Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, kdy asi začnete připravovat postýlku pro miláčka. Zatím mám povlečení a další věci vyprané a schované ve skříni, ale už se moc těším, až budou peřinky povlečeny a bude krásně načančaná postýlka. Nechci to dělat zase nějak extra moc do předu, ale jen by mě to zajímalo, kdy jste začali s přípravami vy.
Díkymoc Míša 😀
Ahoj kristi to ja asi nevydrzim, už se na to moc těšim. Takže to asi udělám koncem srpna začátkem zaří a těch 5 týdnů to tam snad vydrží. Si teda myslim. možná ji něčím přikryju aby se na ní neprášilo. Děkuji moc. Míša
já bych to tentokrát udělala tak týden před termínem 😉 povlíkla jsem to dost brzy a bylo to zparášený 😖 ale taky mi nedalo nechodit okukovat naparáděnou postýlku 😉 😀
No asi to udělám tak, že to zkusím povléknout, a pak to prostě svléknu a uložím. Musím to každopádně aspoň vidět. Díky moc za rady.
jasne, kdyz ti to udela radost, tak si to povlikni a necim prikrej 🙂
Hih postýlka není povlíknutá ještě teď 🙂
My jsme teda postylku meli az kdyz byly malemu dva mesice, do te doby spal v kosiku a pak v kolibce u nas v loznici, a ty jsem povlikala az kdyz jsme prisli domu. Ale mozna kdybych tu postylku mela, taky bych si ji povlikla driv 😉 jen tak. A pak to povlikala znovu kdyz bysme prisli z porodnice 😉
ahojky,
ja som navliekla vse dva tyzdne dopredu ale tyzden pred terminom uz som chcela nech je s nami a aj bol 😀
ja tak 2 dni pred termínom 🙂
ve stredu jsem mela termin. pripravila jsem vse v sobotu a v pondeli rano jela...
Tak super. Vydržím. Je to fakt. Mít to povlečené už tak hodně dopředu.
ja jsem taky povlikla 3 tydny pred terminem a zbytecne me to stresovalo...protoze jsem 2 tydny prenasela...co si vzpominam, ze v bezesnych nocich, kdy me palila žáha jak cert, jsem pocitala medvidky na nebesich a na perince...az mi to slo krkem...a vite jak to dopadlo? mala ani nespala v postylce a do doneska spi se mnou v posteli... 😀 😀 😀 😵
Ahoj, já teprve někdy po 30tt jsem začala shromažďovat věci na miminko a cvičně jsem i nachystala postýlku. Chtěla jsem vidět, jak to bude vypadat 😵 . I když s břichem povlíkat a dávat mantinel byla teda síla 😀 . Pak jsem to sundala, vyprala a někdy týden před termínem jsme to všechno přichystali a přikryli dekou, aby to nebylo zaprášené. Po příchodu z porodnice bylo nakonec všechno jinak... část mantinelu šla stejně pryč, abych na malou dobře viděla a celá postýlka putovala z dlouho vybíraného místa v ložnici přes celý byt pod okno, aby rychleji odešla miminkovská žloutenka... takže i nějaká nebesa nebo baldachýny nepřipadly v úvahu 😒 .
Já jsem povlíkla 3 týdny před termínem a nakonec jsem rodila a skoro dva týdny dřív, takže jsem to měla tak akorát. a příště bych si to udělala stejně, jelikož si nedovedu představit, že bych povlíkala po příchodu z porodnice, to jsem byla ráda, že jsem ráda.
já jsem povlíkla asi 14 dní před termínem, aspoň se na to neprášilo 🙂
no, já mám v plánu si povléknout postýlku, až mi přijde povlečení jen tak na čumendu pro sebe 😀 😀 nafotit si, jak to vypadá a sundat, oprat a jsem domluvená s manželem, že až budu v porodnici, tak to povleče, než přijedeme.... dřív to moc nechci povlékat kvůli tomu, aby se na to zbytečně neprášilo 😉
Já jsem povlékala týden před porodem,páč se nám ze silnice děsně práší..
ahojky, postýlku a věcičky jsem měla připravené 3 týdny před termínem. Pro kočárek jsme se stavěli u našich když jsme jeli z porodnice, hned jsem ho musela mít doma 😀
My měli vše připravené pár týdnů před termínem a přes postýlku i kočárek igelit, aby se neprášilo do peřinek 🙂 Když jsme se vraceli z porodnice, tak doma manžel naklidil, vyluxova..., aby malá přijela do čistého.
... nezapomenu na ten zážitek, když jsme jí poprvé přivedli domu 😅 Takoví pyšní rodičové... 😀
Jo a holky, jeste jsem se chtela zeptat, mate nektera zkusenosti s pranim mantinelu k postylce. Bojim se ho vyprat, aby se v nem nejak ta vlozka nezkroutila. Na kolik jste ho prali a jakou intenzitu zdimani.
já měla mantinel ze sady povlečení Scarlet a prala jsem pokaždé na 60, škrobila a ok 😉
jo a ždímala jsem na 1000 a i jsem to pak žehlila 😉
no tak to je super. bala jsem se aby to nejak nezezmolkovatelo nebo tak neco. Diky moc
Ahojky, u prvních dvou kluků vždy když jsme sestavili postýlku a povlekla jsem peřinky - tak ten den jsem porodila 😀 - myslím, že to mamina tak nějak vycítí, kdy je potřeba to připravit - oblečky samozřejmě byli už pár týdnů vyprané a vyžehlené ve skříni - a u třetího mimi jsem měla plánovaný porod - a tentokrát sestavoval a povlíkal manža s klukama sám, než jsme přijeli z porodnice... 🙂
Neviete nahodou aku funkciu ma baldachyn? Ja mam stale zafixovane v hlave,ze mi doktorka hovorila pri mojich malych,ze v miestnosti kde je male babo,ma byt minimum kobercov,zavesov a zaclon,koli prachu,tak sa mi zda,ze ten baldachyn tiez je akoby zaves z latky a chyta sa na to prach,tak teraz neviem,ci to je len dekoracna zalezitost,alebo ci to plni nejaku funkciu...ako koli svetlu a tak...
Tak myi jí připravili až když jsme přišli z porodnice. Je to sice pěkný, když je připravená, ale rozhodně by mě nebavilo na ní utírat prach 🙂
xeno, pouze dekorace 😉
Hojte, já měla termín v pondělí a v postýlce jsou zatím zastlané naše peřiny, protože v létě síme jen pod povlakem a tam se krásně vešly. Spíš řeším, kam ty duchny dám, až bude prťous trvat na tom, že to s kolečkama je jeho ležení a ne moje odkladiště 😀
no já se s tím nepárala, postýlku jsme přivezli minulý týden a hned jsem ji povlíkla....at je na co koukat 😉 okolo porodu ji převleču
postylka slozena asi 3tydny predem kvuli umisteni a povleceni asi 3dny pred terminem.. 😲
Miso, no ja jsem to delala az kdyz jsme prijeli domu 🙂