Kolik párů bot mají Vaše dětičky na léto?

janulkovka
26. kvě 2016

ahoj holky, prosím kolik mají Vaše dětičky párů bot na léto? Řešíme doma, zda je zbytečné mít dvoje sandálky, plátěnky a botasky. Dle mě ne, ale dle druhé polovičky ano. 🙂 Děkuji za odpovědi

blenny
26. kvě 2016

@janulkovka podla mna je to zbytocne deti su male a rychlo im rastu nohy my mame doma vzdy len 1x

verka4d
26. kvě 2016

Děti mají vždycky po dvou párech bot. Jedny pěkné (do školy,k lékaři,na návštěvu...) a jedny na zahradu,hřiště. Opravdu nožička rychle roste,boty,které jsme kupovali dětem na podzim,už měli na jaře malé,je to zbytečné. My máme čtyři děti a kdyby každé mělo mít tolik párů bot na jedno roční období,tak se nedoplatíme... 😀

jaja01k
26. kvě 2016

Dve deti, kazde boty minimalne 1.000 Kc a jsou na jednu sezonu... to bych se nedoplatila a hlavne to neni potreba, zatim mi druhy par nikdy nechybel, mame vzdy je jedny.

krystalka
26. kvě 2016

@janulkovka - syn měl vždycky jedny sandály, pak jedny botasky, které nosí v podstatě od jara do podzimu, k tomu jedny holinky a jedny tenisky na zahradu, jedny zimní boty. Jedny bačkory na doma a jedny do školy (školky) - toť celý jeho botník 🙂 , zatím se nám nikdy nestalo, že by nám chyběly náhradní boty....

izz76
26. kvě 2016

@janulkovka zbytečné jsou možná dvoje sandálky. Moje dcera má aktuálně jedny kotníkové celoročky,kecky,sandálky,gumáky,snad s tím vystačí 🙂

krystalka
26. kvě 2016

@izz76 - taky myslím, že dvoje sandálky jsou zbytečné.....třeba syn je stejně nenosí celé léto všude, protože mu vadí, když mu do nich na hřišti leze písek a kamínky....a třeba na kolo nebo koloběžku taky radši nosí ty pevné botasky.....

suzanna123
26. kvě 2016

nedovedu si představit, že by v létě vystačily s jedním párem bot... Takže na léto určitě tenisky, sandálky, celoročky a holinky (od každých jedny)

terka_85
26. kvě 2016

Syn má na jaro/léto jedny tenisky, které nosí do školky, na hřiště, atd. Druhé tenisky, které nosí do města apod. Na léto má také dvoje sandálky - jedny otevřené a jedny chránící špičku a patu, které má na kolo, fotbal, do školky, atd. (viz foto)
Určitě jde i o to, kolik dítěti je let. Když bylo synkovi kolem 1,5 tak měl jen jedny boty 🙂

http://www.sportisimo.cz/junior-league/elia/94553/

marci81
26. kvě 2016

Moje dcerka má na léto: baleriny, sandály, jedny "hezké tenisky", obyč tenisky, crocsy a gumáky 😉

ladyhacek
26. kvě 2016

dvoje sandále se mi zdají zbytečné - po zahradě bosky a pak jedny sándále + jedny boty (gumáky ještě nemá > my teprve zahajujeme sezónu bot.
Nevím jak staré dítě, ale dětem vyroste noha i za měsíc - takže to dle mě ani neunosí

hhranolka
26. kvě 2016

1x gumové backory ale cross, 1x dirate boty sportisimo loap, 1x páskové sandalky keen(lze i k sukynce)

panickatlamicka
26. kvě 2016

@janulkovka maji vzdy dva pary na aktualni sezonu.

olusenka
26. kvě 2016

vždy mají každý dva páry bot, kvalitní pevné kožené tzv. celoročky, obvykle české (Fare apod.), žádné tenisky jsme ještě nikdy nekoupili.
Na léto jsou to pak opět jedny polobotky (kožené celoročky) + 1 sandále. I v létě je chladno, prší, tak sandále nestačí, a naopak. Taky noha i bota si musí odpočinout, bota vyschnout, dýchat. Takže boty střídáme. Holiny jsem ještě nekupovala, žádný z nich nemá.
(letos v zimě jsme poprvé udělali výjimku, měli jen jeden pár zimních bot každý.)
Boty jim obvykle vydrží 3 měsíce. Občas déle.

alcar
26. kvě 2016

Sandalky, balerinky, platene tenisky, kozene tenisky, crocsky, papuce a dvoje capacky. Gumaky zatim neporizuju. 🙂

dana3262
27. kvě 2016

@janulkovka určitě stačí od každého jedny. Naši mají sandalky (které už ním brzy budou malé a nejsem rozhodnuta, jestli poridim větší) crocsky (ty nosili celé léto), tenisky a pak mají ještě tenisky na cvičení (nosili v zimě do haly) tak ty si přes léto taky někdy vezmou. No a holinky, které jsou vlastně docela zbytecne..
Na zimu mají pohorky, zimní boty a ještě snehule, což už neudělám a zimní boty (maji keeny) vyradim. Zbytecne..

