Klasické látkové plenky našich maminek, co dokoupit?

apistekova
6. říj 2015

Přeji pěkný den maminky,
mám zásobu ještě starých klasických látkových plenek, které používaly naše maminky. Samozřejmě v perfektním stavu ;), tak se chci zeptat, co k nim vlastně všechno dokoupit kromě svrchních kalhotek. Jsem trošku v koncích :-/. Můžete prosím některá poradit. Předem moc děkuji a přeji pěkný zbytek dne.

bloudice
6. říj 2015

Ahoj, doporučuji se přidat na fb - skupina "Poradna pro látkovačky" Pokud nemáš FB tak co budu vědět poradím.

cabota
6. říj 2015

S klasickýma čtvercovkama používám zavazovací plenky Disana. Tady je návod jak na to http://www.branakdetem.cz/clanek/skladani-plen-... Ale určitě doporučuju skupinu Poradna pro látkovačky. 😉

elib
6. říj 2015

Koupila bych pár bambusových vkladaček pro zvýšení savosti (já jsem spokojená s českou značkou KatyvBaby), separačky - buď celulózové (jsou pratelné, ale já jsem např. pokakané vyhazovala do koše) nebo fleecové (taky pratelné, odvádí vlhkost od pokožky).
Svrchní kalhoty z PUL materiálu třeba i od více značek, a pak uvidíš, které Tvému miminku nejvíce sednou. Konkrétně na čtvercové pleny si myslím maminky chválí svrchní od Haipa Daipa, Bamboolik.
Jinak určitě nakoukni na FB do skupinky, která Ti byla doporučena od bloudnice. Anebo zde na Koníku skupinka Látkové plenky nebo Látkovací poradna.

konidana
6. říj 2015

Také jsem koupila na zkoušku asi 5 zavazovaček, pak jsem přikupovala dalších 10. Mít roli separačních plen je také fajn. Pro začátek stačilo. Svrchní kalhotky jsem pořizovala až pak postupně...

slunicko76
6. říj 2015

jeste by se mohla hodit snappysponka

aklin
6. říj 2015

Ke čtvercovkách jsem koupila fleesové separační pleny a v tescu separačky bambino mio. Ještě jsem koupila roli separaček od Kikko a snappi sponku.

kitharka
6. říj 2015

@apistekova odkud jsi? nemáš možnost ve svém okolí navštívit nějaký látkovací seminář? nebo nemáš ve svém okolí nějakou maminku, co látkuje? 🙂

filipatereza
7. říj 2015

@apistekova Dobrý den, koukám, že jste ze Slavkova. Pokud byste měla možnost, určitě moc doporučuji semináře od Pluspromaminky v Brně. Vše názorně uvidíte, vyzkoušíte si.
Ke klasickým čtvercům bych doporučila koupit snappi sponku, krátké bambusové vkládačky (tak 10 ks) a 2 ks novorozeneckých PUL kalhotek (Imse Vimse, Bamboolik...???) Plenky můžete skládat na novosklad (návod vázání na youtube)...
Na noc jsou s výhodou vícevrstvé bambusové plenky vel. S na kalhotkový sklad zajištěné taky snappi sponkou...
Do začátku radši nakupte méně, vyzkoušejte jak vám to půjde a kdyžtak dokoupíte...🙂