíš 56, bude velmi brzy malá. Malý měl při narození 3,5/50 a z velikosti 56 odrostl po pěti týdnech.
měli jsme od narozeni vel. 3-6m chvili v tom plaval, ale dobre se to oblikalo... za me zbytečné kupovat male velikosti.
kloučci bývají pořízci, holčička myslím 56 užije.....naše bětka nosila 56 ještě v deseti týdnech.....je potřeba, aby miminko mohlo kombinézu využít hned jak se narodí, v lednu, kdy je nejvíc zima, třeba na cestu z porodnice...62 jí bude fakt obrovská.....koupila bych 56, at se dá využít hned po narození, kdy bude nejvíc třeba....
a btw, bacha na H&M, to má fakt všechno větší. bětce je sedm měsíců a ještě před dvěma týdny od nich nosila overálek značený jako 56...no blbost, byla to tak 68, a ještě s vůlí. ted jsem jí tam koupila krásný zimní svetrový overal s vločkami, měli poslední, jediný, vel. 62. přišel mi velkej, tak jsem to riskla. no a co myslíte - padne jí dokonale, i když všechno ostatní oblečení má 74....ta švédská mimča jsou asi obříci....
@zarucha Bacha na H&M, to má fakt všechno menší. Tohle bych mohla napsat já, kdybych soudila podle své jedné zkušenosti. Nám jejich střih vůbec nesedl. Malý měl v rukávech místo ještě na několik měsíců a přes tělo nešel zapnout zip.
@marketa233 mno jo, vida, holčičky jsou asi fakt drobnější.
@sklenicka24 nekupuj nic dopředu, počkej až bude mimčo na světě a podle velikosti kup, v obchodech je toho spousta. I kdyby v tom mamča chtěla miminko odnést z porodnice, času na nákup i vyprání bude dost. Rodičky jsou v porodnici 3-4 dny...
@zarucha Hlavně ten střih téhle konkrétní jedné kombinézy nějak neodpovídal dětským proporcím.
@sklenicka24 No já jsem koupila kombinézu v tescu 0 -3 měsíce. Nikdy ji nevzala na sebe, byla pidižvík, ve 3měsících 52 cm, takže jsme hned po narození kupovali malinkou kombinézku z bazárku.
Taky jsem nevedela a nakonec je lepsi 62.