Kolik je potřeba zimních bot pro dvouleťáka?

katkakiki
26. lis 2015

Chci se zeptat kolik máte párů zimních bot pro dvouleté dítě? Máme jedny kožené s kožíškem a uvažuji o koupi ještě nějakých sněhulek, ale nevím zda to nebude zbytečné... 😒 Loni jsme totiž ještě moc neťapkali (naučil se chodit později) a tak nám jedny boty stačily.

mavanka
26. lis 2015

Podle mě záleží, jak kvalitní jsou ty, co už máte, já měla každou zimu pro každé dítě vždy jen jedny (většinou superfit nebo pak adidas - boty s membránou), nikdy se nepromočily, druhé byly nadbytečné. Až teď, co dcera chodí do školy, má i druhé boty - kozačky na parádu, ale jinak stačí jedny pořádné.

babka
26. lis 2015

Taky jsme si vystačili zatím vždycky s jedním párem kvalitních bot s membránou.

janulkav
26. lis 2015

souhlasím s mavanka taky máme jedny pořádné pro obě děti a stačí

mau9
26. lis 2015

Také jsme měli jen jedny s membránou.

katkakiki
autor
26. lis 2015

My máme zatím boty zn. Protetika - nikdy předtím jsme je neměli, tak snad budou OK.

sara84
26. lis 2015

Tak my vzdy dvoje, jedny pohodlne kvalitni a jedny snehule 🙂

agne
26. lis 2015

Mám jedny nové zimní Superfitky a jedny bazárkové sněhule (trošku větší) na horší nebo jako náhradní, ale v podstatě jsem je koupila kvůli dobré ceně, případně, že by se mohli hodit kdyby něco, třeba rychleji vyrostla nožka...
Jinak bych se rozhodovala taky podle toho, kde bydlíte... Jiné to bude v místech, kde je sníh občas jiné v místech kde je ho denně po kolena... a jak moc býváte venku... Jestli chodíte denně pěšky, částečně ještě jezdíte v kočárku, v MHD, apod.

blahova_andrea
26. lis 2015

záleží jaké máš ty doma, zda vydrží i nějaké to sáňkování, zda se nechystáte třeba i na hory, kolik u vás bývá sněhu a jak často...já zatím taky vystačila vždy s jedním párem. nebo byly i dva, ale proto, že poskočila noha a musely se koupit druhé větší 😀

petzy
26. lis 2015

Já mám pro malého dvoje, jedny zdravotní Sante na normální nošení a druhé huculky z Lidlu,když pojedeme na hory, tak např na bodování, jsou totiž vyšší ,

katkakiki
autor
26. lis 2015

No bydlíme ve městě a chodíme ven skoro denně. Co se týče hor - tak tam půjdeme max 1-2x za zimu. V kočárku malý jezdí když jedu daleko, ale po okolí převážně pěšky. No asi koupím nějaké sněhulky na to sáňkování. Máte nějaký tip?

hanyzka11
26. lis 2015

@katkakiki no já mám většinu botů vždy dvakrát i teď na zimu mají dvoje. jedny zatím schované, druhé už nosí. U nás je problém ten, že jsme na vesnici, máme blízko farmu, kde jezdí traktory, což je oblíbený cíl vycházek. no a jak je trochu mokro jsou jako hovada (s prominutím). takže mám vždy boty sváteční a na ven (klidně z bazaru fakt na dojetí). Navíc jakmile potkají vodu v kýblu na zahradě, která tam přes noc napršela, klidně to v 5 stupních na sebe vylejou a i nepromokavé boty jsou durch :D ale to záleží na podmínkách. procházky do města a vození v kočárku zvládnou i jedny boty.

hanyzka11
26. lis 2015

@katkakiki ještě k typu na sněhule. měli jsme vloni z deichmana. dobrá cena, ale hrozně moc se na ně lepí sníh zespodu. takže tyto bych už nekoupila. mají je tam pořád, ale pokud je chcete vyloženě do sněhu, tak za mě nee.

katkakiki
autor
26. lis 2015

@hanyzka11 no měli jsme dvoje boty z deichmana a za mě děs - snad do 3 měsíců byly rozlepené a to měl jen botasky na jaro/léto. Takže do Deichmana už ne...