Kojenecká váha, nejedná se o zbytečnou koupi?

lenouch23
23. kvě 2017

Pěkný den .. měla bych dotaz ohledně kojenecké váhy a jestli se nejedná o zbytečnou koupi. Sestra totiž čeká mimčo a přála by si mít doma kojeneckou váhu, ale nejsem si jistá, zda ji až tak využije, takže bych chtěla poprosit maminky o rady případně, kterou váhu zvolit.

lenoulinkaa
23. kvě 2017

@lenouch23 já jsem ji neměla a myslím, že to je tak trochu zbytečnost. První měsíc jsme snad každý týden chodily na kontrolu k doktorovi a ten převažoval, takže nebyla potřeba. Možná, kdyby byly problémy s kojením a mimčo nepřibývalo na váze, tak by bylo asi potřeba ji mít a sledovat, ale jinak mi přijde zbytečné převažovat po každém krmení...

luj89
23. kvě 2017

@lenoulinkaa ahoj, za mesic cekame mimco a uprimne me ani nenapadlo neco takoveho porizovat. Miminka se vazi v poradne, castejsi vazeni podle me nema smysl. A kdyz by nahodou opravdu z nejakeho duvodu potrebovala znat vahu mimca, neni nic jednodussiho si i snim stpupnout na klasickou vahu a odecist vahu svoji.

yerry
23. kvě 2017

@lenouch23 u první jsem neměla,ale hodila by se... U druhé jsem měla půjčenou a využila jsem.... Ale já měla obě holky dřív narozený a s malou váhou.....

betelgeuzz
23. kvě 2017

pokud nejsou vyloženě nějaké problémy s kojením, tak není potřeba. U první jsem potřebovala hlídat, jestli přibírá a na to mi stačila kuchyňská váha. U druhé byly větší problémy a potřebovala jsem vědět, kolik opravdu vypije, takže jsem si kojeneckou váhu koupila, ale z druhé ruky a pak jsem ji zas prodala. A teď naše dětská váhu i půjčuje domů. Takže za mě, dopředu bych ji nekupovala.

pucmelinka
23. kvě 2017

Ja ji kupovala po navratu z porodnice,bylo mi to doporuceno v porodnici...koupena letos v dubnu,kdybys chtela,tak mi napis SZ...

kacireksro
23. kvě 2017

my ji potrebovali kvuli problemu s kojenim,musela jsem kazde kojeni zapisovat prirustky,ja ji teda nekupovala nase Dr.nam ji pujcia na 14.dni,beztak se kojeni nezdarilo.pockala bych s koupi vahy az se malé narodi.

23363
23. kvě 2017

Já měla váhu půjčenou - problémy s kojením. Za mě je to mor!!! Jenom to člověka stresuje a stresuje.... vše se spravilo, až když byla z domu... pokud to není životně důležité, vyhla bych se váze obloukem...

monaluza
23. kvě 2017

Kdyz jsem se ptala doktorky, jestli ji mam porizovat, rikala jen to ne, nejjistejsi cesta do pekel a mela pravdu 😉. Vubec nebyla potreba, ja byla v klidu, maly pribiral ukazkove, vazeni bohate stacilo na kontrolach. Vahu bych porizovaka az v pripade problemu. Vetsina normalnich porodnic uz take od pravidelneho prevazovani pred a po kojeni upustila...

meta123456789
24. kvě 2017

Já jsem měla problémy s kojením, takže jsem váhu doma využila , abych měla přehled, kolik malá vypila. Ale když je vše ok, považuji to za zbytečnost, jen se tím maminky stresují

kristy31
27. kvě 2017

Kamarádka si ji pořizovala, když přestala kojit, protože neměla mlíčko a doktorka jí poradila, že je lepší ji mít při přechodu na umělé, aby věděla, jak je na tom malá s přibíráním. Ani nevím, kde ji pořizovala, ale můžu se poptat.

tanakin
27. kvě 2017

Já si říkala, že to je zbytečnost. ale trvalo dlouho, než se mi rozjelo kojení, malá málo přibírala, váhu jsem neměla, nevěděla jsem, jak přibírá a stresovala jsem se kvůli tomu. Sice jsme chodili každý týden na vážení, ale ráda bych věděla, kolik vypije i tak... pokud bude nějaké příště, určitě si ji půjčím

samaber
27. kvě 2017

U nedonoseneho syna jsem ji potřebovala každý den, u dalších dvou dětí nikoliv. Pokud je sestra X Brna za symbolickou cenu prenecham

izz76
27. kvě 2017

@lenouch23 Mít doma kojeneckou váhu má smysl snad jen v případě miminek s nízkou váhu a nechutí k jídlu.