dana3262
27. kvě 2016

Sama mám jedny kozacky asi 8 let staré a že zoufalství jsem musela vytáhnout ještě starší (asi 15let staré) protože ty 8lete mají díru a do práce už jsou jaksi obnosene 🙂) a ne že bych se nepokousela koupit si nové boty. Alé výběr mizerný.. každopádně..taky jsem to odchodila s tím, co bylo.. 😁😁

zuzineckah
27. kvě 2016

tak to by u nás teda nestačilo, syn na odrážedle zničí tak jedny tenisky za dva měsíce... takže ty kupuji průběžně, k bazénu má crocs, na lítačku po zahradě asi dvoje plátěnky, plus normální boty, které mu nedávám do školky, to asi 3 páry, obvykle mu ladí s vrškem. K tomu ještě gumáky (jedny ve školce, druhé doma), na doma bačkory. Na botách se u nás nešetří.

ninive211
27. kvě 2016

Teď na léto má: plátěnky Befado na písek a na zahradu/chatu (ani tenisky ani sandály, jsou s uzavřenou špicí, ale na přezku, takové polootevřené), holiny do mokra, sandálky s otevřenou špicí z Lidlu na parádu k sukni, šatům, do města a pak sandálky Nike sunray protect na lítačku, ke sportovnímu atd. Samozřejmě holiny a z jara ještě jí jsou stále celoročky, když by bylo chladněji. Botasky nevedeme. U těch sandálů dohromady jsem se vešla do 1000, kdybych měla pořizovat dražší, tak jen jeden jediný pár určitě stačí. Na doma bosky nebo má capáky.

zmrzlinka
27. kvě 2016

My mame boty kotnikove-jedny do mesta a jedny na zahradu,botasky-jedny na zahradu a jedny do skolky,sandalky,gumaky,crocsy do bazenu a kopacky na fotbal 🙂

loocynka
27. kvě 2016

Ahoj holky prosim o radu..jsem z toho uz sediva 😀 malymu bude v utery rok a uz napul chodi..takze jsme koupili boticky..celokozeny kotnickovy..pak jsme ale prisli domu a me zaclo vrtat hlavou zda jsem nemela koupit sandalky kdyz uz je teplo..nemyslim ty otevreny ale klasicky detsky sandalky a uzavrenou spickou a par otvory a s tim ze bych mu davala ponozky..jsem bezradna..jak jste to resily vy kdyz vam deti zacly chodit na leto? Sandalky nebovi uzavreny boty? Jako v desti courat nebudem..to bude v kocaru a sup domu..pomooooc 😀

alcar
27. kvě 2016

@loocynka mne mala zacala chodit v breznu a v lete uz jsem ji davala sandalky nebo behala naboso.

ninive211
27. kvě 2016

@loocynka No pokud je pravé léto (a že letošní léto má být extra horké!), tak v uzavřených botách se ti uvaří, sandálky bych určitě pořídila. Samozřejmě na mnoha místech může chodit zcela bosky, ale např. na horkém asfaltu či betonu to fakt nebude ideál a boty budou potřeba 🙂

majkoz
27. kvě 2016

Ono asi záleží, jedná-li se o děti městské, co spíš chodí na hřiště a občas na výlet. Pak si myslím, že stačí opravdu od každého typu obuvi jeden pár. - Promáčíš si sandálky-nevadí, odpo jdeme ven a dám tenisky. Kdo je "akčnější", ten dozajista, podle mě, potřebuje jeden pár záložní. Já to mám tak, že kupuji jedny botky hlavní a jedny záložní(třeba sekáčové). Může se stát, že na dovolené se s botou rozloučí podrážka(pozor! i u značkových bot), uvolní se pásek u sandálků, a přeci nebudu pařit děcku nohu v plných botkách. Potom určitě jedny celoroční- tzv. do nepohody, neboli takové, které jdou naimpregnovat, navoskovat tak, abych nepotřebovala holinky. Na zahradě bosky, náš soused má včely, takže kožené capáčky.

liko77
27. kvě 2016

@loocynka Gratulace synkovi k narozeninám, můj syn má rok v pondělí 😉 . Zatím ťape s držením se čehokoliv a venku mi leze po trávě, ale i po zámkovce, jako blesk. Zatím jsme pořídili Befado, jsou vedené jako bačkůrky, plná gumová špička, pevná pata, pásek na sponu přes nárt a dírky na odvětrání na chodidle. Doma má klasické bačkůrky anebo protiskluzové ponožky. Kožené botky jsme zatím nepořizovali, ale byla bych spíš pro nějaké sandálky, v létě ta úplně zavřená bota musí být peklo. Ale čekám až začne opravdu sám chodit, ať máme správnou velikost.

kami1984
27. kvě 2016

Mame gumaky, sandalky, tenisky a celorocni botky🙂 Gumaky ma po starsim bratrickovi, tam je mi jedno, ze jsou podedene a doufam, ze celorocky vydrzi jeste podzim.Starsi 5let ma navic jeste tenisky na hezko🙂

kami1984
27. kvě 2016

@loocynka a co kožené capáčky, pokud chodí jen napůl?

krystalka
27. kvě 2016

@loocynka - syn je narozený na jaře, chodit začal taky někdy po roce a nejdřív jsme pořídili kožené plné botičky a na léto jsme pak koupili ty sandálky s krytou špičkou....čekali jsme s nimi až na léto, aby z nich nevyrostl, protože ze začátku mu ta nožka rostla fakt rychle - ty první botičky na jaře měl rovnou č. 22 a zimní jsme kupovali už 25 🙂

dana3262
28. kvě 2016

@loocynka pokud začíná chodit, volila bych něco takového: http://www.littlebluelamb.cz/baby-6-24-mesicu/b... my jsme je měli a byla jsem moc spokojená. Při lezení nekrivily nožičky, ani ji při chůzi nijak nestahovaly.