holky poraďte, učím devíti měsíční holčičku na nočník a je to super, vyčurá se, akorát nechápe, proč na ten nočník chodí, když v plíně je pořád v suchu.. potřebuju, aby zjistila, že když se do ní vyčurá bude mokrá, na netu jsem našla sklad pro batolata, ale nevím jak plínu na dítě upevnit.. kalhotky přes mám, ale co s tou plenou????
už koukám, že jí asi objednám.. jen jsem si lámala hlavu, jak to dělaly naše maminky bez sponky a nikde jsem nenašla..
naše maminky měli plíny dvě - jednu klasickou "malou" a jednu tu obří co se používá jako podkladová při koupání . Když bylo úplný miminko stačily ty dvě malý. Velkou do trojúhelníku, malou přehnout dvakrát podélně, na velkou pložit dítě tak aby mělo ty dlouhý cípy po stranách a ten třetí mezi nožičkama, podélnou vložit pod zadeček a mezi nožičky, pak cíp mezi nožičkama přehnout nahoru k pupíku, jeden cíp přehnout přes dítě a zastrčit pod něj a druhý opět přehnout na druhou stranu a zahrnout z vrchní strany celých kalhotek 🙂 mamka mě to vysvětlovala takhle jsme lítali všichni. A možná proto jsme byli chvilku po roce bez plín, v mokru se nám nelíbilo 😉
@yelowangel
super, velkou plínu mám, tak zkusím nejprv takhle... děkujuu snad to s tou mojí chobotničkou při přebalování nejmíň osminohou zvládnu... nejdřív asi nazkouším na nějakém plyšákovi
chce to dost utáhnout a stejně budeš asi běhat za ní že to má povolený ale zkus to 🙂
Nouzove by sly pouzit i gumicky se zoubky, co se s nimi upevnuje obvaz. Jen nevim, jestli by casem nevytahaly z plinek nite...
já mám přes to ty kalhotky.. tak snad to úplně nespadne a ona zatim jen leží nebo sedítakže běhání dobrý.. potřebuju to tak na 4 dny, myslim, že to pochopí, že v tom nechce být :D
Já dávám dvě pleny každou dvakrát přeloženou na sebe a fixuju jen kalhotkama, a drží. Na nočník jsme začínali taky v 9. měs.., akorát se mi zdá že je období kdy skoro není problém to chytit a pak najednou to zase jde do trenek a skoro jako by naschvál:D Teď má 17 měs. a přes noc nic a ráno když jdeme včas tak to chytneme a přes den bez pleny.
na osminky a dát dvě na sebe, přes to jen kalhotky... stačí, bez dalšího fixování. Prostě vložit složené plenky do kalhotek a zapnout, jako papírové..... Není potřeba do toho dítě nějak složitě ,,zamotávat" ;)
Jak píšou holky, kalhotky dvě pleny narovno v klidu udrží, tak to dělala moja mamka. Ani nepamatuji, že bychom s mamčou skládaly nějaký super sklady pro novorozence, batolata a tak, to se teď budu všecko učit a testovat pro svoje děti.😉
A ještě přidám jeden poznatek pro autorku.. držím palce, aby to splnilo účel- tedy že holčička nebude chtít v mokrém počuraném hadru být 🙂 Ne všude tohle klaplo, třeba moje dcera by klidně měla jednu látkovou plenu týden, pokaděnou počuranou, a nehnula by brvou, ta je na tohle maximální ignorant... je jí to absolutně jedno! Je jí rok a půl a s nočníkem to má tak, že když ji posadím, tak do něj i něco udělá, ale prostě to nerozlišuje... sundám z nočníku a počurá se do plíny za 10 minut klidně znova. Vrchol mého snažení je, že mi občas důležitě oznámí, že právě do čurá :D (do plenky pochopitelně). Tak držím palce 🙂
Snappi sponka, zvaná snapka. Vygoogli. Anebo je speciální bezpečnostní špendlík na pleny.